Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hex Renk Bulucu Kullanımı HCF

Blogger tema renklerini özelleştirmede kullanabileceğiniz, Hex Color Finder (veya HCF), küçük proğram ile site şablon renklerini tesbit ...

...
Blogger tema renklerini özelleştirmede kullanabileceğiniz, Hex Color Finder (veya HCF), küçük proğram ile site şablon renklerini tesbit ederek renk kodlarını kolayca kullanabilmenize olanak sağlar. Renk kodlarını bulabilmek için birçok siteye bakmanıza, tarayıcınızda yeni bir sekme açmanız gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey, bir disket kayıt aracı büyüklüğünde dahi olmayan 1.04 MB.’ lık  proğramı bilgisayarınıza kurmak ve gerektiği zaman açarak renkleri kontrol etmek veya değiştirmekten ibarettir. Hex Color Finder , kullanıcıların hızlı ve kolay bir RGB (Kırmızı, Yeşil ve Mavi) renk ve renk setleri ile çalışmanızda yardımcı bir araçtır.

Ayrıca HTML hex renk değerlerini bulmak için kullanılabilir; belirli bir renk için onaltılık hex değeri ( örneğin : # 2E505C ) sadece tek bir tıklama ile görülebilir. Web Siteniz de kullandığınız, Sablon içindeki tema renkleri, CSS, Html /JavaScript gibi eklentiler içindeki renkleri onaltılık RGB Olarak yorumlayarak bir kod'a dönüştüren araçtır.

Konuyu bir örnek ile açılamaya çalışalım. Onaltılık renk kodu: # FFA800 (Bu Turuncu Bir rengin kod biçimdeki görünümüdür.

Bu kod’un aynısı, RGB (Kırmızı, Yeşil, Mavi) dönüşmüş olan kod’u ise ; rgb ( 255, 168, 0 ) şeklindedir. Yukarıda renklendirdiğim harf ve rakamlar bu sistem ile çalışır. RGB’nin en büyük özelliklerinden biride her bir değeri arttırıp eksilttiğinizde çok farklı renk karışımları elde edersiniz. Blogger hazır şablonlara dikkat ederseniz hepsinde bu sistemin kullanıldığını anlayabilirsiniz.

Hex Color Finder ücretsiz program indirme linkine tıklayarak zip Olarak karşıdan yükleyebilirsiniz. Proğramın zip boyutu: 1.04 MB olup, internette yeni sürümü aradığımda daha önceden indirdiğim sitesinin artık olmadığını gördüm. 

Eski yazım olan “Hex renk bulucu hemde ücretsiz” başlıklı yazımı güncelledim. Ayrıca proğramı bulmayacağınızı düşünerek elimdeki küçük proğramıda Box bulut depolama sitesine yükledim. Proğramı kullanabilmeniz için gerekli olan indirme link’i aşağıda olup, isteyen arkadaşlar kullanabilirler.


Hex Color Finder Ücretsiz Programı nasıl kullanacağınızı basit bir video ile aşağıda anlatacağım. Video’nun konusu şu şekilde ;

1. Devamını oku eklentisinde gördüğümüz renk kodunu inceleyeceğim.
2. Bu rengin hangisi olduğunu bilmediğimden renk bulucuyı kullanacağım.
3. Daha farklı bir renk elde edebilmek için RGB kodlarında değişimler yapacağım. Siz bunları izlerken ne yapabileceğinizi kafanızda tasarlayın.
4. Bulduğum renkleri ilerde lazım olabilir diye kaydetme sekmesini göreceksiniz. Evet renkleride aynı zamanda saklayabiliyorsunuz.
5. RGB renklerin değişim uzantı çubuğunu izleyeceksiniz.
6. Herhangi beğendiğim bir rengi nasıl alacağımı göreceksiniz.

Sonuç olarak Blogger şablonunuz da istediğiniz rengi kullanabileceğiniz kendi küçük ama yaptığı iş bana göre çok büyük olan bir proğramı kullanacaksınız. Bende Blogger tema özelleştirmelerde bu proğramı kullanıyorum. Yazımı buraya kadar okuyan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

YouTube anlatım video ve bağlantı linki : http://youtu.be/cMgrQAGWAx0

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.