Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Alt Bilgi Renkli Gadget Başlık Eklentisi-Footer

Klasik Blogger blog kullanıcıları için, Footer, Alt bilgi olarakta bilinen gadget başlık ismi (title) altını istediğiniz renk ile değişti...

...
Klasik Blogger blog kullanıcıları için, Footer, Alt bilgi olarakta bilinen gadget başlık ismi (title) altını istediğiniz renk ile değiştirebileceğiniz yatay alt bilgi gadget başlık eklentisi. Yukarıda resmi verilen görüntüde Takip Et ve E-Posta Aboneliği, isimlerinin hemen altındaki mavi yatay konumdaki eklentiyi görüyorsunuz. Kod içinde yapacağınız küçük bir değişiklikle mavi rengi kendi temanızın görünümüne uygun bir renk ile değiştirip Footer Alt bilgi gadget eklentisi olarak kullanabilirsiniz.
Sadece, Blogger özel tasarım şablonlarda kullanılan alt bilgi eklentisini, Blogger’un varsayılan şablon özelliklerini bozmadan sizde artık kullanabileceksiniz. Blogger şablon kodlarını değiştirmeden kullanabilmek için aşağıda anlatılanları adım adım takip ederek kuruluma geçebiliriz.
Blogger Alt bilgi Gadget başlık eklentisi için ilgili adımlar :
1. Blogger kumanda paneline giriş yaparak şablon kodlarını açın.
2. Ctrl + F klavye yardımı ile arama penceresinde, [ /* Footer ] parantez içindeki etiketi bulun.
3. Bulacağınız bu kodun hemen en alt kısımlarında şu CSS kodlarını bulun ;
.footer-outer .widget h2 {
4. Yukarıda verilen CSS kodunu bulduktan sonra hemen altına aşağıdaki kodları ekleyin.
background:none;padding:0 0 8px 0;font-size:14px;margin:0 0 10px;line-height:16px;text-decoration:none;text-transform:uppercase;border-bottom:3px solid #179BD7;}

Eklediğiniz CSS kodların özelleştirilmesi:
1. background:none : None isim yerine onaltılık renk kodu eklerseniz başlık etiket çerçeve rengi oluşur. Örnek onaltılık renk kodu : #179BD7
2. font-size:14px : 14 px. değeri yazı büyüklüğünü gösterir.
3. . solid #179BD7 : Renk kodu mavidir. Temanıza uyumlu istediğiniz bir renk ile değişin. Renk kodları bulmada zorluk çekiyorsanız ? Benimde kullandığım ücretsiz Hex color basit bir proğramı kullanabilirsiniz. Hex color proğramını nasıl kullanacaksınız ?
4. Hex color proğramı ile farklı bir renk bularak hazırladığım diğer alt bilgi gadget eklentisinin canlı demosunu buradan görebilirsiniz.
Turuncu renkli gadget başlık eklenti görünümü.
5. Gadget altında görülen yatay eklentinin boyutunu biraz daha kalınlaştırmak için ;
bottom:3px. : 3px. değerini düşürüp, yükselterek ince ve kalın bir görünüm elde edersiniz.
6. Başlık isim renk, kalınlık, yazı font gibi bilgileri blog’unuzun temasına göre şablon → Özelleştir → kısmından rahatca müdehale ederek değiştirebilirsiniz.
NOT: Yukarıda anlatılan konu ve kodlar ile ilgili alıntı yapacak arkadaşlar lütfen alıntı kuralları olan yazının 3 satırı ve tarayıcıdaki ilgili yazıya bağlantı veren linki kaynak olarak belirtin.
İzinsiz kopyala yapıştır mantığı ile hareket edecek arkadaşlara, Google Spam, Web Yönetici Araçları, Adsense, DMCA ve kullandıkları sunucu Host anlaşması gibi konuları bir kez daha hatırlatmak isterim. Web sitenizin yayın hayatından kaldırılmaması için kuralları ve kaynakları lütfen doğru kullanalım. Yayın hayatı sonlandırılmış 3. , 5. , kişi olmamaya emeğe saygı için özen gösterelim. Daha geniş bilgi için menü çubuğundaki Gizlilik kurallarını inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.