Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

W7 ClearType ile PC Metni Okunur Kılmak

Windows 7 ClearType yazı tipi teknolojisi, ekranınızdaki metni neredeyse kağıt üzerine yazdırılan metin kadar net ve okunabilir yapar. Bu...

...
Windows 7 ClearType yazı tipi teknolojisi, ekranınızdaki metni neredeyse kağıt üzerine yazdırılan metin kadar net ve okunabilir yapar. Bu Windows sürümünde varsayılan olarak etkindir. ClearType'tan en iyi şekilde yararlanmak için LCD veya plazma gibi yüksek kalitede düz ekranlı monitörünüz olmalıdır. Bir CRT monitörde bile ClearType sayesinde okunabilirlikte biraz gelişme olduğunu görebilirsiniz.
Windows 7 için geçerlidir
ClearType ile PC Metni Okunur Kılmak

ClearType'ı açmak için:

ClearType Metin Okunurluğu Aracı'nı açmak için Başlat düğmesini ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna cleartype yazın ve ClearType metnini ayarla'yı tıklatın.
Metin okunurluğu aracının ilk sayfasında ClearType'ı Aç onay kutusunu seçip ve İleri'yi tıklatın ve ardından son sayfaya gelene kadar İleri'yi tıklatmaya devam edin.
ClearType öğesini açmak için aracın son sayfasında Son'u tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Clear Type metin yazı font ayarlayıcısı

ClearType'ı ayarlamak için:

Ekranınızdaki metnin okunurluğunu görsel tercihinize göre ayarlamak için ClearType Metin Okunurluğu Aracı'nı kullanabilirsiniz.
ClearType Metin Okunurluğu Aracı'nı açmak için Başlat düğmesini ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna cleartype yazın ve ClearType metnini ayarla'yı tıklatın.
ClearType'ı Aç öğesinin yanındaki onay kutusunun seçili olduğundan emin olup İleri'yi tıklatın. Her sayfada, size en iyi görünen metin örneğini tıklatın.
Ayarlarınızı kaydetmek için aracın son sayfasında Son'u tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
Not : Windows 7'ye Windows XP'den veya Windows Vista'dan yükselttiyseniz ve Windows XP için ClearType Tuner PowerToy bilgisayarınızda hala yüklüyse kaldırmak isteyebilirsiniz. ClearType Metin Okunurluğu Aracı Windows 7'ye dahildir ve ClearType Tuner PowerToy'un yerine geçebilir. Programları kaldırma hakkında daha fazla bilgi için bkz. Program kaldırma veya değiştirme.
W7 ClearType ile PC metni okunur yapmak ile ilgili Video



Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.