Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Ve Klasik Blog İstatistik Karşılaştırması

Klasik ve Dinamik blog okuyucu kitle istatistiklerini merak eden birçok blog yazarı mevcuttur. Blog yazarlarının blog tema seçiminde en ço...

...
Klasik ve Dinamik Blogger İstatistik göstergesi
Klasik ve Dinamik blog okuyucu kitle istatistiklerini merak eden birçok blog yazarı mevcuttur. Blog yazarlarının blog tema seçiminde en çok zorlandıkları kısımda bu düşüncedir. Yeni bir blog oluşturulurken tema seçimi ilk düşünülen konular arasında yer alarak, klasik blog mu, yoksa dinamik blog mu kullansam karamsarlığı ile başlar. Blog açarak yazı yazmak hobi olarak başlar. Bir müddet sonra gadget ve eklentileri kurma ile devam eder. Temada renkler değişir görsellik ön plana alınır. Tüm kurgular bitmiştir. Artık içerik oluşturma işlemi devam edecektir.

İşte en büyük hata bu aşamada başlamıştır. Blog yazarı, Google İçerik Kriterlerini bilmeden rasgale içerik oluşturmaya devam eder. Bir süre sonra bu çalışmalarının karşılığını görmek ister. Çok doğal ve psikolojik bir durumdur. Blogger istatistiklerini takip ettiğinde okuyucu sayısının (tıklamalar) yerinde saydığını zaman zaman değişim gösterdiğini gözlemler.

Google arama sonuçlarında yazılarını göremez. Blog’una bilmeden eklediği kodlardan dolayı kimlere link verdiği anlayamaz. Artık backling ile tanışacaktır. Araştırarak backling konusunu çözecektir. Fakat geçen zaman süresi hep aleyhine çalıştığını ilerleyen günlerde anlayacaktır. Sizlere bir blog yazarının geçirdiği ruh alemini kısaca özetledim. Kendi klasik blog'um da yaptığım ve sonradan Dinamik blog’a çevirdiğim istatistik sonuçlarından biraz bahsedeyim.

Yukarıda gördüğünüz resim farklı bir klasik blog’umun daha önceden 15 günlük deneme görünümüdür.  Bu konuyu biraz inceleyelim.
Klasik blogger durum raporu:
1. Okuyucu sayısı düştü
2. Yazılar arama sonuçlarında görülmemeye başladı
3. Yorumlar dibe vurdu
Zaten bu 3 madde yeterli bir açıklama oluşturuyor.
Dinamik blogger durum raporu:
1. Okuyucu sayısı yukarı çıktı
2. Yazılar arama sonuçlarında görülmeye başladı
3. Yorumlar tekrar başladı

Blogger İstatistik sonuç resmini yukarıda sizlerle paylaştım. Dikkat ederseniz günlük tıklanma sayısı 602. Bir önceki güne ait veride 62 olarak görülmekte. %100 lük bir ivme ile yukarı çıkmaya başladı.
Arama motorları daha sık uğramaya başladılar. Dinamik blogger teması kullanmamın en önemli nedenlerinden biride budur.
Kullanımı kolay, arama kutusu kullanışlı, blog hızı iyi. Arama boot'ları hızlı , güncel ve özgün yazı içeriği olan blog'ları çok çabuk indexler ve arama sonuçlarında ön sıralara çıkarır.
Dinamik Blog kullanım kolaylığı ile ilgili, Dinamik Blogger kategorisinde bulunan yazılarımda kullanım kolaylığını anlatıyorum. Zaman buldukca incelemenizi tavsiye ederim.

Dinamik blog teması kullanan birçok blog yazarının blog'larına baktığımda birçok eksiklikler görüyorum. Sonuç olarak yazılan yazıların okunmadığı bu eksikliklerden farkediliyor.

Dinamik blog teması kullanımı ile ilgili sorularınızı yorumlarda belirtebilir, blog'unuzun güzelleşmesi için yardım isteyebilirsiniz. Dinamik Ve Klasik Blog İstatistik Karşılaştırması ile ilgili Resmi daha büyük incelemek için resime tıklayın

7 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey , Ben de dinamik görünüm kullanıyorum Hem daha şık hem okuması kolay. Fakat bazı şeyleri ekleyemiyoruz. Bir de blogspot.com olan bazı bloglar profesyonel web sitesi gibi görünümleri oluyor. Temaları farklı . Bunlar ücretli mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Galena Erdo
      Merhaba, bazı gadgetler eklenmez.Çok da önemli değil zaten.Amaç seo ve okuyucu kitleniziilerletmek ise fazla gadgetler hiçbir işe yaramaz.Sadece görsellik verir.Sizi örneğin facebook'tan bulmak isteyen zaten bulur.Ancak bunun dayolu var.Aşağıda link vereceğim.Yabancı temaya geçerseniz en alttaki site bağlantısını silmeyen.Ücretsizdir.

      Sil
    2. Bu uygulama ile Dinamik blog takip listesi yapabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/2013/01/dinamik-blog-takip-eklentisi.html

      Sil
    3. @Galena Erdo
      Bende teşekkür ederim.Umarım faydalı olmuştur ?

      Sil
    4. Adnan Bey bilgiler çok faydalı da ben bu konularda henüz yeniyim uygulama aşamasında elime yüzüme bulaştırmam umarım : ) Blogumun güzel, kullanışlı olmasını istiyorum ,oku beni desin istiyorum ve insanları sıkmak istemiyorum. Sitenizdeki bilgiler mükemmel emeğinize sağlık. Hızlı yanıtınız için de tekrar teşekkürler. Bu arada iyi bayramlar.

      Sil
    5. @Galena Erdo
      Merhaba, sorun değil kısa zamanda birçok konuyu vakıf olursunuz.Size daha fazla yol gösterecek link bırakıyorum.Bu konulara dikakt ederseniz çok rahatlıkla düşüncelerinize kısa zamanda ulaşırsınız.
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-yazarlar-icin-20-altn-kural.html
      Amaç sıkmadan yazılanların okunmasını sağlamak ve bu işi de zevkle yapmaktır.bunları düşünmeniz bile yolun yarısını geçmeniz demektir.Biraz bir uğraşla çok çabuk gelişeceğinizi biliyorum.Değerli yorumunuz için ayrıca çok teşekkür ederim.Bende kurban bayramınızı candan dileklerimle kutlarım.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.