Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog’unuzu arama motorlarında uyumlu hale getirin

Blog’unuz arama motorlarında çıksın ; Blog'unuzu oluşturdunuz , tanıdıklarınıza blog adresini verdiniz. Sizi bulmasını sağladın...

...
Blog ayarlarınızı yapılandırın Seo
Blog’unuz arama motorlarında çıksın ; Blog'unuzu oluşturdunuz , tanıdıklarınıza blog adresini verdiniz. Sizi bulmasını sağladınız. İşiniz bittimi hayır. Blog'unuzun ziyaretçi sayısını nasıl arttıracaksınız. Şimdi neler yapabiliriz onları inceleyelim. Arama motorları, blogunuzu bir şekilde bulacaklardır. Ancak bu işlem uzun bir zaman alabilir. Sabırlı olarak bu zamanı kısaltabilirsiniz. Blog'unuzun arama sonuçlarında çıkması için sizin de yapabileceğiniz ve bu süreci hızlandırabileceğiniz bazı konular mevcuttur.

Blog'unuza içerik eklediğinizde yayında olduğu sürece arama motorları tarafından ziyaret edilecektir. Bundan kuşkunuz olmasın. Ancak bu süreci beklememiz gerekmemektedir. Blog'unuzu Google, MSN, Yahoo gibi tanınmış arama motorlarına kendinizde kaydedebilirsiniz.

Başlık Kısmını ve Meta Etiketlerini düzenleyerek başlayalım ;

Başlığınızı uygun hale getirmeniz arama motorları tarafından daha iyi indexlenmesini sağlayacaktır. Sitenizin başlığı web tarayıcısın sol kenarında gösterilen kısımdır. Başlık sayfaları < title> etiketi ile belirlenir.  Ayrıca blog'unuzu küçük bir tanıtım ile de gösterebilirsiniz.

Şimdi aşağıdaki etiketleri bulalım. Bu etiketi sildikten sonra;

<title><data:blog.pageTitle/></title>
Buradaki bu kodu demin sildiğimiz etiketin olduğu yere yapıştıralım. (iç kısımdaki yazıları kendinize göre yazmayı unutmayın.)

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<title> Net Ek İş | Network marketing uygulamaları hakkında yazılar</title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
</b:if>

Bir müddet sonra yazı yazıp, uygulama ekledikçe arama motorlarında görülmeye başlayacaksınız. Blogu’unuzu arama motorlarına mutlaka kaydedin. Arama motoru denince ilk akla gelen ve dünyacada tanınan Google akla gelmektedir. Bu nedenle aramalarda üst sıralarda yer almak için sitemizi kayıt etmeliyiz.

Google’ a kayıt yaptırın:

Google de üst sıralara çıkabilmek için ilk etapta blog'unuzu Google tanıtabilirsiniz. İşe ilk olarak blog'unuzun URL'sini Google ye tanıtarak başlayın.
Buradan http://www.google.com.tr/add_url.html adresine girerek blog'unuzun URL adresini girin isterseniz blogunuz hakkında kısa birde açıklama yazabilirsiniz.

Msn ve Binge kayıt:

Buraya blog'unuzun veya sitenizin URL adresini girerek kaydedebilirsiniz.
Yahoo’ya kayıt: buradan Yahoo hesabınız ile giriş yaptıktan sonra kaydedebilirsiniz.

10 yorum

  1. Adnan bey merhaba benim blog da ​ bu kod yok yerine (

    - ) bunlar var aynımı acaba bilgi verirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ahmet suat yayla
      Bey merhaba aşağıda verdiğim linkten yeni uygulamayı yapmaya çalışın lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2013/09/blogger-baslk-yazsnn-blog-baslgndan.html
      Yorumunuz spam klasörüne düşmüş son anda farkettim.

      Sil
    2. Özür dilerim ben yanlış bir şey yapmak istemedim . dediğiniz yere bakacağım . teşekkür ederim Adnan bey .

      Sil
    3. @ahmet suat yayla
      Bey,Rica ederim bu sizden kaynaklanan bir konu değil.Google Gmail güvenlikden dolayı yazınızı spam zannetti.Sorun değil geri aldım zaten.Zaman zaman bu tür uygulamalar olur.

      Sil
    4. hocam ilk 500 e bile giremedi bloğum nedeni nedir acaba? http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com

      Sil
    5. @halis demirci;
      Bey rakamı mı yanlış yazdınız.500 sayısı çok iddialı bir rakam.Benim blogum şu anda 156 binde.Sizin verdiğiniz rakamlara Hürriyet, Milliyet gibi siteler ancak ulaşabiliyor.

      Sil
    6. http://www.kacincisira.com/ hocam buradan aratmıştım da sizin siteniz 100 küsürlerde çıktı hatta o zaman burada bir yanlışlık var sanırım bana önerebilceğiniz doğru bilgiler veren bir adres varsa çok memnun olurum...

      Sil
    7. @halis demirci;
      Bey normalde benim blog 50 binlerde ancak Google Tr geçişi Dinamik blogger kod yenileriminden dolayı 13 milyondan düştü şu anda 156 binde halende düşme devam ediyor.Bu düşme yaklaşık 2 ay daha devam edecektir kesin.Tüm siteler verilerini Alexa dan alır.tarayıcınıza kurun Alexa'ı bu konuda devamlı yazıyorum.Alexa site görünümü değişti.Yeni bir yazı yazdım buradan inceleyerek yeniden yapılandırın lütfen.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2014/03/yeni-alexa-sitede-site-kayd-nasl-yaplr.html
      Ancak şu linktende birçok sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
      http://wmaraci.com/

      Sil
    8. @halis demirci;
      Bey rica ederim.Doğru olanı yapmakta her zaman fayda vardır.Kolay gelsin.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.