Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Tarayıcınızda Yan Uygulamaları Denetleyin (Resimli Anlatım)

Tarayıcınızda Firefox kullanıyorsanız, Yan Uygulamalarınızı denetlemelisiniz. Bazı resim ve videoların izlenmediği açılamadığı mutlaka o...

...
Firefox yan uygulamalar
Tarayıcınızda Firefox kullanıyorsanız, Yan Uygulamalarınızı denetlemelisiniz. Bazı resim ve videoların izlenmediği açılamadığı mutlaka olmuştur. Devamlı uyarı alıyorsunuz, şunu yükle bunu yükle. Nerde ne yapacağınızıda bilmiyorsunuz. Mutlaka bu konuları yaşamış olmalısınız. Nedenini biliyormusunuzun ? Kesinlikle hayır olarak cevap verdiğinizi biliyorum. Bilgisayarı kullanmayıda tam bilmiyorsunuz. Nerede ne yapmanız gerektiği konusunda yardım almak istediğinizde arkadaşınız da aynı konuda sıkıntılı. Birde okumayı sevmiyorsanız yada araştırma gibi bir alışkanlığınız da yoksa aşağıda açıkladığım konuları okuyarak bu sıkıntılardan kurtulabilir rahat rahat tarayıcınızı kullanabilirsiniz.

Merak etmeyin çok uzun ve uğraş gerektiren anlatım değil bunlar. Bu işlemleri yaptığınızda kendinizi çok daha mutlu hissedecek hatta arkadaşlarınızı arayarak sizde onlara yardım edeceksiniz. Bu bence çok büyük bir mutluluk. En azından ben böyle görüyorum. Hadi bakalım dikkatlice bu basit adımlara bakalım ve bize ne gibi fayda sağlacak görelim.
Firefox yan uygulamalar
Firefox yardıma girin firefox hakkında kısma tıklayın karşınıza gelecek görüntüde kaç sürümü olduğunu görebilir, sürümünüz eski ise hemen yeni sürüme yükleyebilirsiniz. Peki şu anda tarayıcınız Mozilla Firefox'un en son sürümü bilgisayarınıza yüklü mü ? Yada en son sürümü ne ? Firefox yardıma girin firefox hakkında kısma tıklayın karşınıza gelecek görüntüde kaç sürümü olduğunu görebilirsiniz. Sürümünüz eski ise hemen yeni sürüme yükleyebilirsiniz.
Firefox yan uygulamalar
Yeni sürümüde kurdunuz ancak işimiz bitmedi. Hani resimleri videoları flaş görüntüleri görselleri tam olarak görebilecek misiniz? Hayır. Bazılarını görebilirsiniz, ancak herhangi bir siteye girdiğinizde göremeyecekleriniz de olacaktır. Şimdi yeni tarayıcımızı kurduk sıra geldi Uzantılar ve eklentilerin, görüntülerin güncel olup olmadığına. Günümüz koşullarında her sn. de bir teknoloji ilerlemekte ve birçok sürümler güncellenmekte. Bizde bu yeni teknolojiyi takip edebilme açısından devamlı arada bir bu uzantı ve uygulamaları takip etmek zorundayız. Bilgisayarımızın sağlığı ve sağlıklı tarayıcı kullanabilmek adına bu kontrolleri yapmalıyız. Yapmak zorundayız. Yapmazsak internette olmamızın bir anlamı kalmaz. Sürümümüzü kontrol ettik, hatta yeniledik. Bundan sonraki işimiz, yukarıdaki resimde yardımın hemen üsttünde Eklentiler yazan kısma tıklıyoruz.
Resim 2. Yan uygulamalar eklentiler hakkında açıklama Bir önceki konumuzda Lightbox dan bahsetmiştik. Resme tıklayarak büyük izleyebilirsiniz.
Firefox yan uygulamalar
Yan uygulamalara tıklıyoruz. Karşımıza çıkan bencerede en üstte sarı renkle belirtiğim yere tıklıyoruz. İşte Tarayıcımızın kullandığı tüm eklentilerin olduğu kısım bu kısmda bizi bilgilendiriyor. Hangi uygulamayı güncellememiz gerektiği, hangi uygulamanın güncel olduğunu görebiliyoruz. Üstteki sarı yere tıkladıktan sonra güncel olmayan konuma güncelle diye tıklıyoruz. Bir sonraki resim ve anlatımla devam edelim. Diğer oklarla gösterdiklerim eklenti ekleyebilme, eklenen eklentiler ve görünüm değişimleri ile ilgili alanlar. Bunlarıda incelemekte fayda var. Resim 3. Yan uygulamaların güncel kontrolleri hakkında açıklama
Firefox yan uygulamalar
Yan Uygulamalarınızı DENETLEYİN
Üçüncü parti yan uygulamalarınızı güncel tutmanız Firefox'un güvenli ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.
1. adım: Bir yan uygulamayı güncellemek için Güncelle'ye tıklayın.
2. adım: Önerilen tüm güncellemeleri tamamlayın ve daha sonra tarayıcınızı yeniden başlatın. Yukarıda okuduğunuz şekilde bir yazı ile karşılacaksınız.
Resim 4. Yan uygulamaları güncelleyin hakkında açıklama

Firefox yan uygulamalar
Bu bölümde tüm anlatım ve yardım kısmı mevcut. Siz sadece güncelle yazan yere tıklıyorsunuz. Güncel olarak yazıyorsa ellemeyin. Diğer kısımda araştır yazan yer farklı tarayıcıların güncellemesi olduğundan dolayı onları size önermez. Önermemeside çok doğal Dünya yarış içerisinde kim en iyi hizmeti verirse en çok kazanacak kişi odur. Bu kural kalite kuralı ile birlikte çalışır. En iyi hizmet, en iyi kalite, en iyi bilgi. Olmazsa olmazlardandır.

2 yorum

  1. Yan Uygulamalarınızı DENETLEYİN yazan sayfa firefox u açınca 2.sayfa olarak devamlı açılıyor,herşeyim güncel.
    2.sayfanın açılmaması için ne yapmalıyım
    3 defa yeniden başlattım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Anonymous, Firefox kurduğunuzda tarayıcınızı açdığınızda birkaç seçim yapıldığında aynı anda birkaç sekmede sayfalar görülebilir. Firefox açıldığında hangi sayfanın açılmasını istediğinizi belirleyebilirsiniz.Yarlar kısmından tarayıcı sekmesinde açılan sayfaları göreceksiniz.Hangi sayfanın açılmasını istiyorsanız o kalsın diğerlerilisteden çıkarın.Sayfayı yenileyin.Artık tarayıcınız tek sayfa gösterecektir.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.