Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Site Tasarımını Düzenleme

Wix site Ana sayfasında, Başlık ismi değişimi , Sayfalar ile menü oluşturulma ile ilgili konulara devam ederek bugün de sitenizin Tasar...

...
Wix site Ana sayfasında, Başlık ismi değişimi, Sayfalar ile menü oluşturulma ile ilgili konulara devam ederek bugün de sitenizin Tasarım (Desing) sekmesinin nasıl kullanılacağı ile ilgili konuları inceleyerek devam edelim. Tasarım sekmesi üç ana başlıktan oluşmakta. Bunlar, Arka plan ( Background ), Renkler ( Colors ), Yazı tipleri ( Fonts ).
Wix Tasarım (Desing) ayarları için açıklamalar :
1. Wix.com sitesine giriş yaparak site düzenleme ile açın.
2. Site editöründe iken sol taraf da 5 ad. seçenek göreceksiniz.
3. Farenizi 2. seçeneğin üzerine götürerek Tasarım ismine tıklayın. Yukarıda ilk resimde Tasarım sekmesi görülmektedir inceleyin.
1. Arka plan ( Background ) : Mevcut site şablonunu değiştirebileceğiniz bir alandır. Sekmede birçok örnek seçenek mevcuttur. Çekinmeden birine tıklayın. Yaptığınız işlemi kaydetmediğiniz sürece mevcut şablonunuz bozulmaz. Ayrıca yukarıda geri al seçeneğini de kullanarak denemeler yapabilirsiniz. Beğendiğiniz bir görünümü seçtikten sonra “Arka planı yükle ve özelleştir” veya hemen alt kısımda seçiminizi uygulamak için “Değişiklikleri ata” seçeneğini kullanabilirsiniz.
2. Renkler ( Colors ) : Arka plan resimleri yerine renkleri kullanacağınız alandır. 1. maddede anlatılan şekilde denemeler yapabilirsiniz. Arka plan için bir renk paleti kullanmak istiyorsanız, beğendiğiniz rengi seçin, seçtiğiniz rengi özelleştirmek içinde “Paleti özelleştir” ismine tıklayarak devam edebilirsiniz.
3. Yazı tipleri ( Fonts ) : Sitenizde mevcut yazıları değiştirebileceğiniz alandır. Pencere içindeki örnek yazı fontlarına bakarak birini seçip, Yazı tipini özelleştir seçeneklerini kullanarak geniş bir özelleştirme yapabileceğiniz gibi direk ata ismi ile site şablonunuzdaki tüm yazı biçiminide değişebilirsiniz.
4. Dil desteği : Şu anda Türkçe fonts dil desteği henüz mevcut değil. İlerleyen dönemde diğer dil desleride olacağı kesindir. Yazı biçimini mevcut fontlardan seçerek yapın.
NOT: Blogger şablon değiştirdiğinizde de tüm yaptığınız özelleştirmelerin sıfırlandığını yeniden yapılandırmak zorunda kaldığınızı hatırlayın.

Wix.com sitesinden Html5 kodlama sistemi ile ücretsiz site yapmayı düşünüyorsanız lütfen aşağıda verilen sayısal rakamları takip ederek okumaya başlayın.
Wix.com ücretsiz site kurulum yazı sıralaması : 1 , 2 , 3 , 4 ,

Wix.com Html5 ücretsiz site kurulumu ile ilgili tüm yazılara yazı sonundaki Wix etiketine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.