Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wifi Ağ Güvenliği

Wifi Ağ Güvenliği , kablosuz web internet güvenliğiniz için önemlidir. Dünya üzerinde Wifi Ağ internet kullanıcılarının yoğun olduğunu dü...

...
Wifi Ağ Güvenliği
Wifi Ağ Güvenliği, kablosuz web internet güvenliğiniz için önemlidir. Dünya üzerinde Wifi Ağ internet kullanıcılarının yoğun olduğunu düşünürsek, konunun çok önemli olduğunu farkedeceksiniz. Wifi Ağ Güvenliği hakkında, Google 27 Haziran 2013 08:22 PDT zaman diliminde yaptığı açıklamayı büyük ihtimalle bilmiyor olabilirsiniz. Sizlerin de konudan haberdar olmanız gerektiğini düşünerek yapılan açıklamayı aşağıda veriyorum. Yazı ingilizce çeviri olduğundan bazı kelimelerde zorlanabilirsiniz. Size önderlik edecek bağlantılara tıklayarak konu hakkında daha geniş bilgi edinin. Veri Güvenli olmayan bir WiFi ağ üzerinden transit olduğunda, Gönderdiğiniz veya aldığınız konum bilgileri yakın kişi tarafından ele geçirilebilir. Evinizde WiFi güvenlik konusu ile ilgileniyorsanız, aşağıdaki açıklamalar ev ağı kullanımını daha güvenli hale getirmenizde size yardımcı olabilir.
1. WiFi güvenlik :
Evinizde kullandığınız modem wifi için şifre girişi yapmadı iseniz ağınız güvenli değil demektir. Mutlaka modeminizin girişine bir şifre girmelisiniz. Ağ güvenliğiniz için birkaç farklı seçenek vardır. Bunlar WEP, WPA veya WPA2 gibi kullanım seçenekleridir. WEP en eski kablosuz güvenlik protokolüdür ve oldukça zayıfdır. WPA ve WEP daha iyidir, ancak WPA2 en iyisidir.
2. WPA2 için ağ güvenlik ayarlarını değiştirin :
Kablosuz yönlendiriciniz WiFi ağı oluşturan bir makinedir. Ev ağ yapılandırmanızda WPA2 güvenliğini oluşturmak için yönlendirici ayarlar sayfasına erişmeniz gerekir. WPA2 güvenlik sayfasına ulaşmak için gerekli bilgiye sahip değilseniz modeminizi aldığınızda size verilen el kitapcığındaki çevrimiçi yönergelerine bakabilirsiniz.
Günümüz koşullarında modeminiz eski ve WPA2 desteklemiyorsa mutlaka yeni teknolojiyi destekleyen bir modem alınız. Sisteminiz hem hızlı hemde güvende olacaktır.
3. WiFi ağınız için güçlü bir parola oluşturun :
WPA2 ile ağ güvenliğini sağlamak için güçlü şifre oluşturmanız gerekir. Bu durum internet güvenliğiniz için çok önemlidir. Hiçkimsenin tahmin edemeyeceği Benzersiz bir şifre oluşturun Oluşturacağınız şifre, rakamlar, harfler veya sembollerden oluşsun. Şifrenizi mutlaka bir yere kaydedin. Wifi parolanızı güvendiğiniz kişilere verin.
4. Çoklu yönlendirici güvenlik, router ayarları :
Yönlendirici ağınızdaki güvenliğini sağlamak için router ayarları sayfasından şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Daha önceden oluşturduğunuz şifrenizin yenisini oluşturarak güvenlik seviyenizi kontrol altında tutun.
5. Yardıma ihtiyaç duyarsanız :
Yönlendirici kılavuzunu kaybederseniz internette yönlendirici modem ve kitapcığını pdf dosyası olarak bilgisayarınıza indirip saklayın. İnternetten model numarısını yazarak ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. İnternette çevrimiçi kendinizi ve ailenizi korumak için nasıl daha fazla tavsiye alabileceğiniz hakkında Google Güvenlik Merkezini ziyaret edin.
Daha fazlası için ilgili linkler :

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.