Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Seo Hakkında

Arama Motoru Optimizasyonu anlamını ifade eden SEO , okuyucu kitlenizi arttırmanıza, yayınlarınızı hedef kitlenize ulaştırmanıza yardımc...

...
Blogger Seo
Arama Motoru Optimizasyonu anlamını ifade eden SEO, okuyucu kitlenizi arttırmanıza, yayınlarınızı hedef kitlenize ulaştırmanıza yardımcı olan bir araçtır. Birçok blog yazarının düşüncesi, yazılarının ön sayfalarda çıkması ve tüm okuyucu kitlesinin kendi yazılarını okumasını istemesi gibi yanlış bir düşünce içerisindedir.Blog ve Site yazarları olarak şu konuyu aklımızdan çıkarmamız gerekir. Google arama motoru olduğu kadar, birçok marka ve ürünün de sahibidir.

Bu bağlamda yazıların kalitesi ve içerik kriter uygunluğu, Google için çok önemlidir. Siteniz/Blog’unuz çok iyi de olsa içerik kriter ve yönergeleri bilmek yazım kurallarına uymak zorundayız. Kurallardan birinin yanlış uygulama yapılması içeriğinizin arama sonuçlarında bir alt sıralara inmesine neden olur.
Google çalışanları, Webmaster Forumlar, Yardım forum açıklamaları, İçerik Kriter ve Yönergeleri ve bu konuları tamamlayan eğitici videolar vs. tüm anlatılanların özünde şu gerçek anahtar bulunmaktadır.
Web yazı içeriklerinizi, Google arama sonuçlarında çıkması için çeşitli yanlış anlatılan uygulamalarla hazırlamayın. İçerikleriniz İnsanlara katma değer sağlamalı ve bir konuyu özgün anlatmalıdır. Arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmak için, muhtelif sitelerde anlatılan kulaktan dolma anlatımlara önem vermeyiniz.
Konuyu daha basite inderelim. Herhangi bir ürünü, 3. şahıslardan mı almak istersiniz ? Yoksa ilk satıcıdan mı almak istersiniz ? Herhalde ilk satıcıdan almanız sizin leğinize olan bir konudur. Yukarıda yazdığım cümleye göre sorumu değiştirip, SEO konusunu en iyi kim size sunabilir diye soruyorum.
Vereceğiniz cevap çok açık ve netdir. Konuyu en iyi anlatan araç Google' dur.
Google ürünlerinden olan, Blogger şimdi web meraklılarına arama motoru tercihlerini yönetme seçeneği sunuyor. SEO ile ilgili daha fazla bilgi için, Web Yöneticisi Araçları Yardım Merkezi'nde bu makaleyi okuyun ve SEO Başlangıç Kılavuzu'na (pdf) bakın.
Çoğu SEO seçeneği Arama Tercihleri altındaki Ayarlar sekmesinde bulunmaktadır.
Bu sekmede, aşağıdaki ayarları görürsünüz:
Açıklama
Sayfa Bulunamadı Sayfası için Özel İçerik
Özel Yönlendirmeler
Özel robots.txt
Özel robot başlık etiketleri
Resim özellikleri ve başlık etiketleri gibi diğer seçenekler Yayın Düzenleyici'de bulunur.
Unutmayın, blogunuzun SEO'sunu artırmak için her adımı uygulamanız gerekmez; yalnızca rahatça kullandığınız adımları uygulamanız yeterlidir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.