Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense En Başarılı Reklam Biçimleri

Google Adsense, İki aşamalı onay sürecini geçti iseniz reklam performansınızı optimize etmeye başlayabilirsiniz. Geniş reklam boyutları, ...

...
Adsense Reklam Biçimleri
Google Adsense, İki aşamalı onay sürecini geçti iseniz reklam performansınızı optimize etmeye başlayabilirsiniz. Geniş reklam boyutları, uzun reklam gösterim okuma birliğinin kolay olması açısından en iyi performans gösteren seçenektir. Blog okuyucularınız içerikleri bölüm şeklinde, yani birkaç kelime ve satır olarak algılama özelliğine sahiptirler. İnsanların bu okuma özelliği dar reklamlardan ziyada geniş reklamlara ilk bakışta gördüğünü anlama ve okuma açısından büyük önem taşır. (Görseli rahat görme ve metinleri okuma)

Blog’unuz da reklam biçimlemesi olarak bilinen geniş reklam boyutları doğru yere konulduğun da tıklanma oranınız artacağından, kazançlarınız da ona paralel olarak artacaktır.

Adsense reklam gösterimi ve tıklanma oranının arması konusunda, Dünya genelinde yaptığı araştırma sonucunu şu reklam boyutları ile önermekte.
En iyi sonuç veren reklam boyutları :

→ 336x280 Büyük Dikdörtgen,
→ 300x250 Orta Boy Dikdörtgen,
→ 728x90 Leaderboard
→ 160x600 Geniş Dikey

Yukarıda anlatılan reklam boyutları en iyi performans olmasına rağmen, blog tasarımı, sayfa görsellerinde değişimlerden dolayı en uygun reklam boyutunu sizin belirlemeniz gerekir. Bu şu anlama gelmektedir. Kullanmakta olduğunuz tema tasarımının sidebar genişliği, sayfa genişliği, yazı satır genişliklerini ayarlama şansınız varsa sorun yoktur. 


Ancak Blog dışı bir tema tasarımı kullanıyor iseniz. Genişlik ayarlarını yapamıyor olabilirsiniz. Günümüzde hazır olarak kullanıma sunulan tema şablonlarının çoğunda genişlik ayarlarının yapılamadığını biliyoruz. Örnek olarak header başlık kısmında size verilen belirli bir ölçü dışına çıkma şansınız yoktur.

Bu örnek ile resim ve reklam boyutunu aşağıda görüyorsunuz. (468x60) Banner yazan kısma reklam kodunu farklı koyma şansınız yoktur.

İki ad yan yana reklam koymaktansa önerilen ebatlardaki bir geniş reklam koymak en iyi seçenektir. Ayrıca ;

Reklam boyutları hakkında geniş bilgi edinebilir,

YouTube Türkçe dil çeviri butonu nasıl kullanılır hakkındaki yazıları da okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.