Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Alt Bilgi ArkaPlan Renk Değişimi

Blogger’un varsayılan bazı şablonlarında alt bilgi olarak bilinen (Footer) arkaplan renginin değiştirmesi mümkün değildir. Blogger’un değ...

...

Blogger’un varsayılan bazı şablonlarında alt bilgi olarak bilinen (Footer) arkaplan renginin değiştirmesi mümkün değildir. Blogger’un değiştirilemeyen şablonları için alt bilgi arkaplan renginin değiştirilmesi ile ilgili açıklamalar. Blogger’un varsayılan bazı şablonları şablon tasarımcısı tarafından değiştirilmemesi için yapılandırılmıştır. 

Blogger’un varsayılan bazı şablon Tasarımını hazırlayanların gelişmiş ayarlardaki alt bilgi arkaplan rengini değiştirmek için neden ek bir seçenek eklemediklerine maalesef bir anlam veremiyorum. Adnan Güney, klasik görünümlü blog’umun şablonu bu değiştirilemeyen örneklerlerden biri. Bırakın alt bilgi renginin değişimini, tasarımcıya kızarak blog’umun tüm arka planını transparan yaparak özgürce kullanmanın şu anda zevkini yaşıyorum. Bu ayarlar ile de yetinmeyip diğer, guney5 klasik test blog’umun şablon alt bilgi arkaplan resmini de değiştirdim. 

Blog’unuzda sizde böyle gereksiz bir konu yaşıyorsanız aşağıda anlatılanları ve video görselini inceleyin. Bu ve bunun gibi, blogger varsayılan şablon veya özel tasarım blogger şablonları için sorunlarınızı çözmek için, menü çubuğunda, Tema Tasarım isminden giriş yaparak yardım alabilirsiniz. Yapılan değişiklikten sonra yukarıdaki önceki ve sonraki resim görünümünü inceleyin.

Blogger altbilgi arkaplan rengi değişim uygulamaları :

1. Blogger kumnda paneline giriş yapın.

2. Şablon → Html’i düzenle ismine tıklayın.

3. Şablon içinde, <b:skin> sol taraftaki ok işaretine tıklayarak genişletin.

4. En üst kısımda şu etiketi göreceksiniz ; /* Variable definitions
5. Bu etiketin bitiminde içeriklerinizi yapılandıran şu etikete kadar dikey kaydırma çubuğunu aşağıya alın. ⇒ /* Content

6. Content etiketinin hemen üst kısmında şu etiketi göreceksiniz.

<Variable name="main.padding.sides"

7. Bu etiketin hemen altında Blogger’un iki ad. baş kısmında, html:// olmayan resim linkini göreceksiniz. Örnek resim linki aşağıdaki gibidir. url isminden sonra başlar.

www.blogblog.com/1kt/transparent/black50.png

Blogger footer alt bilgi şablon kod görünümü

8. Bu resim linkinden 2 ad. bulunmaktadır. Bu linkleri değiştirerek istediğimiz bir renk veya resim de ekleyebilirsiniz. Ancak ben renk linki ekleyeceğimden anlatımı ona göre yapacağım.

9. Düşündüğünüz gibi büyük bir renk linki olmayacak. Ebatları 20x20 px. olan Paint ile hazırladıktan sonra test blog'uma kaydedip, link'ini kullandığım bir uygulama olacaktır.


Paint ile hazırlanmış renk paletimizin resmi 
Hazırladığımız resmi buradan görebilirsiniz.

Ancak Paint’in kullanımı ve resim linkinin nasıl alınacağı konularını bilmiyorsanız aşağıda verilen linkten okuyun.

Paint ile Resim Boyutlandırma Seo

Blogger Resim Linkleri Nasıl Alınır

10. Blog altbilgi rengini değiştirmek için resim linkleriniz hazır ise, 8. maddede anlatılanları uygulayın. Aynı yöntemi uygulayarak istediğiniz renkler ile değişim yapabilirsiniz.

Blogger altbilgi rengini değiştirmek için hazırladığımız resim linkimiz ile şablon kodlarında yapacağımız değişimin video’sunu aşağıda izleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.