Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Mülkü kodu Ekleme ve Düzenleme

Blogunuza web mülkü kodu nasıl eklenir, izleme kodunu nasıl bulurum. Google web yöneticisi merkezi 'ne giriş yapıyoruz.Sitemizi ilk de...

...
Analytics Web Mülkü Kimliği
Blogunuza web mülkü kodu nasıl eklenir, izleme kodunu nasıl bulurum. Google web yöneticisi merkezi 'ne giriş yapıyoruz.Sitemizi ilk defa kurduysak açtığımızda otomatik olarak kayıtlara ekleniyor.Sitemizin adını arıyoruz.Sitemiz eklenmiş ve bir sorun olmadığını yazıyorsa. Google Analytics sitesine gidiyoruz.Görüntüleri resimde verilmiştir.
Google Analytics sitesine üye olmadıysanız üye olmanızı tavsiye ederim.İlgili bültenleri
alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.Giriş yapıyoruz.Karşımıza Analytics Hesapları Sayfası çıkıyor.Bu alanda web mülkü olarak daha önceden kayıtlı siteleriniz varsa site mülk kodları ve web sitenizin isimleri görülüyor.

Şimdi sağ üstte görülen dişli çarka tıklıyarak giriş yapıyoruz.Yanda resimde görülüyor.
Yeni bir hesap oluştur diyoruz.Bilgilerimizi giriyoruz.Hesap adı kısmına kurduğunuz sitenin başlık adını verebilirsiniz.Örnek benim deneme amaçlı yaptığım blog'umun adı Deneysel Blogum ben bu yazıyorum, site URL sini yazıyorum.Saat ayarları pasifik ellemiyorum.Sözleşmeyi kabul ediyorum.Zaten bu işlemleri yaparken herşeyi kabul etmiş oluyoruz.Şirketler ayrı bir birim olarak çalıştığından, haliyle kendine özgü bir sözleşmesi olması gerekiyor.

Gerekli olan bilgileri girdik.İzleme kodu olarak bize bir kod verdi ve bu kodu sitemizde HTML kodunun neresine yapıştırılacağı bilgisini verdi.Alt kısımda da uygulamalarımızı kaydediyoruz.Artık işimiz bitti şimdi kontrolleri yapmamız gerekiyor.Doğru mu yaptık diye.Bakacağız diymi ? Aldığımız kodu ; etiketinin üstüne yapıştırıyoruz.
Aşağıdaki kod'u CRTL+F ile şablon içinde aratın ve </head> kapanış kodunun hemen üstüne aldığınız kodu ekleyin.
Web mülkü kodu yapıştırılacak alan
Kod yapıştırdıktan sonraki görüntüsü :
Google analytics web mülkü görüntüsü
Site sayfamızı açıyoruz.Sayfada iken mausumuza sağ tıklıyor ve sayfa kaynağını göster diyoruz. Açılan sayfaya geçiyoruz. Burada UU veya XX yada YY gibi harflerle başlayan kodlar sizin web sitenizin kodu oluyor. Artık siteniz Google Analytics tarafından izleniyor demektir.

Kodu ararken zorlanırsanız Ctrl + F kısayolu ile açılan, arama kutusuna yukarda sarı renkte belirttiğim "ga.js" yazarak aramayı hızlandırabilirsiniz.
Bir hatırlatma daha UA ............-1 yazan kısmı şahsıma ait olduğu için sildim. Bu kısımdaki kod sizin kodunuz oluyor.Kısaca anlatmaya çalıştım herhalde faydalı olmuştur.Kolay gelsin.
NOT: UA - Uzantılı kodunuzu blogunuzda Ayarlar> Diğer sayfa aşağıya kaydırın Web Mülkü yazan yere yapıştırın. Yukarıda ilk resimde gösterilmektedir.

27 yorum

  1. Ya bi türlü yapamamıştım.Faydalı oldu sağolun

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız için teşekkür ederim.Takıldığınız yerde yorum bırakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ALPer SAGLAM; Bey,Yardımcı olabildiysem mutlu oldum.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    2. @ALPer SAGLAM; Web mülkünü kurmussunuz.Blogunuzu inceledim.Kodların yerinde olmuş.Hayırlı olsun.Google Analistikten artık verilerinizi birkaç gün içinde alabilirsiniz.

      Sil
    3. @Adnan Güney; Tekrar teşekkürler. Ayrıca inceleme ve iyi dilekleriniz içinde sağolun...

      Sil
    4. @ALPer SAGLAM; Bey Rica ederim.Blogger arkadaşlarıyız biz.Her zaman beklerim.Bir problem olduğunda, sorun yaşadığınızda çekinmeyin.Benim bile problemim olabilir.Olduğunda hiç çekinmeden yazışabiliriz.Hatta size bir önerim, olabilir.Blog konusunda bir yazı yazın misafir blog, yazar adı altında sitenize bağlantılı yayınlayabilirim.Arzu ettiğiniz zaman gönderebilirsiniz.Nasıl göndermeniz gerektiği konusunu yazmıyorum.Zaten bilirsiniz.Yalnız yazı daha önce bir yerde yayınlanmamış olması önemli.2 resimde ilave edebilirsiniz.Bende resim ekleyebilirim hiç sorun değil.Görüşmek üzere.

      Sil
  4. Adnan abi herkesin bilmesi ve yapması gereken bir işlem çok teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bilgili, Bey; Yorum için teşekkür ederim.İnsanlar farklı yerlerde farklı konular aradığından, bazen gözlerinin önünde olanı göremiyorlar.E birgün görürler.

      Sil
    2. http://a1303.hizliresim.com/17/b/kxsgj.png

      veri paylaşım ayarlarındaki tikler işaretli mi kalmalı ?

      Sil
    3. @Tuba Tb
      onlar işaretli ise kalsın.Siz işaretlemeyin.
      Ülke Türkiye seçin saat İstanbul GMT+2 olarak belirleyin.Kod kısmında dikakt edin.Yazdığım gibi ekleyin lütfen.O kısımdan çıkmayın.Şablonda kaydedin ve mülk kısmından test yapın.Onaylandı yazacaktır.

      Sil
    4. eğer yazılanları okurken takip yanlışlığı yapmadıysam sözleşmede kaldım :)
      http://imageshack.us/a/img189/9756/26081539.png
      ücretli mi değil mi anlayamadım ve devam etmedim sözleşmeyi kabul etmiyorum dedim? eğer yaptıklarım doğru ise ücretlendirme olayı yok ise işlemleri tekrar yapıp sözleşmeyi kabul edeceğim

      Sil
    5. @Tuba Tb
      Hanım ;
      Evet şimdiye kadar yaptıklarınız doğru ve hepimiz sözleşmeyi kabul ediyoruz.Sonuç da adamların bir şeyini kullanıyoruz ve onların yasak gördüklerini yapmamamız lazım.Sizcede mantıklı değil mi ? Örnek blogda şiddet içeren yazı gibi.Devam edin.Doğru gidiyorsunuz.

      Sil
    6. kayıt olduğumdan beri 2 gündür izleme yüklenmedi yazıyordu şimdi veriler alınıyor yazıyor 2 gün sonra aktive oldu sanırım teşekkürler yardımlarınız için...

      Sil
    7. @Tuba Tb
      Hanım ilk gün zaten olmamıştı.Diğer gün yaptınız.Yeni yazı yazdıktan sonra ve okuyucu kitlesi geldiğinde veriler okunmaya başlandı. Yorum için ben teşekkür ederim.Bayağı ilerlediniz.Görüşmek üzere..

      Sil
  5. Sizin Web Yöneticisi Araçları sitesi http://eflal.blogspot.com/ artık bir Google Analytics web mülkü ile bağlantılıdır. Bu beklenmeyen ise başka bir site sahibi Web Yöneticisi Araçları ile oluşturulan veya bağlantıyı değişti, bunun nedeni olabilir.Web Yöneticisi Araçlar'böyle bir mesaj geldi hocam ve ben ilişkili hale getiridim ve yukar daki mesaj geldi. Bir sorun olduğunumu anlama lıyım? ve diğer açtığım samieskiblogspot.com adresini de Google Analytics web mülkü ile bağlantılı hale getirdim ve onun için de yukar da mesaj geldi hocam umarım bu bir sorun değildir. Cevabınızı gün içiçn de bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey hiçbir sorun değil.İngilizceden çeviri ve anlatım tarzları farklı olduğundan biz farklı algılıyoruz.Onlara ben alıştım.Sadece bilgi amaçlı size bağlandınız bilgisini anlatmaya çalışıyor.Rahat olun lütfen.Herşey yolunda.Merka etmeyin yanlış bile olsa düzeltiriz.

      Sil
    2. Hocam teşekkür ederim.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey değerli yorum ve yol gösterici açıklamalar için asıl ben çok teşekkür ederim.

      Sil
    4. Güzel paylaşım olmus tebrikler

      Sil
    5. @Hasan yıldırım
      Bey, Teşekkür ederim

      Sil
  6. Merhaba ben blogum için analyticse kaydoldum fakat kodu ekiyceğim yeri bulamıyorum.Yardım edebilir misiniz?Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @İrem Erdoğan
      Hanım merhaba, şablonunuzu açın ctrl+f ile yukarıda verdiğim head kodunu bulun.Bu kodun hemen üst kısmına analytic kodunu ekleyebilirsiniz.Problem yaşarsanız 3 saata yakın bilgisayardayım bilgi verin yardımıcı olmaya çalişim.Şimdiden kolay gelsin.Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Merhaba her şeyi yaptım kod veriyor diyorsunuz nasış bir kod veriyor nerde yazıyor karşı öyle brşey çıkmadı yardım edin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @recep enez :
      Bey merhaba, herşeyi yapmışsınız.Hatta kodu bile almışsınız.Ancak yazıya tekrar bakarsanız kodu nasıl bulacağı anlatılmıştı.
      Kodunuz burda : UA-47951005-1
      Bu kodu blogunuza ekleyin lütfen.

      Sil
  8. Teşekkür ederim şimdi yaptım ALLAH sizden razı olsun inşallah onaylanır bu sefer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @recep enez :
      Bey zaten onaylanmış.Yoksa bu kodu size vermezdi.Teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.