Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome kurduktan sonra yapılması gerekenler

Google Chrome kurulumu ve senkronize işlemi nasıl yapılır? Web dünyasında hızlı bir tarayıcı ile internette sörf yapmayı istemeyen herhald...

...
Google Chrome kurulumu ve senkronize işlemi nasıl yapılır? Web dünyasında hızlı bir tarayıcı ile internette sörf yapmayı istemeyen herhalde yok gibidir. Google Chrome ile bilgisayarınızda alıştığınız tarayıcıyı değiştirerek, tasarım, hız, sadeliği yaşamayı hiç düşündünüzmü ? Düşünmediyseniz artık düşünmeye başlayın. İnternet kullanan her kullanıcının eski tarayıcısından vaz geçmesi çok zordur. Bende bu geçiş sancısını çeken biri olarak şu anda kullandığım ve vazgeçemediğim Crome tarayıcımdan çok memnun kalmış biri olarak sizlerinde denemesini tavsiye edebilirim. Sonuç olarak arayış ve hızı yakalama amacımızsa Chrome'u deneyerek bakabilir amacınızı araçalarınız haline dönüştürebilirsiniz.

Tarayıcı deneyiminizden sonra eminim farkı anlayacak ve kararınızı vereceksiniz. Yapılması gereken ilk iş Google gmail hesabınız yoksa hemen bir gmail hesabı oluşturmanız. Google Chrome' u bilgisayarınıza kuruyorsunuz.Çok kısa bir sürede kurulur. Bulunduğunuz ülke dilini seçmeyi unutmayın. Chrome kurulumundan sonra yapılması gerekenler nelerdir, inceleyelim ;
1. Gmail bilgilerinizi tamamladınız.
2. Chrome indirdiniz, karşınıza boş bir tarayıcı çıktı.
3. Senkronize yapılmadan önceki Chrome boş sayfa görünümü ile karşı karşıyasınız. Oturum aç yazan yere tıklayarak gmail bilgilerinizle giriş yapıyorsunuz.
Google Chrome otorum aç senkronize et
4. Sağ köşedeki sayfa iconuna tıklayarak ayarlar sekmesini seçin, açılan pencerede Gelişmiş senkronizasyon ayarlarına tıklayın.
5. Yer imlerinizi senkronize edeceğiniz seçeneklerden seçiminizi yapın ve tamam'a tıklayın. 
6. Senkronize (Tamam, her şeyi senkronize et) işlemini başlat seçeneği göreceksiniz.
Chrome senkronize onayı
7. Tüm bu aşamalardan sonra 2 seçenek karşınıza gelecektir.
a. Önceki tarayıcınızdan verilerin alınması senkronize yapılması işlemi
b. Daha önceden kurum kullandıysanız ve sildiyseniz yer imleri bilgileriniz tekrar geri alma imkanının sunulması. Bu kısmı ben çok seviyorum. Defalarca denemeler yaparak silmişimdir, yeniden kurduğımda tüm bilgileri geri getirmesi chrom'u beğenmemdeki en büyük etgen olmuştur. 
c. Sevdiğim diğer yapılanmasıda, nereye giderseniz gidin farklı bir kullanıcı adı ile aynı bilgilerinize bulunduğunuz yerde kullanabilme şansının verilmesi çok iyi düşünülmüş bir seçenek olarak karşımıza çıkmakta olmasıdır. Ancak Google Chrome kurduktan sonra artık herşey otomatik bir tıklama ile aktarılabiliyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.