Blogger Yazı Editöründe Resim Silmeyi Anlama

Blogger yazı editöründe, yazılarınız için eklediğiniz resimler hoşunuza gitmediğinde silersiniz. Ancak bu resimleri tamamen sildiğinizi düşünürsünüz. Sildiğinizi sandığınız resimleri silemediniz! Kullanmadığınız resimleri tamamen nasıl sileceğini öğrenin. Blogger’un ücretsiz olarak kullanıcılarının hizmetine sunduğu blogspot subdomain uzantılı blog yazı editörüne eklediğiniz ve sonra hoşunuza gitmeyerek sildiğiniz resimlerin depolandığı bir alan vardır. Eklediğiniz veya sildiğiniz tüm resimler bu depolama alanında toplanırlar. Bu depolama alanının ismini herkes bilir ancak bu alanı kullanmaz. Tüm resimleriniz Picasa ve Google Plus Fotoğraflar alanında bulunur. 

Blog yazı editörünüze bir resim eklediğinizde, eklediğiniz resim bu alana kaydedilir.Siz blog'dan silseniz dahi resim silinmez. Bu şekilde yapacağınız çalışmalar belli bir süre sonra resimlerinizin barındırıldıkları kapasiteyi şişirerek, çöplük haline dönüşen depo kullanım alanınızı küçültür. 

Blog yazılarınızda yanlış eklediğiniz veya istemediğiniz resimleri sildiğinizde sildiğini sandığınız bu resimleri depo alanından da kaldırmalısınız. Yazı editörünüzden sildiğiniz resimleri eş zamanlı olarak aynı çalışma zaman diliminde iken depolama alanından da kaldırın.
Blogger yazı editöründe silinen resimlerin Depolama alanından kaldırılması :
1. Deneme yapmak için yazı editörünüzü açın ve bir resim ekleyin. Sonra bu resmi silin. Hatta tüm yazı editöründeki boş yazınızı komple silin.
2. Google Plus’a giriş yapın.
3. Sol taraftaki açılır menüden Fotoğraflara tıklayın. Açılan pencerede sırası ile şu menü seçeneklerini göreceksiniz.
→ Öne çıkanlar → Tüm fotoğraflar → Daha fazla → Fotoğraf yükle
4. Tüm fotoğraflar seçeneğine tıklayın ve ilk üç resim içinde biraz önce sildiğiniz resim varmı kontrol edin. Birinci sırada ilk seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Demek ki sildiğinizi sandığınız resim silinmemiş. Uzun bir süre bu şekilde çalıştığınızda Fotoğraflar ismi ile kullanılan depolama alanınız çöp resimler ile dolacaktır. Eş zamanlı olarak bu resimleri silmezseniz ilerde hangi resmin ne olduğunu bilemeyeceğinizden silmek için tereddüt edebilirsiniz. Böyle çelişkili bir durum yaşamamak için eşzamanlı çalışmayı unutmayın.
5. Fotoğraflar seçeneğinde iken biraz önce sildiğiniz fotoğrafa tıklayın. Sağ üst kısımda çöp kutusunu göreceksiniz. Maus’u yanaştırın “Fotoğrafı sil” ibaresi çıkacaktır. Artık işe yaramayan fotoğrafınızı silebilirsiniz.
6. Fotoğrafınızı sildiniz ancak halen bir yerde silinmiş fotoğraflar duruyor. Şimdi onlarıda silerek tamamen çöplük resimlerden kurtulun.
7. Daha fazla seçeneğini açın ve seçeneklerden Çöp kutusuna tıklayın.Burada ne kadar atık resim varsa silin. Şimdi tamamen tüm atık resimlerden kurtulmuş bir depolama alanına sahipsiniz.