Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Açılmayan Menü Çubuğu Nasıl Açılır Yapılır

Blogger’un varsayılan statik menü çubuğu yerine açılır menü çubuğu kullanıldığında aşağıya açılan kategori linklerinin açılmadığını far...

...
Blogger’un varsayılan statik menü çubuğu yerine açılır menü çubuğu kullanıldığında aşağıya açılan kategori linklerinin açılmadığını fark etmişsinizdir. Açılmayan bu menü çubuğunun nasıl açılır yapılacağını aşağıda inceleyin. Blogger’un varsayılan mevcut şablon kodlarını  kullanıyor iseniz kategori navigasyon linklerinden oluşan açılır menü çubuğu eklentilerini kullandığınızda aşağıya açılması gereken linklerin açılmadığını farketmişsinizdir.

Şablon tasarım kodları açılır menü için yapılandırılmadığından dolayı şablon kodlarına müdehale etmeden menü navigasyon eklentiniz çalışmayacaktır. Açılır Menü çubuğunu daha önceden kurdu iseniz çalışması devam edecektir. Ancak bir tema değişimi sonucunda artık Açılır Menü çubuğunu çalıştıramayacaksınız. Böyle bir durum yaşadığınızda neler yapabilirsiniz aşağıda adım adım inceleyelim.

Öncelikle blog’unuzun bir yedeğini her zaman almanızı tavsiye ederim. Blogger Şablon kodlarına az çok aşina iseniz sorun yok yedek almadan da devam edebilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilecek, Açılır Menü Çubuğu kategorisindeki yazılara da göz atabilirsiniz.

DEMO ( Not :Test blog çalışmaları zaman zaman değişebilir )
Açılır Menü Çubuğunun çalışması için ilgili adımlar :
1. Blogger şablon kodlarınızı açın ve aşağıda verilen etiketi aratın. (CTRL + F arama kısa yolu)
/* Tabs
2. İlginç değil mi ? Tabs’ın anlamı sekmeler demek. O zaman menü sekmesi de diyebiliriz. Tabs ile başlayan kodların hemen altında “ /* Headings “ etiketi yer almaktadır.
3. Tabs altında bulunan tüm kodları seçip kopyalayın ve bir metin dosyasında saklayın. Kendinizin anlayacağı şekilde dosyayı kaydedin. Olur ya! ilerde menü sekmesinden sıkılırsanız eski kodları aynı yere ekleyerek kullanabilirsiniz.

Önemli not : Sildiğiniz bu kodlar, Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → sekmesinde, Sekme metni ve Sekme arka planı isimlerine kumanda ediyor. Bu kodları sildiğinizde bu iki sekmenin kullanımı  artık eklediğiniz CSS kodlarından yapılandırılacak. Kormayın kodları yedeklediniz istediğiniz zaman geri yapıştırabilirsiniz. Bu gibi çalışmalarda size önerim gelişmiş bir metin editörü kullanmanızdır. Yedekleme yapacağınız kodlar bu metin editöründe çok daha güzel biçimlenirler.

Notepad++ gelişmiş metin editörü kullanmak isterseniz ilgili linkten okuyup indirebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu gelişmiş metin editörüne sahip olun. Tabs etiket görünümü nasıldır resmi inceleyin.
4. Yukarıda gördüğünüz resimde üst ve alt kısımları küçük çerçeveye aldım. Bu çerçeve arasındaki kodlar sizin şablon kodlarınız olup, bu kodları kesin ve metin editörünüze yapıştırın saklayın.
Blog’unuzu kaydedin ve aşağıdaki CSS kdolarını kopyalayıp, biraz önce kestiğiniz yere yapıştırıp blog’unuzu kaydedin.
CSS kodları :
.tabs .widget ul, .tabs .widget ul {
margin: 0px;
padding: 0px;
list-style: none outside none;
overflow: visible;
}
.tabs-outer {
background: #FF0000 ;
} 
Bu kodlar bize ne anlatıyor :
tabs : Sekmeler
ul : Sırasız link yapılandırıcı. Bu li (sıralı)→ olsaydı statik bir sayfa olacaktı. Kestiğiniz kodlara dikkat ederseniz hepsi →li ile başlayıp bitiyor. Bu nedenle de açılır menüler açılmıyor. Bu işlemi Blogger şablon tema tasarımını yapanlar neden yapmıyor bir anlam veremiyorum. Daha yeni yeni gadget üzerine ince çizgi atmaya başladılar. Ve bu konuda da bilgi geçmiyorlar. İlginç !!
margin : Kenar px. ölçüsünü tanımlıyor
padding : Dolgu px. tanımlayıcı
list-style : Liste link stil oluşturucu
none outside none : Verilen stilin dışına çıkmamamasını sağlayan bir komut satırı.
overflow : Taşma anlamında bir isim.
visible : Görülür anlamında bir isim. Her ikisi birleşince açılır linklerin görülür olması sağlanıyor.
Şu şekilde : overflow: visible;
background : #FF0000 BlogBaşlık arka plan rengini değiştiren kırmızı renkli kod. Onaltılık renk değerlerinden oluşan ( #FF0000) bu kodu istediğiniz bir renk ile değiştirin.
Menü çubuğu veya Menü sekmeniz yok mu ?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.