Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ WordPress Blog Yazar Tanıma ve İleti Gömme Özelliğini Başlattı

Facebook da başlatılan paylaşım embed gömme işleminden sonra, Google+ kendi platformunda paylaşılan iletileri embed kodu ile gömme işl...

...
Google+ WordPress Blog Yazar Tanıma


Facebook da başlatılan paylaşım embed gömme işleminden sonra, Google+ kendi platformunda paylaşılan iletileri embed kodu ile gömme işlemine başladı.
Google+ Platforum Müdürü, Seth Sternberg tanıtımını yaptığı özellikte ;
Google+ platformunu zaten milyonlarca insanın kullandığını, bu içeriklerin platforumda kitli kaldığını, ancak kamuya açık mesajların web sitelerinde kullanılabileceğini belirti.
İçerik gömme işlemini ilk başlatan Twitter ve akabinde Facebook başlattı.
Hemen ardından Google+ ile devam etti. Ümidimiz birçok değişimin devam etmesi, yeni gelişimlerin de entegre edilmesi.

Google+

JS. ve Embed kodu karışımı ile ortaya çıkan görüntü Google+ sayfasından gömmek için aldığınız kod’u yeni yazı HTM modunda eklediğiniz veya HTML/JavaScript gadget olarak eklediğiniz ile aynı görseklikte görülmekte.
Embed kodunu alırken pencere altında şu yazıyı göreceksiniz. Yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
“Google+ yayınları yerleştirerek politikalarımızı kabul etmiş olursunuz.”




TechCrunch Disrupt etkinliğinde yapılan ürün lansmanının tek konusu da bu değildi. Google ayrıcaGoogle+ ile giriş yapma özelliğini de yazarlık programıyla entegre ettiğini açıkladı. Yeni programın ilk partnerleri ise WordPress ve Typepad oldular.
Buna göre WordPress hesaplarına Google+ ile giriş yapan kullanıcıların yazıları Google aramalarında fotoğrafları ve isimleriyle birlikte öne çıkarılacak. Google’ın iki yıl önce duyurduğu Yazarlık Programı’nın (Authorship program) ne kadar etkili olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak genel kanı olarak yazar sahiplenmesi yapılan yazıların Google tarafından güvenilir içerik olarak kabul edildiği söylenebilir.

Google’ın aramada çıkan görseliniz

Google blogundan da Seth Sternberg imzalı bir yazıyla çıkan açıklamaya göre şu anda halihazırda WordPress.org ve Typepad.com ile işbirliğine gidilmiş. Ancak diğer taraftan About.com, WikiHow ve Examiner ile ortak çalışmalar devam ediyor. Facebook veya Twitter ile bağlanmak web dünyasının neredeyse birer standartı haline geldi. Google+ ile üye olmak veya giriş yapmak ise ne kadar popüler olur, Google’ın arama sonuçlarına yapacağı katkılarla web sayfası sahipleri için ne kadar cezbedici olacak önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.