Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Mobil Eposta Ayarlarına Dikkat

Blogger Blog, Mobil E-posta ile içerik gönderiyorsanız, blog içeriklerinizdeki taslakları çok iyi takip etmenizi öneririm. Mobil eposta i...

...
Blogger Mobil Eposta Ayarları
Blogger Blog, Mobil E-posta ile içerik gönderiyorsanız, blog içeriklerinizdeki taslakları çok iyi takip etmenizi öneririm. Mobil eposta ile göndermediğiniz bir içeriği taslaklar kısmında görebilir/görmeyebilirsiniz. Taslak olarak gördüğünüz içerik sizin yazınız olmadığı halde farkında olmadan yayınlayabilirsiniz. Bu içerik kötü amaçlı bir kodlama ile yazılmış olabilir. Bloglarımızdan bizlerin sorumlu olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Bilmeyerek yayınladığınız bu içerik içindeki bağlantılar nedeni ile Google aramalardan çıkarılabilir, hatta kara listeye alınabilirsiniz.
Google Gmail ve Blogger ekibi bu konu üzerinde çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Ancak bizlerinde onlara yardımcı olması kaçınılmazdır.
Blog yayın ve yorumları denetleyin yazımda kısaca bu konuya değinmiş, bir önlem olarak sizlere aktarmıştım. Bizzat yaşadığım bu konuyu sizlere kısa olarak tekrar aktarıyorum.
19.04.2013 tarihinde blog kontrol panelinde taslak içerik olarak, bana ait olmayan bir yazı gördüm. Yazının içeriğini ve kodlamaları şu anda elimde ve veri olarak saklıyorum. Sizlerle şu anda bunları paylaşmıyorum. Gereken yerlere bildirimlerde bulundum. Zaten o kişi bu yazımı okuyorsa çok kısa zamanda ne olacağını da görecektir. Henüz onla işim bitmedi takibim devam ediyor.
Konuyu uzatmadan blog panelinizdeki mobil uygulama aktifse ve kullanıyorsanız mutlaka zaman içinde kullanıcı adını değişin.

Mobil E-posta için yapılacak işlemler nelerdir, görmeden önce konuyu kendiniz test edin ve ne olduğunu anlayın.

1. Kullandığınız tarayıcıdan çıkış yapın
2. Farklı bir tarayıcı, farklı bir email ile tarayıcınızı açın
3. Mobil eposta gönderme iconu olan, herhangi bir siteye girin ve siteden mobil epostanızı kullanarak blogunuza herhangi bir içerik gönderin.
4. Şu anda kullandığınız tarayıcıda oturum kapatın ve blogger hesabınızla giriş yapın.
5. Blogger içeriklerinizin arasında taslak veya yayınlanmış olarak görderinizi göreceksiniz.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için yapılacak işlemlere bakalım ;

1. Blog paneline giriş yapın
2. Ayarlar → Mobil E-posta sekmesine tıklayın
3. E-posta ile yayınlama sekmesinde aşağıdaki gibi bir örnek göreceksiniz ;

ahmet.ahmet.murat@blogger.com
Yukarıda “murat” ismini mavi ile işaretledim. Bu sizin kullanacağınız ve kimsenin bilmemesi gereken (secret Words) gizli kelimedir.Bu kelimeyi gören kişi veya farkeden kişi sizin adınıza blog'unuza yazı gönderebilir.
Yukarıda anlattığım örnekte büyük bir ihtimalle hazırladığım videolarda bu alan görüldü ve gören kişi bana taslak yazı gönderdi. Evet bu konuyu bulmam 2 günümü aldı. Sırf bu nedenden dolayıda bilgisayarımı formatlamak zorunda kaldım. Sorunu ancak ikinci gönderdiği taslak da,farkına vardır; “hırsız gibi düşün” şekli ile düşünerek buldum ve yukarıda anlattığım testi yaparak ortaya çıkardım. Sizde deneyin göreceksiniz.
4. Mobil alanda kullandığınız gizli isminizi zaman zaman değişin.
5. Eğitim amaçlı videolarınızda bu kısımlara dikkat edin. Farkında olmadan sizde yayınlayabilirsiniz.Çok kurnazlarda bu açıktan yararlanırlar.

Yukarıda anlatılan konunun görsel demo resmini inceleyiniz ;

Blogger Mobil Eposta ile yayınla
Sizleri bunaltmamak için bir sonraki yazılarımda blogger bloglarımıza saldırı düzenleyebilecek kötü amaçlı yazılımlar hakkında bilgi aktaracağım. Şu anda sabahın 06,00 ve artık yazımı sonlandırmak zorundayım. Sizlerde bilgilerinizi yorum kısmında belirterek insanlığa faydalı olabilirsiniz.
Tekrar buluşmak üzere.

Yapılan test sonucu bloguma gönderdiğim yazı görseli ;

Wordpress blogdan gönderilen yazı örneği

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.