Google, Web Yönetici Araçlarında robots.txt sekmesinin değiştirmesi sonucunda, daha önce gördüğümüz ve canımızı sıkan robots.txt ile e...
Google, Web Yönetici Araçlarında robots.txt sekmesinin değiştirmesi sonucunda, daha önce gördüğümüz ve canımızı sıkan robots.txt ile engellenmiş linklerin görünümüde kaldırılmış oldu. Web Yönetici Araçlarında artık robots.txt ile engellenmiş Url sekme görüntüsü yok.
Birçok blogger kullanıcısı, robots.txt ile engellenen bağlantıları yayınladığı yazılardan gelen bir hata olarak görmekte ve endişe etmekteydi. Oysa çok önceden sildiğiniz ancak Google Dizinlerinden kaldırmadığınız Url kaynaklı hatalar, yanlış media, etiketler, navigasyon, Css ve JavaScript gibi kodlamalardan oluşabilecek hatalardı bunlar. Şöylede düşünebilirsiniz.
Blog yayınlarınıza eklediğiniz bir Css kodunu, Google arama sonuçlarında göstermez. Arama sonuçlarında çıkmaması içinde Google bootlar tarafından engellenir. Engellenen bu durum Web Yönetici Araçlarında robots.txt hatası olarak görülür.
Daha önceleri endişe duyduğumuz bu durumu ortadan kaldıran Web Yönetici Araçlarına yeni eklenen robot.txt test aracıdır. Blog’unuza robots.txt dosyası eklenmemiş olsanız bile Google tarafından indexlerek arama sonuçlarında yazınız çıkmaya başlar. Yapılması gereken işlem ; Google gibi getir ve Site haritası göndermekten ibarettir.
Web Yönetici Araçları robots.txt içindeki etiketler neyi ifade ediyor :
2009 senesinde Google webmaster Central Blog’unda robot.txt hakkında yazılanlardan, yeni blogger yardım formundaki site haritaları ve özel robots.txt konusunu inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Açıklamalar :
1. User-agent: Mediapartners-Google ; İlk sırada yer alan bu kod Adsense kullanıcıları için geçerlidir. Adsense kullanmıyor iseniz bu kodun olmasına da gerek yoktur.
2. Disallow : Blog şablonunuza eklenen yeni veri eklentileri ile eş zamanda çalışan arama motorlarına neyi indexlemesi gerektiğini hedef olarak belirleyen etikettir.
3. User-agent : * Tüm arama motorlarını (Google, Yahoo vs.) sitenize davet eder. Şablon kodlarınıza eklenen ilişkilendirilmiş bağlantıları incelerseniz görebilirsiniz.
4. Disallow : /search ; Tüm dosyaların taranacağı, ancak arama ile ilgili ve şablon kodlarınız ile bağlantılı bazı dosyaların taranmamasını belirten “/” işaret ile belirlenmiş sınırlayıcı.
5. Allow : İzin verilen Ana sayfa ve yazı sayfalarını belirleyen etiket.
6. Sitemap: http://blogismi.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=UPDATED, site haritanızı belirleyen Google’un atadığı özel link.
Blogunuz da site haritası eklediğinizde, robots.txt otomatik olarak oluşturulur. robots.txt Google arama bootlarına sitenizi .xml formatında tanıtan hızlı index aracıdır.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.