Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yayın Ve Yorumların Denetimi

Google Gmail ve Blogger, yapı gereği Spam yorumları her ne kadar denetim altında tutsa da blog yöneticileri olarak bizlere düşen çok ön...

...
Blogger Yayın Ve Yorumlar
Google Gmail ve Blogger, yapı gereği Spam yorumları her ne kadar denetim altında tutsa da blog yöneticileri olarak bizlere düşen çok önemli görevler vardır.Yeni blog kullanıcıları için o kadar önemli olmayan, ancak blog rank’ınız yükselişe geçtiğinde sizleri her an tehtit eden Spamdan korunmak için önlem almak zorundasınız. Düne kadar benimde çok önemsemediğim konu olan, Spam yorumlarını önemsemek zorunda kaldım. Bu nedenle sizleri de bu yazımla uyarmak zorundayım.Neden önlem almalısınız, ne yapmalısınız ? Aşağıda açıklama yaptığım konu için, 2 gün öncesine kadar yaşadığım olayı sizlere kısaca anlatmak isterim.

Blog kontrol panelimi açıp, kayıtlar sekmesine baktığımda taslak bir yazı gördüm. Porno sitesine bağlantı veren iframe bir yazı idi. Titiz çalışma yaptığımdan dolayı, taslağın orda olmaması gerektiğini hemen anladım. 

Blog’umu Devamlı oto kontrol altında tutuyorum. Blog taslak yazıyı yanlışlıkla yayınlayarak İçerdiği bağlantılarla Google gözünde bir anda kara listeye alınabilirdim. Google içerik polikaları gereği, bu tür bağlantı veren yayınları yayınlamam kuralları çiğnemem anlamına gelmektedir. Bu nedenle gerekli temaslara geçtim, ilgili bilgileri topladım ve muhafaza altına aldım. Çok fazla detay yazamayacağım, çünki konu çok yeni ve halen araştırma aşamasında.

Sadece size örnek olması için kısa bir açıklama yaptım. Bilgisayarı formatlamam gerektiğinden dolayı da, 2 gündür tam bir yazı yazamadım.
Herhalde konunun özü anlaşılmıştır. şimdi bu tür kötü olayları yaşamamanız için yapmanız gerekleri kesin okuyun ve uygulayın. Konuyu arkadaşlarınızla paylaşın. Onlarında kötü olaylar yaşamasını önleyin ve yakınlarınızı bilgilendirin.
Alacağımız basit ve kısa ama etkileyici önlemlerdir. Lütfen aşağıdan takip edin.
1. Blog yazılarınız için gelen yorumları çok iyi okuyun. Yazı içinde gizli kodlar linkler arasına saklanmıştır. Tanımıyorsanız ve aynı email devamlı geliyorsa spam olarak işaretleyin.
→ Spam işaretlenen yazılar bir havuzda birikerek yetkililerce filitrenelip, yasak siteler arasına zaman içinde alınıyor. Hatta derecesine göre web’den kaldırılyor.
→ Blogger yazılarınız için gelen yorumları kesin ve kesin Google Gmail’e girip kontrol edin. 

Gmail kontrolünde şunları çok iyi göreceksiniz ;

  1. Yazı içindeki linkleri
  2. Linklere bağlantılı yazılanları

→ Gmail birçok yazıyı Spam klasörüne atar. Ancak zaman zaman Spam klasörü yerine Gelen klasörünüzde de olabilir. Burada konuya özen gösterecek olan bizleriz.
→ Her yorumu yayınlamayın. Zararlı olabileceğiniz bir yorum da olabilir.Dikkatli olun.
→ Google Spam klasörü ile Blogger Spam sekmeniz aynı filitreleme sistemini kullanmaktadır. Birinde kaçan diğerine yakalanabilir. Kontrol sizdedir.
→ Sırf blog’unuza yorum aldınız diye yayınlamak risk almaktır.

Blog ayarlarınızda yorumların denetimini şu şekilde ayarlayın ;

⇒ Blog kumanda paneline giriş yapın
⇒ Ayarlar → Yayınlar ve Yorumlar sekmesini açın
⇒ Kimler yorum yapabilir : Kayıtlı kullanıcılar işaretleyin
⇒ Yorum Denetleme : Her zaman işaretleyin
⇒ Kelime doğrulama : Evet olarak işaretleyin
Yukarıda ki resimde anlatılanların hepsini yapılmış olarak göreceksiniz aynısını uygulayın ve blogunuzu kaydedin.
Artık robot bilgisayarlar tarafından gönderilen otomotik yorumları almayacaksınız. Taslaklarınızı zaman zaman kotrol edin. Size ait olmayan bir taslak yazı blogger tarafından engellenmiş olabilir.
Yukarıda anlatılan konu haricinde sorularınızı aşağıda bilirterek diğer tüm insanlığa yardımcı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.