Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sansür Projesi

İnternet sansürünün Dünya genelinde sorun teşkil etmesi, internetin dev kuruluşu olan Google’ı harekete geçirdi. İnternet kullanımının ...

...
Google Sansür Projesi nedir
İnternet sansürünün Dünya genelinde sorun teşkil etmesi, internetin dev kuruluşu olan Google’ı harekete geçirdi. İnternet kullanımının özgürce kullanılması her ülkenin istekleri arasında yer almaktadır. Ülke yaşayanlarının fikirleri, bilimsel görüşler, ortak düşünceler değerlendirilmeden alınan kararlar her zaman hüsranla bitmiştir. Ülkemizde yaşanmakta olan sansür gündemi, sanki başka sorunlar yok gibi gündeme çekilerek insanları hattinden fazla meşgul etmektedir.
İçi boş düşünceler ile uğraşan kim olursa olsun başarıya ulaştığını sandığı anda başarısızlıkla karşılaşmış yıkılışını aynada bile izleyemeden yok olmuştur. Ülkemizde de yaşanan internet sansürünün gündeme geldiği bu günlerde, kullanıcılarına özgürlük sloganı ile harekete geçen, Google internet’i özgürce kullalabilecek Uproxy adlı projelerini tüm dünyaya duyurdu. Dün basına açık olarak düzenlenen Google Ideas (Google fikirleri) adlı seminerde konuşan Google’ın üst düzey yetkililerinden Jared Johen, uProxy adlı program sayesinde engellenen web sitelerine sınırsızca erişim sağlayabileceğini bildirdi. UProxy programının özelliği hiçbir programcılık bilgisine sahip olunmadan kolaylıkla kullanılabilmesi.
Her tarayıcının uygun olacağının belirtildiği uProxy ile ister Firefox, ister Chrome, veya Explorer kullanın, sınırsız ve özgür internetin tadını çıkarabileceksiniz. Şuan beta testlerinin devam ettiğini belirten Google yetkilileri, programın yakın zamanda tamamlanıp ücretsiz olarak tüm kullanıcıların beğenisine sunulacağı açıklanıyor.

Program üzerinde henüz çalışılma yapıldığından dolayı, çok yakında beta sürümünü bilgisayarınıza indirip kullanabilirsiniz. Google yetkilileri, sansürün uProxy ile kesin olarak çözüleceğinin açıklıyor. Farklı bir mantık ile çalışan uProxy, internet hızını yavaşlatmıyor. 
Bu da çok önemli bir açıklama.
Google uProxy nedir ?
UProxy sayesinde kendi bağlantınız üzerinden, örneğin İngiltere’de bir arkadaşınızla bağlantı kuruyor ve sizin ülkenizde yasak ya da engelli olan içeriğe İngiltere’deki bu arkadaşınızın bağlantısı üzerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede de hem sansür uygulamalarını atlatmış oluyorsunuz, hem de bambaşka bir bağlantı kullanarak erişim sağladığınız içerik üzerinden kimliğinizin ya da gizlilik bilgilerinizin de açığa çıkmasını engelliyorsunuz.


Google Fikirler ile ilgili açıklama sayfa linki.
Yeni proje ile ilgili Youtube videosu


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.