Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Başlık İsmini Biçimleme

Dinamik Blogger , blog’unuzun tanımı olan başlık isminin rengini, boyutunu, ve blog ismini gölge yansıma gibi gösteren sınır ebatlarını d...

...
Dinamik Blogger, blog’unuzun tanımı olan başlık isminin rengini, boyutunu, ve blog ismini gölge yansıma gibi gösteren sınır ebatlarını düzenleyebileceğiniz CSS eklentisi. Dinamik Blogger görünümlü blog’unuz da yapabilecekleriniz bununla sınırlı değildir. Düz bir satır olarak görülen blog başlık ismi ve meta etiketleri özelliği taşıyan blog açıklamalarını alt alta gelecek şekilde de düzenleme yapabilirsiniz. İlgili CSS kodlarının eklenmesi sonucunda yukarıda verilen iki ayrı görüntü uygulamayı sonrasını göstermektedir. Blog başlık ismi, blog açıklamaları ve alt alta sıralama ile ilgili adımlar nelerdir inceleyelim.
Başlık ismi ve açıklamaları düzenlemek için ilgili adımlar :
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → CSS ekle penceresini açın. Aşağıda verilen kodları kopyalayıp, CSS ekle penceresine yapıştırın. Şu ( } ) işaretten sonra enterleyin ve blog'unuzu kaydedin.  CSS Eklenti kodlarımız.
#header.header .title a h1{
color: blue;
text-shadow: 1px 1px 1px black;
font-size: 30px;
}
Özelleştirme :
→ color: blue : Mavi renkli ismi herhangi bir renk ismi ile değiştirebilirsiniz.
→ text-shadow : Sınır gölge renk kalınlık ebatları. 1px. değerlerini farklı değerler ile değiştirebilirsiniz. Sınır gölge rengi olan ( black ) farklı bir renk kullanabilirsiniz.
→ font-size : Blogger varsayılan değeri 28 Px. dir  Kod içinde 30 Px. verilmiş olup istediğiniz değerler ile değiştirin. Çok büyük tercih edilmez.
Blog başlık ismi ile açıklamaları alt alta getiren CSS kod’u :
Aşağıda verilen kodları CSS ekle penceresine yapıştırdığınızda, Blog başlığının hemen alt kısmında blog açıklamalarını sıralayan eklentidir. Yukarıdaki resmi inceleyin. Canlı Demo
#header .header-bar .title, .ss{
padding-top: 14px;
line-height: 30px !important;
margin-right: 0px !important;
}
#header.header div.header-bar span.title h3 {
display: block !important;
position: relative;
top: -10px;
}
→ Blog açıklamalarının daha küçük görülmesini istiyorsanız. Gelişmiş → Blog tanımı → Neuton yazı fontunu seçebilirsiniz.
→ Renk kod isimlerinin yerine, onaltılık renk kodları kullanabilirsiniz. ( Örnek : Siyah, (black ) veya #000000 , gibi )
Dinamik Blogger ile ilgili tüm konuları menü çubuğundaki Dinamik Blogger ismine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.