Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunuza google translate (web sitesi çevirmeni) ekleyin

Google Dil Çeviri'yi web sitenize ekleyin Google translate, web dil çevirisi , web sitesi çevirmeni olarakta adlandırılan  go...

...
Dil seçimi gadget görüntüsü

Google Dil Çeviri'yi web sitenize ekleyin

Google translate, web dil çevirisi, web sitesi çevirmeni olarakta adlandırılan google ürünlerinden web sitesi çevirmeni uygulamasını blog web sayfanıza eklemek için Google çeviri sayfasına gidiyoruz.
Ülke dilleri çeviri gadgeti
Hazırlamanız gereken hiçbir kodlama olmadan direk blogunuza "Ad to Blogger" yardımı ile tıklayarak, blogger yerleşim sayfanıza gadget olarak ekleyebileceğiniz güzel  işlevsel bir uygulama. Sayfalarınızın otomatik çevirisini anında hizmetinize sunan Web sitesi çevirmeni
Blogger sayfanıza eklemek için  Google çeviri tıklıyoruz.  Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü geliyor.Sayfa Öğesi Ekle.Burada dikkat edeceğimiz küçük bir kısım var.Birkaç tane blogunuz olabilir.Hangi blogunuza ekleyecekseniz "Bir blog seçin" yazan yerden çeviriyi eklemek istediğiniz blogunuzu seçiyorsunuz.
Örneğin benim diğer blogumun adı "Blog Adnan Guney" açılır pop up dan seçimimizi yapıyoruz. Seçiminizi yaptıktan sonra; 
Google öğesi widget eklentisi
Hemen alt kısımda "Widget ekle" yazan yere tıklıyoruz.Ve geldiğiniz sayfa blog yerleşim sayfası oluyor.Burada sağda en üstte HTML/JavaScript adı altında "Google Website Translator Gadget" başlığı ile yerleşiyor.Dilerseniz  gadgeti açıp başlığı silerek kaydedebilirsiniz.Tamamen tercihinize kalmış bir konu.
Gadget eklenti görüntüsüDil çeviri (pop up) açılır dil seçenekleri görüntüsü
Gadget'i farenizle tutarak istediğiniz konuma yerleştiriyorsunuz. Artık web sitesini gezen okuyucularınız dil sorunu çekmeyecekler.Gerçi tarayıcılarımızda bu kodlama mevcut ancak blogda görseli yok.Seçenek olarak eklentiyi kurarak dil seçenekleri aktifleştirmiş oluyorsunuz.
Not: kaydetmeyi unutmayın.Çalışmayan bir uygulama olursa işlemleri yapmadan önce kurduğunuz gadgeti kaldırıp yeniden kurun.Basit ve kullanışlı bir gadgetdir.Herkesin kullanması gereken bir gadget eklentisini arkadaşlarınıza da tavsiye ederek yardımcı olun. Hayatımızın paylaşım, paylaşmak olduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.