Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

LinkWithin ile Resimli Benzer Yazılar Oluşturma Videolu Anlatım

LinkWithin ile Resimli Benzer Yazılar Gadgeti Nasıl Yapılır Blogger sitelerinize resimli benzer yazılar widgeti yerleştirmek isteyeb...

...
LinkWithin

LinkWithin ile Resimli Benzer Yazılar Gadgeti Nasıl Yapılır

Blogger sitelerinize resimli benzer yazılar widgeti yerleştirmek isteyebilirsiniz.Basit bir yöntem olan LinkWithin sitesinden oluşturmaktan bahsedeceğim. Sitede sadece Blogger için değil WordPress ve TypePad içinde widget, gadged oluşturabilirsiniz.

Widgeti oluşturma için LinkWithin sayfasına gidiyoruz.
Ardından yukarıdaki resimde gördüğünüz formu kendi blogumuza göre dolduruyoruz.
Get Widget butonuna basıyoruz ve karşımıza gelen sayfadan install widget diyoruz. Site bizi kendi blogger sayfamıza yönlendiriyor. Eklenecek blogu ve widget başlığını giriyoruz. Widget Ekle ye tıklayıp gelen yönetim panelinde  widgetin geleceği yer olan sayfa düzenlemesi alt kısmına taşıyor ve kaydediyoruz.


Widgetin çalışması bazen zaman alabiliyor.Hemen telaşe düşmeyin.Ancak hemen çalışacaktır.Sayfa yenile işleminide deniyebilirsiniz.Gadged yada widget eklerken seçiminizi yan sayı adetini kaç tane olacağını unutmayın.3, 4, 5 gibi rakamlar seçebilirsiniz.Ayrıca blogunuz karanlıksa onun içinde seçim verilmiştir.

NOT: Dinamik görünümde kullanılamadığını unutmayın.Sadace klasik tasarımda kullanılabilmektedir.


Yukarıda anlatılan konumuzu şimdi videomuzu izleyerek daha rahat bir şekilde anlamaya çalışalım.



19 yorum

  1. Adnan bey blogum için önerilerinize teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.Yalnız ben size ayrıca taslak da zaman ayarlayıcı ile olan problemimi de sormuştum. o konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feray hanım ;Yorumunuz için teşekkür ederim.
      Yazdığım konunun daha iyi anlaşılabilmesi ve birçok arkadaşada yardımcı olması açısından isteğinizi hemen yazı haline getirdim.Test blogumda tatbikatlı video çekimi yaptım.Yarım saate kadar içeriği yüklerim.Konuyu Çok daha rahat anlayacaksınız.
      Blog ile ilgili diğer isteklerinizi belirtebilirsiniz.Videonun ismi herhalde "İçeriğiniz siz yokken yayınlansın" olabilir.
      Görüşmek üzere.
      Saygı ve Sevgilerimle.

      Sil
    2. Feray hanım ; Yorumların bloglar üzerindeki etkileri bu olsa gerek.İlgili konuyu inceleyebilirsiniz.İyi bloglamalar kolay gelsin.Linke tıklayarak bakabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/2012/10/iceriginiz-siz-yokken-otomatik.html

      Sil
  2. Adnan bey meraba..günlerdir uğraştığım ama sonuç alamadığım sorunum var linkwithin ekledim bloga ama..en son 3 yayın seçtim (zaten 3 ten fazlasına açılmıyor nedense )widgwti ekle butonuna basınca hiçbir hareket olmuyor yani yerleşimde linkwithin gadgeti yok ama blogda 2 resim çıktı ama bu 2 resim asla 3 olmuyor kaldırmak istiyorum ama dediğim gibi gadget yok şablonu genişterek baktım ordada yok kafayı yedirtti bana lütfen yardımcı olurmusunuz bloguma bakarsanız daha iyi anlamış olursunuz lütfen cevap bekliyorum sizden
    http://hazanmevsimi58.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EYLÜL
      Hanım merhaba ; Günlerce neden yordunuz kendinizi yorum yazsaydınız.Hemen cevaplardım.Ancak kodları biraz karıştırmıssınız herhalde.Sayfa kaynağına baktım biraz karışık.Beni blog yazar ekle kısmından ekleyin yönetici olarak atayın hemen düzeltim.İşimiz birince tekrar iptal edersiniz.Veya blog şablonuna mı eklediniz yoksa gadget olarak mı eklediniz tam bilmiyorum.Biliyorsanız hepsini kaldırın.Kaldırdıktan sonra görüntü alırsınız o sorun deği. Hepsinin kalkması lazım yalnız.Bir deneyin.Olmassa benim emailim . adnan.guney59@gmail.com
      Yukarıda anlattığım gibi yönetici olarak ekleyin bana bilgi gelecek zaten.Sizden haber bekliyorum.
      Görüşmek üzere.

      Sil
    2. @EYLÜL
      Şu anda kodlar kalkmış durumda. Yeniden kurabilirsiniz.
      Blogunuzu izliyorum. Kodlar yok oldu.

      Sil
  3. Adnan bey sizi yazar olarak ekledim ama sanırım onaylamadınız hala bekliyorum linkwithin olayını hala halledemedim yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EYLÜL
      Merhaba yazar olarak sadece yazı yazılabiliyor.Ayrıca onay da gelmedi.Eklentiden yönetici olarak seçin lütfen.Farkındayım halolmadığını gördüm.üç dört kez yazı yazdım zaten.Bekliyorum.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. @EYLÜL Hanım Google Plus ile ilgili hiçbir bağlantınız yok herhalde ondan.Beni Google da ekleyin lütfen.
      https://plus.google.com/114021536527450214647

      Sil
  4. Paylaşımları inceleyip takip ediyorum bu gadgeti de ekledim...
    Çalışmalarınızda başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba Tb
      Hanım evet güzel olmuş.Google plus ve yazar olarak tanımlamanızı yaptınız mı ? Onu da tamamlayın.Şu yazı linkinde okuyarak yapabilirsiniz.Görüşmek üzere.Örnek 2 yi seçinç
      http://guney59.blogspot.com/2012/12/blog-profil-resmi-google-aramalarnda.html

      Sil
  5. Merhaba LinkWithin eklentisi icin yeni sayfa da ac ayari yapabilirmiyiz anlatmak istedigim sag tik yapip yeni bir sayfada ac komutunun otomatik verilmesi gibi. Tesekkur ederim. Yazilariniz dan cok ca faydalaniyorum kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tarih Deposu
      Merhaba , LinkWithin'e müdehale edebilirmiyiz denemedim.Ancak yazıları farklı sekmede açan konu hakkındaki şu yazılar işine yarar mı bilmiyorum.
      1. http://guney59.blogspot.com/2012/12/yaz-baglantnz-yeni-sekmede-acma.html
      2.http://guney59.blogspot.com/2012/10/tum-blog-baglantlar-yeni-sekmede-nasl.html
      Yorumlar için teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

      Sil
  6. Adnan Bey; sayenizde bloğumdaki linkwithin eklentisi güzel bir şekilde kurulmuş. Tek problemim, neredeyse tüm yazılarda ''benzer yazı'' olarak aynı yazılar çıkıyor. Yani etiket, kategori veya başlıklara göre dikkat edilmeksizin hepsinde aynı yazılar çıkıyor. Yapabileceğimiz bir şey var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu linkten çözebilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-arama-acklamalarn-yaplandrn.html

      Sil
  7. Adnan bey dinamik blogger için kullanılmıyor demişsiniz de yalnız sizin blogunuzda var tam olarak bende bunu öğrenmek istiyorum. aklindaki.blogspot.com blogumun linki Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın; Bey evet Dinamik Blogger da gadget olarak kullanamıyorsunuz.Ancak bu yazı 2012 senesinde yazıldı ve LinkWithin eklentisini kullanmak istiyorsanız benim uyguladığım yöntemi kullanmanız gerekli.Verdiğim linkten nasıl kurulacağını inceleyerek kurabilirsiniz.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2012/11/linkwithin-widgetini-dinamik-bloguna-kur.html

      Sil
  8. Bloguma yazınızdan faydalanarak linkWithin ekledim,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.