Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Sıkca Sorulan Sorular Nelerdir ?

Blog yazarlarının karşılaşdığı sorunlar, S ıkca S orulan S orular (SSS) ve sorunların cevabını bulabileceğiniz kaynak niteliğindeki açık...

...
Blogger  Sorular ve Çözümler
Blog yazarlarının karşılaşdığı sorunlar, Sıkca Sorulan Sorular (SSS) ve sorunların cevabını bulabileceğiniz kaynak niteliğindeki açıklamalara bu yazı linklerinden ulaşarak çözüm bulabilirsiniz. Blog başlığında belirttiğim, (Blogger (Klasik, Dynamic) ,Wordpress, Tumblr, Google sites, uygulama ve yenilikleri hakkında güncel haberler) konular hakkında birçok yazı ve açıklamalar mevcut olup, tüm siteleri kullanmaktayım. Konu hakkında her türlü sorularınızı yorumlar vasıtası ile ilgili konu altına bırakabilirsiniz.

Dynamic Blogger kullanımı hakkında okuyucu, aradığı konuya en kısa sürede ulaşabilmesi için başlık menü çubuğunda, Dinamik Blogger isminde menü etiketi oluşturdum. Dynamic Blogger kullanımı hakkında tam bilgi sahibi olduğunuzda kütüphane değerindeki yazılara kolayca ulaşarak tüm aradıklarınızı bulup yararlanabileceksiniz.

Blogger sorunlar köşemiz başlığı ile açtığım yazımda aşırı yorum olduğundan, konuyu Blog Sorunlar Form bölümüne aktarmıştım. Blogger yorum kısmında yapamadığınız işlemler için (Resim, kod,) Google Grup forum alanını kullanabilirsiniz. NOT: Google forumlarını spam, reklam vs. olabilecek işlemler için kullanmayın.
Google Grup Forum yardımlaşma bölümüne giriş için bağlantı linki ;
Grup Adı : Guney59 Paylaşım  
Bloglarımız için sıkca karşılaştığımız sorunlarımız ;
Aşağıda verdiğim bağlantı linklerinden sorunuza en yakın olanı seçtiğinizde Google yardım forumlarına ulaşabilirsiniz.

21 yorum

  1. hocam merhaba nasılsınız;sitemin genişliği sanırım bazı bilgisayarlarda çok büyük gözüküyorumuş bunu nasıl düzeltebilirim.ama benimkinde gayet düzgün görünüyor;adres:http://www.oynamayagelsene.com/ yardımlarınızı bekliyorum... iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halis bey merhaba;
      Teşekkür ederim iyiyim.Genişlik sabit mi yoksa oynanabilir mi bunu tema yapımcısının sitesinden öğrenebilirsiniz.Temanızda wieport ayarları yapılmıştır.Bende büyük gözüküyor diye söyleyen önce kendi bilgisayarının ayarlarına bakması gerekir.Şu anda tüm PC lere göre duyarlı ve mobil tasarımlar yapılır.

      Sil
    2. anladım hocam peki nereden sidebar vs değil de site genişlik ayarını düzenleyebilirim...

      Sil
    3. Halis bey genişlik ayara bunların Blogger gibi değildir.Kodlar ile yapılır.Ancak tema tasarımcısı bu temayı sabit genişlik yaptı ise siz birşey yapamazsınız.Temanın içindeki tüm kodlar diğer tasarım alanları ile uyumlu olarak yapılmış olabilr.Biraz riskli bir iştir dikkat edin.

      Sil
    4. teşekkürler hocam kolay gelsin...

      Sil
    5. Sapolun Halis bey, aman dikkat edin.Bunca emek veriliyor. Emin olmadan sakın bir işlem yapmayın.Yedek alıp yükleyebilirsiniz ancak yedek işlemi sorunu çözmeniz için sadece bir önlemdir.Amaç sorun kaynak ve çözüm olması gerekir.Kolay gelsin.

      Sil
    6. hocam peki bloğumuzda gizlenmiş js kodu vs ya da reklam kodu olup olmadığını anlayabilir miyiz;normalde ben sadece epicgameads reklamı yüklemiştim ama başka reklamlar çıkıyor ama ben baktığımda sadece epicgameads reklamı görüyorum

      Sil
    7. Halis bey blog kodlarından anlıyor iseniz kodlar içindeki her şeyi bulabilir silebilirsiniz.Chroem geliştirici aracını kullanmaya bakınİ lgili yabancı gördüğünüz yerin üstünde maus sağ tıklayın öğeyi denetleye tıklayın.O gördüğünüz yerini size gösterir.Bundan sonraki iş sizin kod bilginize kalıyor.Yani şablon içinde bu kodu bulup silme gibi.

      Sil
    8. şimdi sayfa kaynağınıza baktım ve 805 ve 818 satırda verdiğiniz isimde kodlar var.Eminseniz bu kodları silebilirsiniz.İşte resim linki.
      http://i.hizliresim.com/GnQQYZ.jpg

      Sil
    9. hocam bunlar epicgameads in reklam kodları olduğu için oyun reklamı çıkıyorken sadece bir oyun sayfası açıldığında yan taraflarda başka reklamlar çıkıyormuş sizden de istirham etsem http://www.oynamayagelsene.com/2014/03/tac-ve-gol.html adresini girip bakar mısınız sizde de bu reklamlar iki yanda da çıkıyor mu acaba gerçekten sıkıntıdayım hocam bunca emkeğin boşuna gtmesi üzüyor insanı

      Sil
    10. Halis bey, tasarımcı bu kodları eklemiş olabilir.Bu şablonu alırken size bir açıklama yapmıştır.Gözünüden kaçmış olabilir.Tasarımcının sitesinde bu temayı inceleyin.Kendisi reklam vereceğini beyan etmiştir.Siz bu kodu silerseniz telif haklarından dolayı şikayet edebilir veya tema tasarımı kapattırabilir.

      Sil
    11. tm hocam teşekkürler ağzınıza sağlık

      Sil
    12. Sizde sağolun Halis bey.Kolay gelsin.

      Sil
  2. geliştirici aracı nerden temin edebilirim hocam adresi var mıdır acaba

    YanıtlaSil
  3. Adnan Bey meraba,
    Blogunuzda paylaştığınız bir sitede bir yazı okudum.
    Ülkeye özgü yönlendirmeyi durdurun şeklinde.
    Bu şekilde ülkeye özgü yönlendirme yapılması arama motoru sıralamasını düşürüyor diyor
    Bu yazınızda da ilgili bir bağlantı var bağlantıda ncr şeklinde ekleyin diyor.
    Yazıda bir kod verilmiş bu kodu eklememiz gerekir mi?

    YanıtlaSil
  4. Yazı ve ncr metnini göremedim.

    YanıtlaSil
  5. Yazının urlsini ekleyeyim.
    https://translate.google.com/translate?depth=1&hl=tr&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=tr&u=http://www.bloggerwidgetgenerators.com/2015/08/stop-country-specific-url-redirection-in-blogger.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun benim yazımla ne ilişkisi var? Yazı linki ile bile alakalı değil?

      Sil
    2. Yukarıdaki yazınızda maddelerden ilkinde;
      *Blog'um neden ülkeye özgü bir URL'ye yönlendiriyor? (ccTLD)
      Konusu yer alıyor fakat google yardıma yönlendiriyor, her zaman ki gibi orada nasıl yapılacağı anlatılmıyor.
      Bu yazıda bir kod veriyor bu kod ülkeye özgü yönlendirme kodunu engelleyin diyor. Mesela hollanda için .com yerine .nl yazıyor. Bu şekilde yazması google sıralamalarını düşürüyormuş.
      Birinci sorum gerçekten düşürüyor mu?
      Yazıda bir kod verilmiş derken sizin yazınızda değil, linkini gönderdiğim blogda bir kod verilmiş onu kullansak doğru olur mu şeklinde bir soru sormak istedim.

      Blogunuzda ülkeye özgü yönlendirme kelimesini arattım bu yazı çıktı onun için buraya yazdım.
      Teşekkürler.

      Sil
    3. Merhaba, Hİçbir kod kullanmanıza gerek yok. Ülkeye göre yönlendirme uzantısını Google yıllar önce ülke bazında blogların engellenmesine önlem amacı ile yapıldı. Yani üşkemizde böyle bir engelleme olsaydı herhangi bir ülke blogunuzu örnek: tr uzantısı ile okuyabilecekti. Kısaca konunun özeti bu. Teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.