Blogger temasını değiştirmemiş eski blog kullanıcıları için halen geçerliliğini koruyan ve yeni blog kullanıcıları için, Yeni sayfalar s...
Yeni sayfalar sekmesine baktığınızda eskiden alışık olduğunuz, gizle, web bağlantısı gibi isimler artık maalesef görülmüyor. Alışık olduğunuz eski uygulamalar için artık Blog editöründe yazar gibi sayfa oluşturacak ve yayımlayacaksınız. Sayfa görünüm sayıları, yorumlar, tarih ve yazar bilgileri gibi sayfa içeriklerinizi de artık görebilme özelliği getirildi. Bir sayfa oluşturmak istediğinizde, içerik yayını oluşturup, yeni yayın sekmesine tıklayarak yazı editöründe hazırlayacak, yayınlama ve silme şeklinde kullanacaksınız.
Sonuç olarak sayfa yazınızı Google+ ile gönderebilecek, yorum yazabilecek, sayfalarınızı taslak konumuna alabilecek ve sayfalar hakkında sağ taraftan istatistik bilgilerinizi görebileceksiniz.
Web linklerini nasıl ekleyeceksiniz?
1. Yerleşim → Sayfalar, Gadget'i açın.
2. Eklentinin Alt kısmında bulunan ve yeni eklenen “Harici bağlantı ekle” linke tıklayın.
3. Açılan pencere üst kısma bağlantının ismi sayfa başlığını, alt kısma ise web adresi link bağlantınızı yapıştırın ve kaydedin. Sayfaya verdiğiniz bağlantı linki sağ pencere içinde görülecektir. Blogger link ekleme kapasitesini halen değiştirmedi ise 20 Adet bağlantı linki ekleyebilirsiniz.
İlgili Makale:
Blogger Makale Etiketi Nasıl Oluşturulur
Konu hakkında sizde düşüncelerinizi yazın.
sayfalar kısmının tam olarak ne işe yaradığını anlamadım ki :(
YanıtlaSil@Hazel Çelik:
SilHanım merhaba verdiğim bağlantıdan sayfalar hakkında tam bilgi alabilirsiniz.
http://guney59.blogspot.com.tr/2012/04/blog-sayfalarla-menu-butonu-nasl-yaplr.html
Hiç kullanmadığım bir özellik olduğundan herhalde anlamadım.
YanıtlaSil@Elif'in Terazisi:
SilElif'in hanım aynı soruyu Hazal hanımda sormuş.Biraz açıklama yapmakta fayda olduğunu görüyorum.Sayfalar Hakkında, Hakkımda, İletişim, Gizlilik; Telif hakları vs. gibi kalıcı akışı olmayan bir yazı ile sabitlenmiş statik yazılardır.Bir etikete verilen tüm yazıları tıklandığında açılması sağlanamaz.Oysa etiekt ile sayfalar sekmesinde web abğlantıları oluşturulduğunda tüm ilgili yazılar bir etikete veya farklı etiketlere atanabilir.Bir etikete tıklandığında max bir yazı açılır.Okuyucunun farklı alanlardan ana sayfaya geçemsi için bu menü gereklidir.SEO olarakda önemi çok fazladır.Diğer adı ile gezinme çubuğu, menü çubuğu, kategoriler olarak da bilinirler.
Adnan bey sanki eskisi daha kullanışlı gibiydi. Ben eski usulde sayfaları kullanarak etiketili yatay menüler oluşturdum. Şimdi onları değiştiremiyorum. Yeni usulde bağlantı linki vereceğiz ama bu link sanırım tek bir yayın için olacak gibi görünüyor. örnek http://huseyinarasli.blogspot.com.tr
YanıtlaSilHüseyin Araslı;
SilBey merhaba, eski sistem daha kullanışlıydı haklısınız.Ancak birçok tarayıcıda menüler görülmüyor hatalar veriyordu.Bu durum düzeltildi.Sayfalar sekmesi tıpkı yeni yazı kayıtları gibi analistik sekmesi eklenmeside güzel oldu.Aslında değişen bir şey olmadı.Sadece yerleri değişerek daha fazla işlevsellik kazandırıldı.Yeni kullanımda yukarıda 2. resimde görülen kayıtlar kısmındaki bağlantı sayfası ekle yazan yerden yapılacak.Yine aynı search/label/etiket biçimi ile devam edeceğiz.Blog'unuzu inceledim sistemi kullanıyorsunuz.Teşekkür ederim.
Teşekkürler
YanıtlaSilHüseyin Araslı; Bey teşekkür ederim.
Sil