Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Sayfalar ile Menü Nasıl Yapılır

Klasik ve Dinamik Blogger sayfalar ile menü yapımı 2014 senesinde değiştirildi. Blog’unuzu yeni kurdu iseniz sayfalar sekmesi ile stati...

...
Klasik ve Dinamik Blogger sayfalar ile menü yapımı 2014 senesinde değiştirildi. Blog’unuzu yeni kurdu iseniz sayfalar sekmesi ile statik ve dinamik linklerin nasıl yapılacağı konusunu okumaya devam edin. Dinamik ve Klasik Blogger Sayfalarının kullanımı aynı olduğundan her iki görünümü kullanan yeni blogger yazarların dikkat etmesi gereken iki biçim kullanım mevcuttur.

Bunlar nelerdir aşağıda görelim;

a : Statik sayfa : Statik sayfalar, Hakkında, Gizlilik ve İletişim gibi tek kullanımlık sayfaları açar. Yani ayı etikete sahip diğer yazılarınızı statik sayfa kullandığınızda etiketleriniz çalışmaz. Zaten böyle bir kullanımda yoktur. Statik sayfa açtığınızda tarayıcınızdaki link için de P harfini görürsünüz. P harfi, page sayfa anlamındadır. Linkin statik ve dinamik olup olmadığını bu linkten de anlamanız mümkündür.
b: Dinamik sayfa : Aynı etiketlerinizden oluşan ne kadar yazınız varsa hazırladığınız link kalıbı ile tüm yazılarınızı açan bir bağlantıdır.
Her blogger kullanıcısının okuyucularına yol gösteren sayfalar sekmesi ile bir navigasyon yapması gerekir. Bu navigasyon sayfalarınız arasında gezinmeyi kolaylaştırdığı kadar SEO olarak da önemi çok fazladır. Birçok blogger kullanıcılarının blog’larını incelediğimde maalesef ana sayfa üzerinde sadece bir resim görüyorum. Herhangi bir sayfayı açtığımda ana sayfaya dönmek için resime tıklamak zorunda olmak inanın çok üzücü bir durum. Blogger kullanıpta sayfalar sekmesi ile menü hazırlamayan bir blog’cunun Google arama sonuçlarına giden raporda verilen veriler ile ne durumda olduğunuzu artık siz düşünün. Tabiy ki bu size zarar vermez. Ancak blog’unuzun gerekli olan kaliteye sahip olmadığının bir göstergesi olarak kaydedilir. Herhalde böyle yanlışa düşmek istemezsiniz. Blog’unuzu açtığınızda ilk yapılacak işlem blog Ana sayfa navigasyon girişini oluşturmaktır.
Blogger sayfalar sekmesi kumanda panelinizde iki yerde bulunur. Bunlar ;
1. Kumanda paneli sol menülerde bulunan Sayfalar statik sayfa oluşturmanıza yarar.
2. Diğer sayfaları ancak gadget ekle Sayfalar gadgeti eklediğinizde oluşur.

Statik sayfa oluştur :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Sol tarafta sayfalar sekmesine tıklayın. Açılan pencerede üst kısımda Yeni sayfa ismine tıklayın.
Blogger yazı editörü açılacaktır. Örneğin hakkında sayfası yapalım.
Yazı başlığına Hakkında yazın. Alt kısma hakkınızda kısa bir açıklama yazabilirsiniz. Sağ tarafta açıklamaları aktifleştirdiyseniz kısa bir açıklama yazın. Menüdeki biçimleme sekmelerini kullanarak yazınızı biçimleyin ve yayınlayın. Yayınlanan sayfa sayfalar sekmesinde görülür. Ana sayfaya baktığınızda nerde bu yazı diyebilirsiniz. İşte şimdi yukarıda bahsettiğimiz gadget içindeki sayfaları yapılandıracağız.

Gadget içindeki Sayfaları aktifleştirme :

1. Blogger kumanda panelinde iken, Yerleşim→  Gadget ekle sekmesine tıklayın. Gadgetler içindeki Sayfalar ismine tıkladığınızda sayfalar gadget’iniz sidebara kendini atayacaktır.
2. Sayfalar gadgeti açın. Biraz önce eklediğiniz hakkında sayfanızı göreceksiniz. Yan kısmındaki kutuyu işaretleyerek görülür olmasını sağlayın. Artık Ana sayfada Hakkında sayfanızı görebilirsiniz. Bu şekilde 20 ad. sekme menü yapabilirsiniz. Sınır budur.

Sayfalar gadget’i ile etiketlerinize bağlantı verip kullanma :

1. Sayfalar gadget’inizin içinde harici bağlantı linki oluştur seçeneği mevcuttur. Üst kısma yazınıza verdiğiniz ismi büyük küçük yazabilirsiniz. Ancak alt kısım link kısmıdır. Buraya yazınızda oluşturduğunuz etiketin aynısı yazmak zorundasınız. Yoksa link çalışmayacaktır.
2. Etiketlere verilen Link kalıbımız şu şekildedir. Bu kalıbı ezberleyin veya bir yere not alın. Her zaman lazım olabileceğini unutmayın.
Örnek :
http://guney59.blogspot.com.tr/serch/label/Etiket ismi
3. Etiketler bazen uzun ve Html kodlarının tarayıcı tarafından okunması için bazı harf ve rakamlardan oluşabilir. O zaman şuna benzer ifadeleri görürsünüz.
%29 gibi alfanumarik sayılar. Bu sizi yanıltmasın. Böyle bir etiketin çalışması için etiketi tarayıcınızdan kopyalayıp link sonuna eklemeniz gerekir.

Bu etiketin sonunda şu kelimeler vardır.  Blogger ayarlar
Dikkat ederseniz label isminden sonraki yazıdır. Her ikisde aynı sayfayı açar. Tıklayın deneyin.
4. Etiket kalıp linki ile etiket kullanımı bu şekildedir. mümkün oldukca etiket yazımına dikkate edin. Örneğin pastalar etiketi genel bir isimdir. Ancak Yaş pastalar genel ismi kategoriye ayırır.

Bu tür bir kullanım SEO olarak da önemlidir. Yukarıda anlatılanlar hakkında anlaşılmayan ksımları yorumlarda belirterek yardım alabilirsiniz. Blogger Ana sayfanızda Ana sayfa sekmesi olmadan blog’unuzu kullanmamaya özen gösterin. Ücretsiz olarak kullandığınız Blogger Web internet ortamında yazıya link veren gerçek bir siteden hiçbir farkı yoktur.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.