Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger’a Gmail İle Yazı Nasıl Gönderilir

Google Gmail ’in gelişmiş özellikleri ile Blogger’un kumanda panel seçeneklerini kullarak blog’unuza yazı ve resimleri biçimleyip gönderm...

...
 Gmail İle Blogger’a içerik gönderme nasıl yapılır

Google Gmail’in gelişmiş özellikleri ile Blogger’un kumanda panel seçeneklerini kullarak blog’unuza yazı ve resimleri biçimleyip göndermeyi hiç düşündünüz mü ? Eminin düşünmüş ancak kullanmamışınızdır. Blogger kullanan birçok yazar arkadaşlarımız günlük iş hayatından dolayı blog'ları ile ilgilenemediğini biliyoruz. Hatta iş yerlerinde internet kısıtlamaları yapıldığından dolayı blog'larına ulaşamıyorlar. Mobil telefonlar ile blog yazmak ta bayağı zaman alıcı bir işlem olduğundan, blog yazılarını iş bitimi eve gittiklerinde yapabiliyorlar.

Her ne kadar iş yerlerinde siteler kısıtlansada e-posta hizmetleri devamlı açık ve kullanılabilir durumda olduğunu biliyoruz. Bu düşünceden hareket ederek, artık bir öğle paydosunda, Google Gmail E-posta hizmeti ile blog'unuza yazı ve resim gönderebileceksiniz. E-posta gönderme işleminin nasıl olduğunu merak ediyor iseniz aşağıdaki adımları takip ederek gerekli yapılandırmaya başlayın.

Google Gmail E-posta ile Blogger paneline yazı nasıl gönderilir ?

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Ayarlar → Mobil E-Posta → E-Postaları yayın taslağı olarak kaydet seçeneğini işaretleyin. 

NOT: Aşağıda anlatacağın, diğer işlemi yapılandırdığınız da Güvenlik açısından herhangi bir video çekimi veya resim alarak yazı anlatımında kullanmayın.
Burada yazacağınız gizli isim birileri tarafından fark edilirse, blog'unuza rahatlıkla taslak yazı gönderebilir. Ayrıca kötü amaçlı kişilercede kullanılabilir. AMAN DİKKAT EDİN!
3. Üst kısımda “SecretWords” yazan alana sadece sizin bileceğiniz bir isim veya rakam girin ve blog’u kaydedin. Yapılan uygulama şu şekilde görülecektir.
ahmet.ahmet.(Gizli İsim)@blogger.com
4. Artık Google Gmail gelişmiş E-Posta panelinizden yazı ve resimlerinizi Blog’unuza taslak olarak gönderebilirsiniz. Eve geldiğinizde gerekli düzenlemeleri yaparak içeriklerinizi kısa zamanda yayınlama fırsatı bulup, filim ve dizilerinizi rahatlıkla seyredebilirsiniz.
5. Google Gmail E-Postanızı açın. E-Posta yazısına tıklayın, kime kısmına biraz önce yapılandırdığınız e-postanızı girmeye çalışın, posta bilgileri alınacaktır.
Konu penceresi, blog başlığınız ile eşleştiğinden buraya yazınızın başlık ismini girin.Yazı editöründe istediğinizi yazabilir, resim ekleyebilir, yazı biçimlemesi yapabilirsiniz.

Google Gmail E-Posta hesabınızı, Blogger editörü gibi kullanabilmenin keyfini çıkarın.

4 yorum

  1. üstat teşekkürler .. bu da çok faydalı oldu ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail bey merhaba.Bu yazıyı size hitaben yazmıştım.Sorununuzu biliyorum.Faydalı olduğuna sevindim.Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Deneyin tabi.. Fırsat bulduğunuzda örneğin öğle paydosunda yazın ekleyin postanızla gönderin. Eve gidincede gerekli düzenlemeyi yapıp yayınlayın. Kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.