Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazılarını Google Dizinine Göndermenin Önemi

Blogger, blog yazılarınızı, Google dizinine ilk ekleyen kişinin kendinizin olması arama sonuçlarında ilk sıralarda görülebilmeniz, Googl...

...
Blogger, blog yazılarınızı, Google dizinine ilk ekleyen kişinin kendinizin olması arama sonuçlarında ilk sıralarda görülebilmeniz, Google Web Yönetici Araçlarını doğru kullanmanız ile orantılıdır. Blog yazarlarının yardım forumlarında sıkca sordukları soruların başında blog’umun yazıları arama sonuçlarında neden çıkmıyor ? Yazımı çalmışlar çalan kişi arama sonuçları listesinde benim yazımın en üstünde, gibi sorular ile doludur.
Zaman ayırıp Web internet Dünyasını biraz kurgularsanız birçok pislikleride görebilirsiniz. Bu kişiler arasında izinsiz yazı kopyalayan, Rss’den yazı çeken, özel boot proğramları ile yazı çeken kişiler vs. gibi birçok örneğe şahit olabilirsiniz. Blog’unuzda bir yazı yazıp gerekli düzenlemeleri yapabiliyorsanız siz bir webmaster’sınız. Artık bazı uygulamaları bilmek, anlamak veya araştırmak zorundasınız. Güvenlik tek tarafın kollaması ile oluşmaz. Her iki tarafın birbirini kollaması, gereken önlem ve bildirimlerin doğru zaman ve zeminde yapılabilmesi ile oluşur.

Bu oluşımlardan biride, yazılarınızı yazdıktan ve yayınladıktan sonra Web Yönetici Araçların da Robots.txt test aracı ile engelleme veya hata olup olmadığını kontrol ettikten sonra Google Dizinine ilk gönderen kişinin sizin olması son derece önemlidir. Hiçbir şey yapmadan herşeyi karşıdan beklemek, boş bir sayfaya benzer ve hiçbir değeri yoktur. Bu duruma düşmemek ve blog’unuzu değerli kılmak için yapabileceklerinizi aşağıda belirtiyorum. Lütfen kendinize zaman ayırın ve bunları uygulayın.
Yazınızı yayınlamadan önce yapılacak kontroller :
1. Yazınız içinde belirttiğiniz tüm bağlantı linklerini önce test edin. Linke tıkla → Değiştir→ test için bağlantıya tıklayın. Link açılıyor ve doğru adresi gösteriyor mu ?
2. Resimlerinizi Google arama bootları tanımazlar. Mutlaka resime tıklayarak resminizi tanımlayan kısa bir açıklama yazın.
3. Resimlerinize vereceğiniz kısa açıklamalar Google görseller tarafından farklı bir Google bootları tarafından taranırlar ve görsellere eklenirler. Görseller okuyucu kitlenizi %10 civarında arttırır. Bu durum herhalde sizin içinde önemlidir!
4. Yazı bağlantı linklerinizin Google bootlarınca okunmamasını istiyorsanız link bağlantı test kısmında yeni sekmede aç isminin hemen altında Nofollow penceresini işaretleyin. Nofollow,
bu linki takip etmemesini Google bootlarına anlatan bir penceredir.
5. Etiketler : Blogger yazı editöründe yazınıza verdiğiniz etiketler, blogger’un kendine özgü şablon kodlarından dolayı dizine edilmezler. Bu nedenle bu penceyi bol kepçe etiketler ile doldurmayın. Aşırı etiketlemeler Spam olarak algılanır. Etiketleri makul ölçüde kısa tutun.
6. Arama açıklamaları : Yazını Google arama sonuçlarında tanıtan alandır ve çok önemlidir.
Siz bu alana açıklama yazmasanız dahi, google arama örümcekleri en makul yazıyı tanımlar ve ekler. Blog’unuz birçok resimden oluşuyor ve yazı çok azsa arama sonuçlarından ümidi kesebilirsiniz. Çünki değeri olmayan bir varlığın vitrini de olmaz.
Yazınız bittikten sonra Web Yönetici Araçlarında yapılacak işlemler :
1. Web Yönetici Araçlarına giriş yapın.Yazınızı göndereceğiniz ilgili blog’unuzu açın.
2. Yazınızı hatalara karşı test etmek için ; TaramaRobots.txt test aracına tıklayın.
3. Şimdi yazınızı yayınlayın. Yayınladığınız yazınızın tarayıcıdaki şu kısmı kopyalayın ve Robots.txt test aracı penceresine yapıştırın.
Kopyalanması gereken alanı anlamanız için aşağıdaki linki inceleyin ;
http://guney59.blogspot.com.tr/ 2014/10/dinamik-blogger-gadget-icerik-arka-plan.html
4. Yukarıda renkli belirttiğim kendi linkinizi kopyalayın. ( / ) slash işareti kopyalanmayacak.
5. Test ismine tıklayın. Yeşil renkli Allow onay işaretini görüyorsanız her şey yolunda demektir.
Yazınızın URL’sinde bir problem olmadığını gösterir. Yazınız da bir problem olsaydı yukarıdaki pencerede size mesaj olarak bildirilecekti.
Yazınızı Google Dizinine gönderme :
1. Yukarıda anlatılanları tam olarak okudu iseniz bu kısmın önemini daha iyi anlayacaksınız.
Konuyu anlayamadı iseniz yazıyı lütfen tekrar okuyun.
2. Biraz önce anlatılan yazı linkini tarayıcıdan tekrar kopyalayın. Adımları takip edin.
Tarama → Google gibi getir, pencereye yapıştırın ve Getir ismine tıklayın. Link taranacak alt kısımda işlem bitince Dizine gönder seçeneği görülecektir.
3. Dizine gönder ismine tıklayın. Açılan pencere seçeneğinde sol üst kısmı işaretleyin ve gönderin. Birkaç dakika içinde yazı linkiniz Google Dizinine gönderilir.
Not: Dizine gönderilen her linkin dizine ekleneceği veya arama sonuçlarında görüleceği garantisi verilmez. Bu işleyişin Google Algoritma proğramları tarafından yürütüldüğü unutmayın.
Yeni bir yazıyı öyle yada böyle farklı yöntemler ile dizine gönderen ve dizin de kabul gören yazılar arama sonuçlarında ilk gönderen tarafından listelenir. Bu kısma lütfen dikkat edin.
Yazı size ait olabilir ancak listenen link ve site farklı olabilir. Konuyu anlayamadı iseniz tekrar okumanızı önemle tavsiye ederim. Ayrıca yukarıda anlatılan benzer birçok konuyu Seo, Web araçları, Veri araçları verilen bağlantılardan okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.