Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Url Hataları Nasıl Kaldırılır Videolu Anlatım

Blog yazılarınıza bağlantı veren linklerde zamanla oluşan 200, 404, 503, gibi hatalı kırık linkleri düzelterek Google Arama sonuçlarında...

...

Blog yazılarınıza bağlantı veren linklerde zamanla oluşan 200, 404, 503, gibi hatalı kırık linkleri düzelterek Google Arama sonuçlarında çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Hatalı kırık link olarak belirtilen bu bağlantıları Google Web Yönetici Araçlarında görebilirsiniz. Hatalı bağlantı linki olarak karşımıza çıkan bu ögeler blog kullanımına zarar vermez. Ancak bu linkleri düzelterek Google Arama sonuçlarında görülmesini sağlamanız gerekir.

Bağlantı sorunu yaşadığınız linklerin birikimi sonucu, Web Yönetici Araçlarından kısa bir süre sonra yönetici olmanız nedeni ile mesaj gelecek olup, hatalı linkleri düzeltmeniz istenecektir. Bu linkleri kaldırarak veya düzenleyerek, sağlıklı link haline getirebilirsiniz.

Linklerin Kırık, Çalışamaz Olmasının Birkaç Nedeni Vardır:

1. Mevcut Durum Sekmesi: Tarama hataları adı ile sıralanırlar.

2. Tarama hatalarına tıkladığımızda, Web, sunucu hatası ve bulunamadı olarak karşımıza çıkar.

3. Mobil: Sunucu hatası ve Bulunamadı hatalarıdır.

4. Hata kod (200, 404, 503 gibi) açıklamalarını buradan okuyun.

5. Blogunuzdaki hatalı linkleri nasıl kaldıracaksınız, resimli anlatımı okuyun.

6. Blogunuzda hatalı linkler olduğunda, okuyucularınızı blogunuza nasıl yönlendireceksiniz.

7. Site haritası nasıl yapılarak gönderilecek

8. Sitenizi Web Yönetici Araçlarına nasıl ekleyeceksiniz. Verilen kodu blogunuza nereye nasıl koyacaksınız. Bağlantı linklerini lütfen tıklayarak okuyun.

9. Kötü amaçlı yazılıma karşı veya bloga üçüncü taraf tema yüklediğinizde blogu iki farklı yedek alarak nasıl koruyup geri alabileceksiniz.

Yukarıda bahsedilen konular gbi birçok makale mevcuttur. Ancak üşenmeden bu konuları yavaş yavaş okuyup bilmenizde faydalı olacaktır.

Bir web sitesi yönetiyor iseniz bu konuları öyle yada böyle bilmek zorundasınız. Aşağıda neler yapabileceğiniz konusunda size fikir verebilecek videoyu mutlaka izlemenizi hatta anlaşılmayan bölümleri geri alarak tekrar izlemeniz tavsiye ederim.

Düzenleme için yapacağınız tüm çalışmalar videoda anlatılanlar ile birebir aynı özellikleri kapsamaktadır. Çalışmalarınıza göz aşinalığınızı da eklediğiniz de kısa zamanda tüm hataları giderebileceksiniz.

Yanlış yapılandırılmış, hatalı URL kaldırma 


7 yorum

  1. Adnan abi böyle yararlı konularının devamı dileğiyle teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bilgili, Bey teşekkür ederim.Devam edecek.

      Sil
    2. Son 90 günde hiçbir hata tespit edilmedi. Tebrikler!diyor linki aldım sorun yaşadığımda videoyu tekrar izleyeceğim unuturum çünkü.Teşekkürler anlatım için...

      Sil
    3. @Tuba Tb
      Hanım tamam sorun yok demekki, ama yinede gün aşırı bakın.Video'yu kesin izleyin.Çok önemli bir konu.Blog için eliniz ayağınız gibidir.Yorumlar için ayrıca bende çok teşekkür ederim.Bu arada bende birçok konu buldum kendime not aldım.Onlarıda bu arada yazmam gerekli.Önemli detayları içeriyor.

      Sil
  2. Videoda kullandığınız müzik çok güzel. Bulabilirseniz bana gönderme olanağınız var mı Adnan Bey? Ayrıca anlatımınız da harika. Emeğinize sağlık. Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim
      Hanım gerçekten kafa dinlendirici bir müzik. YouTube video yüklerken telif hakkı içermeyen, YouTube önerileri arasından seçiyorum.Bir sılayt yaparak bu uzun müziği yanındaki dk dan bulabilirsiniz.12 dk lık bir fon müziğidir. Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Adnan Bey. Kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.