Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Silinen Navbarın Tekrar Kurulumu

Blogger’un varsayılan Navbar Gadget’ini sildiğinizde, Blogger Navbar gadget’ini eski görünüm formatında tekrar yükleyebilirsiniz. Blogger ...

...
Blogger’un varsayılan Navbar Gadget’ini sildiğinizde, Blogger Navbar gadget’ini eski görünüm formatında tekrar yükleyebilirsiniz. Blogger Navbar gadget eklentisini nasıl yükleyecesiniz okuya devam edin. Blogger Navbar Gadget eklentisinin nasıl sileneceğini daha önce yazmış ayrıca video ile anlatmıştım. Okuyucularımdan gelen bir yorum kafama takıldı ! Bu yorum şu şekildeydi. Blogumuzdan Navbar’ı kaldırdık. Ancak ! Geriye nasıl yükleneceği şeklinde bir soruydu. Okuyucumun sormuş olduğu soruyu cevaplamıştım. Ancak anlattığımı yazıyı dökmemiştim. Bu yorumdan hareket ederek, kod bilgisi az olan yeni acemi kullanıcı yazar arkadaşlarıda düşünerek aşağıda okuyacağınız yazıyı hazırladım. Umarım, okuyucumun sorduğu bu güzel soruyu sizde beğenir, Navbar’ın eski konumuna dönmesi için yaşanan sorununuzu sizde çözümlersiniz.
Blogger Navbarı eski haline döndürmek için anlatacağım konuyu öncelikle iyi takip etmenizi öneririm. Bir satırını dahi okumadan geçerseniz hata oranınız çok fazla olabilir.
Ayrıca Okuyun :
Blogger Navbar'ı Kaldır Videolu Anlatım
Blogger Navbar Genişletilmiş Kod Silme Videolu Anlatım

Blogger Navbar hakkında kısa bir açıklama yapalım :

Blogger Navbar her yeni kurulan blog’a otomatikman eklenir. Navbar’ın ana sayfada görülmemesini gadget içinde bulunan kapat seçeneği ile sağlayabilirsiniz. Ancak ana sayfa üst kısımda 30 px değerinde bir boşluk oluşturmaktadır. Buda hiç hoş olmayan bir görüntüdür. Bu görüntüyü yok edebilmek için navbar’ın silinmesi gerekir. Sildiğiniz Navbar’ı bir süre sonra pişmanlık duyarak yeniden kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak Gadget ekle seçeneklerinde bu eklenti yoktur. Peki, Blogger’un meşhur Navbar eklentisini nasıl yeniden yükleyeceksiniz ?

Blogger şablon kodlarında Navbar nerede bulunur ?

1. Blogger Navbar, blog şablon kodlarından </head> kapanış etiketinin hemen altında bulunur. Sol taarafındaki ok işareti açıldığında çok geniş bir alan yayılır.Ok işareti kapalı iken bir link görünümündedir. Videoda anlatılan bu konulara dikkat edin. Ok işaretine tıkladığımda açılan kodlar geniş bir alana yayılacaktır.kapadığımda link şekline dönüşecektir.
2. Kodların başlangıç ve bitiş yerlerini anlayabilmek için hemen alt kısımdaki satır rakamını bir yere not alın. Bu satır rakamı size kodun bitiş yerini gösterir. Bu yollu takip ederseniz kodların nerede bittiğini, neyi ekleyeceğinizi veya sileceğinizi daha iyi takip edebilirsiniz.
3. Aşağıda resimli bir örnek vereceğim. Resimde bazı yerleri işaretleceğim. Bunlar ;
</head> kapanış etiketi
997’inci sıra numarasındaki Navbar link gibi görülen uzun kod.(Bu sıra numarası sizin şablonda farklı olabilir)

1034 rakamı Navbar kodlarının bittiği kısımdır. Sizde farklı numara olabilir.Not alın.
4. Navbar kodlarının bittiği sıra numarı. Çalışma yaparken bir yere bu numaraları not alın.
Navbar’ın link gibi görülen sağ tarafındaki b:section etiketi kod yazılımının bittiği alandır. Biz bu kısma kadar olan kodları ekleyeceğiz veya silerek Navbarı kaldıracağız. Her iki şekilde de kullanabilirsiniz. Yukarıda anlatılanlara göre aşağıdaki resme tıklayarak büyük inceleyin.

 Navbar şablon kodları büyük resim izle

Bloggerdan silinen Navbar kodları :

Öncelikli : Blog'unuzun yedeğini alın. Blogger nasıl yedeklenir okuyun.

1. Aşağıda verilen kodlar test blogundan alınan kodlardır. Blogger İD numaraları farklıdır. Blog içinde bilginiz olması açısından bu kodları renkli olarak göstereceğim. Kodların hemen alt kısmındaki diğer İD numaralarına aldırış etmeyin. Onların o bilgileri üst kısımdaki Date verilerinden alır. Kodlar içinde yapabileceğiniz hiçbir değişiklik yoktur. Sadece Blogger Navbar geri yükleyerek eski konuma almak için, kodları kopyalayın ve anlatılan yerklere yapıştırın ve blogunuzu kaydedin.

NOT: Şablon kodlarınızı alırken ve yapıştırırken kullanmış olduğunuz Chrome veya farklı tarayıcınız dil çevirisi yapabilir. Dil çeviriyi orj konuma döndürün. Bu işlemi yapmazsanız kodlarınız açlışmayacak ve hata verecektir.

Önemli : Aşağıda verilen Blogger Navbar kodları, farklı bir test blogundan yine farklı bir bloga aktarılarak test edilmiştir. Aktarım sonrası sizin mevcut Blog İD numaraları ile otomatikman yer değiştirir.
Blogger Navbar Şablon Kodları :
<b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
    <b:widget id='Navbar1' locked='true' title='Navbar' type='Navbar'>
      <b:includable id='main'>&lt;script type=&quot;text/javascript&quot;&gt;
    function setAttributeOnload(object, attribute, val) {
      if(window.addEventListener) {
        window.addEventListener(&#39;load&#39;,
          function(){ object[attribute] = val; }, false);
      } else {
        window.attachEvent(&#39;onload&#39;, function(){ object[attribute] = val; });
      }
    }
  &lt;/script&gt;
&lt;div id=&quot;navbar-iframe-container&quot;&gt;&lt;/div&gt;
&lt;script type=&quot;text/javascript&quot; src=&quot;https://apis.google.com/js/plusone.js&quot;&gt;&lt;/script&gt;
&lt;script type=&quot;text/javascript&quot;&gt;
        gapi.load(&quot;gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble&quot;, function() {
          if (gapi.iframes &amp;&amp; gapi.iframes.getContext) {
            gapi.iframes.getContext().openChild({
                url: &#39;https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\075294629469893641153\46blogName\75guney13\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75LAYOUTS\46searchRoot\75http://guney13.blogspot.com/search\46blogLocale\75tr\46v\0752\46homepageUrl\75http://guney13.blogspot.com/\46blogFollowUrl\75https://plus.google.com/114021536527450214647\46vt\075725080350935973932&#39;,
                where: document.getElementById(&quot;navbar-iframe-container&quot;),
                id: &quot;navbar-iframe&quot;
            });
          }
        });
      &lt;/script&gt;&lt;script type=&quot;text/javascript&quot;&gt;
(function() {
var script = document.createElement(&#39;script&#39;);
script.type = &#39;text/javascript&#39;;
script.src = &#39;//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/google_top_exp.js&#39;;
var head = document.getElementsByTagName(&#39;head&#39;)[0];
if (head) {
head.appendChild(script);
}})();
&lt;/script&gt;
</b:includable>
    </b:widget>
  </b:section>
Yukarıda verilen kodları eklemekde tereddüt duyarsanız bir test blogu açın ve bu blogdaki kodları kopyayıp yapıştırın. Tüm kodlar aynıdır. Değişen sadece İD numarasıdır. şablona kaydettiğinizde eklenen İD numarası sizinki ile yer değiştirir. Kodlar içinde bir değişiklik yapmayın.

Son olarak iki farklı blogdan Navbar kodlarını kopyalayıp diğer bloga aktardığımda navbarın geri geldiğini ve İD numarasınında değiştiğini göreceksiniz.Size İD numaraları videolu anlatımda gösterdiğimde bilgisayarınızın başlat çubuğuna bakın bir rakam göreceksiniz. BU İD numarasıdır. Kodları eklediğinizde bu İD numaraları sizinki ile yer değiştirecektir. 
Navbar Kodlarının eklenmesi :1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Önce blog’unuzu yedekleyin.
3. Şablon kodlarını açın.4. Üst menüde, Witget Atla ok işaretine tıklayarak Navbar1 ismine tıklayın. Direk kodların olduğu yere gideceksiniz. Yukarıda anlatılanları okuyup videoyu izledikten sonra verilen kodları ekleyin.  
Kodları eklemekte çekiniyor musunuz ? Guney59 Paylaşım foruma giriş yapın ve resim kod ekleyerek sorunuzu yazıp yardım alın. Şimdi aşağıdan videolu anlatımı izleyin.

Blogger da silinen Navbar gadget’in kurulumunu anlatan video

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.