Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense Blog En Başarılı Reklam Boyutları

Blogger blog, site ana sayfa ve içeriklerde kullanılan reklam gösterimlerinden daha iyi performans almanızı sağlayan genel kurallar mevcut...

...
Adsense En Başarılı Reklam Boyutları
Blogger blog, site ana sayfa ve içeriklerde kullanılan reklam gösterimlerinden daha iyi performans almanızı sağlayan genel kurallar mevcuttur. Genel kuralları incelediğimizde, daha kolay okunabilirlik sağlamak için geniş reklam ve uzun reklam boyutları en iyi performans gösteren kullanımlar olarak karşımıza çıktığını göreceksiniz. Blog okuyucuları sitede ki bilgileri bloglar halinde algılar. Bloglar olarak algılama,bilgilerin birkaç kez bakılması sırasında birkaç kelime olarak algılama anlamına gelmektedir.

Kullanıcılar içeriklerinizi birkaç kelime okuyarak satır atlayıp diğer satırlara geçmesi ve tekrar satır başına dönmesi döngüsü, dar küçük reklamların aksine geniş reklam boyutları, kullanıcıların bir bakışta daha fazla metni rahat bir şekilde okumasına olanak sağlar. 


Bu işlem sonucu reklamlar, çok daha net görülmesini ve okunmasını yardımcı olur. Reklam konumunuzu geniş reklam boyutları ile düzenleme yaptığınız da kazançlarınız önemli ölçüde artabilir. Adsense reklam konusunda çok gelişmiş Dünya markaları arasında yer alan bir Google ürünüdür. Reklam istatistikleri sonucu, en iyi sonuçlar aşağıda sıralanmıştır.

En iyi sonuç veren reklam boyutları ;
1. 336x280 Büyük Dikdörtgen,
2. 300x250 Orta Boy Dikdörtgen,
3. 728x90 Leaderboard
4. 160x600 Geniş Dikey

Yukarıda sıralanan reklam boyutları en iyi performansı gösterse de farklı sayfa türleri ve ayarları kullanıldığından en uygun olan boyutu seçmeniz gerektiğini unutmayın.

Google Adsense içerik polikaları gereği 3 ad. reklama izin vermektedir.

Sayfalarınız için, reklam boyutlarıyla ilgili daha fazla bilgi için reklam boyutlarına ilişkin kılavuz listesini inceleyerek geniş bilgi alabilirsiniz. Bir tane önerilen reklam birimi eklemek, iki tane yan yana küçük reklam birimi eklemekten daha iyidir.


Reklam boyutlarına ilişkin kılavuz
En yüksek performansı gösteren reklam boyutları
Desteklenen diğer reklam boyutları

Aşağıdaki video, yüksek performans gösteren reklam birimlerine nasıl geçiş yapabileceğinizle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

2 yorum

  1. Blogspotta adsense hesabım bağlı onaylı hesap. Reklam kodlarıda çıkıyor blogspotada yerleştirdim. Blogspotun html dili farklı olduğu için çeviri yapıp koydum ancak hala reklam yok sorun nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabri Yaşar ;
      Sabri bey, Adsense başvuru süreniz, blog içerik sayısı, Adsense içerik kuralları, Reklam verenlerin talebi konuları okuduğunuzu söylemiştiniz.Bu konuları kontrol edin.iki aşamalı süreç konusunda yazımı tekrar gözden geçirin lütfen. Anlatılan ve yazı içinde verilen bağlantıların hepsi birbiri içinde ilişkisi vardır.
      İki aşamalı konu linki :
      http://guney59.blogspot.com.tr/2013/11/adsense-iki-asamal-onay-sureci.html
      Google reklemlerı ne kadar sürede gösterilir konusunda Google formu ;
      https://support.google.com/adsense/answer/9715?hl=tr

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.