Google ürünlerinden Blogger, ile yeni blog açan yazar arkadaşlar içerik konusu bulamama veya farklı blog içeriklerini kopyala, yapıştır...
Google ürünlerinden Blogger, ile yeni blog açan yazar arkadaşlar içerik konusu bulamama veya farklı blog içeriklerini kopyala, yapıştır ile blog yazıyorsanız lütfen bu makaleyi okuyun. Kopya hırsızlığı yapan yazarlar! Dünya üzerinde kimse aptal değildir. Aptal insanlar sadece aynada kendini göremeyen kendisinin, istediği şekilde görülmesini isteyen emek düşmanı, düşüncesiz, bencil, değersiz varlıklardır.
Google’un ücretsiz olarak insanların hizmetine sunduğu site değerindeki günlük anlamına gelen Blogger’u Okyanus da küçük bir damla büyüklüğündeki küçük içi boş beyninizle kirletmeyin. Webmasters gelişim varlığını kullanmayı bilmeden orada burada okunan birkaç script, kod, gizleme bağlantı linki ile, günlük hayatını yazıya döken emek veren güzel düşünce içerisindeki insanların yararlanması gereken araç kaynaklarının kurumasına vesile olmayın.
Web ortamında bazen o kadar basit ucuz senaryolarda, yardım edebilme amacı ile senaryonun bir parçası olabiliyoruz. Bizleri konuya dahil eden kendini akıllı sanan o kişi de bıyık altından gülerek dalga geçer gibi bizleri izliyor.
Şimdi sizlere herkesin merak ettiği bir konu hakkında bilgi aktarmak isterim. Google Adsense reklam arz ve talep birimi. Türkiye de düne kadar yeni bir blog kuran kısa bir süre içinde Adsense reklamı alabiliyordu. Bunu hepimiz biliyor ve yaşıyoruz.
Bugün baktığımızda 1. ve 2. aşama sonuçları bekleniyor. Bu süreçte, blog tasarımı, içerik yönetimi okunurluk ve izlenme durumu reklam verenlerce kontrol edilerek uygunluk ve şartlar yerine getirildiğinde onay veriliyor. Hatta daha önce, 10 günde alabileceğiniz Adsense reklamını, şu anda yeni başlayan bir blog yazarı 6 ay gibi bir sürede ancak alabiliyor.
Neden?
Türkiye de forumları incelediğinizde 25, 30, 75, $’lara Adsense reklam satış ilanlarını görebilirsiniz. Adsense reklamlarının hemen alınamadığının nedeni olan bu konu bile bence çok çok yeterli bir unsur teşkil etmekte.Gelelim Kopya içerik yayıncılarına!
Blog'unu yeni kurmuş, yemek, oyun, gibi temiz yayınlar yapmaya çalışan emek sahibi yazarın blog'undaki resimlerin, yazıların birebir kopyalanması, yayın içerik ve hizmet şartlarına uymayan Toplama mantığı ile ben yazdım hava ve edası ile yayın yapan zavallı olarak nitelediğim yazar düşüncesinde olan ama hiç bir şey olamayan yazarlarda mevcuttur.Google, bu düşünce içinde olan webmaster bozmaları için, Penguen, Panda gibi sistem araçlarını kullanarak web’i temizlemek için mücadele etmeye çalışıyor.
Peki, canımız yandığında arayış içine giren bizler ne yapıyoruz? Maalesef hiçbir şey yapmıyoruz. Sadece istiyoruz veya bazı nedenlerden dolayı isteyemiyoruz.
Bugünden itibaren yapabileceğiniz uygulama, araç ve gereçleri sizlere zaman zaman aktaracağım. Aşağıda verdiğim bağlantıları blog bağlantı gadge'tini açarak vereceğiniz bir isim ile elinizin altında bulundurun.
Bu kelimeleri üzülerek yazıyorum, blog yazınız kopyalandı ve çalınan yazınızı bir başka sitede görürseniz, Google Spam aracını kullanarak hiç acımadan bildirimde bulunun.
Emeğinizi savunup, takip edin. Sonuçların çok kısa sürede alınarak uygulamaya koyulduğunu göreceksiniz.
Bir blog alıntısını nasıl yapacaksınız:
Sevdiğiniz bir blog yazısı olabilir, Google yazı içinde sizinde değer katarak yazdığınız yazılarınız ve kurallara uymanız dahilinde onay veriyor.1. Beğendiğiniz yazının ⅓ ünü diğer tabiri ile %25’ine yakın 5 veya 6 satırı içeren bir yazı alınabilir.
2. Alıntı yazı için, alınan yazı seçilir ve Blog yazı editöründe bulunan alıntı icon'u ile işaretlenir. Bu yapacağınız işlem ile Google arama örümceklerine bu yazı çalıntı değil alıntı olduğunu ifade etmiş olursunuz.
3. İlgi yazıya aynı oran civarında benzersiz düşüncelerinizi sizde yazarak eklersiniz.
4. Alıntı yapılan yazı için aşağıda Kaynak yazıp yazının alındığı sayfanın bağlantı linkini Atıf olarak eklersiniz.
Örnek :
Kaynak: Guney59 Paylaşım ( Bu isme alıntı yaptığınız yazı sayfasının tarayıcı tam linkini yazarsınız.) Hata: Ana sayfa linkinin yazılmasıdır.
Aşağıdaki verilen Spam raporlama bağlantılarını kullanın :
Web spam raporu gönderdiğinizde aşağıdaki gibi bir bilgilendirme iletisi alırsınız.Örnek alıntının gösterilmesi ;
“Webspam raporlarını, arama sonuçlarını etkileme derecesine göre öncelik belirleyerek araştırırız ve kötüye kullanım olduğunu belirlediğimizde gerekeni yaparız. Ciddi durumlarda, sayfaları dizinimizden kaldırırız.”
Webspam bildirim linki:
1. Webspam raporu formuna2. Arama sonuçları sayfasından tek bir tıklamayla spam bildirmenize olanak sağlayan Chrome Webspam Report Uzantısını yükleyin.
3. Chrome Kişisel Engelleme Listesi Uzantısını yükleyin.
Merhaba, çok güzel bir paylaşım. mesela ben her perşembe günü bloğumda yeni blog açmış yada uzun süredir bloğu olan ama çok takipçisi olmayan arkadaşlarıma yardım amaçlı misafir yazar ağırlıyorum. Bana gönderdikleri tüm yazıyı ve resimler dahil olmak üzere belirtiğiniz alıntı ".. " içerisinde yayınlıyorum daha önce bir yerde yazıldıysa linkini de ekliyorum. Umarım başıma bir iş gelmez :)
YanıtlaSilHazel hanım merhaba; çok güzel, yardım sever, mantıklı ve bencil olmayan temiz bir düşünce.Gerçekten kutlarım sizi.Merak etmeyin uygulama ve denetimi elinizde bulundurduğunuz sürece yaptığınız işlem misafir yazarlık, grup çalışması olmuş. 100 kişi sınırına kadar yazar ekleyebilirsiniz. Bu kişiler sadece yazıları yazıp resimlerini ekleyip taslak olarak kayıt yapacak. Denetim sonucu yayına siz vereceksiniz.
SilÖneri ; bir denetim çizelgesi hazırlayın. Drive de olabilir. Bu çizelgeye göre seri kontrol yapabilirsiniz.Zaman içinde zaten kontrol sistemi ezberleneceğinden bir bakışta hepsini görebilecek bir yetenek özelliğinede sahip olursunuz.Google Grup çalışmalarını sever ve destekler.
benim yaptığım sizin dediğinizden biraz farklı. Bloğumun sadece yazarı benim.
YanıtlaSilkişiler bana yayınlamak istedikleri yazılarını mail olarak gönderiyorlar bende "..." içerisinde yayınlıyorum.
Drive çizelgesi ile ilgili bir bilgim bulunmuyor biraz araştırsam iyi olacak :)
Hazel hanım merhaba; Yaptığınız işlemi biliyorum. Misafir yazarlık derken tek fark gönderen isminin sizin olması. Yazıda ise verilen bağlantılarında yazara ait olması.Bence yazarın taslak göndermesi ve isminin de gönderen kısmında yazar olarak görülmesi çok mantıklı olanı.Herhangi bir hata olduğunda emailinize gelen yazı kaldırma o kişiyi kapsayacağından sizin adınız verilerde olmayacaktır.O yazıyı kaldırsanız da sizi etkilemeyecektir. Yazı yazarı kapsayan konu dahilinde görülür.Forumlarda bu uygulamaları görmüşsünüzdür.Google Drive ile ilgili bilgileri menüdeki yazılara bakarsanız göreceksiniz.Daha geniş bir konuyu ise sağ sidebarda kategoriler gadgetinde görebilirsiniz.Bu kısımlara bakılmadığından kimse aradığını bulamıyor zaten.Dinamik blog klasik blogdan çok fazla fonsiyona sahiptir. Kullanım şekli bilinmediğinden sadece ana sayfada görülen yerler incelenir. Oysa şu anda ana sayfaya baktığınızda 200'e yakın yazı ve 7 farklı görünüm mevcuttur.Yukarıda menü başlığına bu kadar isim sığıyor. Klasik blogda da bundan bir farkı yoktur.Ana sayfada 7 yazı ve sidebarda gerçek kullanılabilecek 4 gadget vardır.Pagespeed kullanıyorsanız sayfa hızınızı ölçün, birde bu blog hızını ölçün. Aradaki farkı göreceksiniz.Örnek benim blogum 100 üzerinden 90 puan alıyor. Birkaç eklenti sadece 89 puana düşürüyor.Görüşmek üzere kolay gelsin.
SilGoogle drive'ı yükledim ancak kullanımı ile ilgili detaylı bilgi edineceğim. ancak anlamadığım şey şu oldu.
YanıtlaSilŞİmdi Örneğin x kişisi bana yazısını gönderdi yayınlamam için, gönderende o kişinin isminin çıkması için ne yapmam gerek. Blogger ayarlar kısmında yazar ekle var. Oradan o gün yazısı yayınlanacak kişiyi kayıt etmem gerek sanırım. Ancak bloğuma benden başkasının müdahale etmesini istemiyorum. Bir müddet daha devam edip bu uygulamaya son vereyim en iyisi dediğiniz gibi herhangi bir sorunda muhattap olarak yazıyı ben gönderdim gibi gözüktüğünden ben olucam :(
Başınızı ağrıttım, zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Hazel hanım yazı gönderen kişinin ismi çıkmaz.Ancak yazının altına isme bağlantı verebilirsiniz. Önce oluşturduğunuz yazar kişilerini blog yazar eklem kısmından ekleyeceksiniz.karşı taraf sizin talebinizi onaylayacak ve side o kişiye sadece yazar yetkisi vereceksiniz.Bu durumda blogunuzda sadece yazı yazma kısmını görebilir ve yazı yazabilir. Onlara yazılarını taslak olarak kaydetmeleri gerektiğini kontrolden sonra yayınlanacağını hatırlatın.Böyle bir durumda bloga zaten müdehale şansı yok. Çünki yönetici olarak atamıyorsunuz. Küçük bir yazı yazma yetkisi vererek yazarın gönderen kısmında isminin çıkmasına olanak tanıyorsunuz. Buda çok doğal ve gerekli bir durum.En makulu ve doğru olanı bu. Muhatap yazı yazan kişidir. Yazdığı yazıda onun profili ile ilişkilidir. Bu nedenle muhatapta kendisidir. Ancak tabiyki siz kontrol ederek yayınlayacaksınız. Siz sadece yazı ve resim biçimlemesi yapıp yayına vereceksiniz.Blogger ayarlar kısmından yazar ekleyeceksiniz.Rica ederim başım ağrımaz.Büyük bir zevkle yardımcı olmaya çalışıyorum. Sorunlarınızı yazın çekinmeyin lütfen. Benim zamanım bol ve 10 saat yaklaşık bilgisayardayım.herhan cevap alabilirsiniz.Bu nedenle sıkıntı yok. Yorum için teşekkür ederim. Şu anda Google Drive yayınlarınıda GooglePlus'a gönderdim.
Sil