Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Kota Engeli

Google+ Sosyal çevreleri, çevrelerinize ekleme konusunda kota sınırlamasına çok dikkatli olmak gerekiyor. İlk bakışta mantıksız olarak gö...

...
Google plus çevreler
Google+ Sosyal çevreleri, çevrelerinize ekleme konusunda kota sınırlamasına çok dikkatli olmak gerekiyor. İlk bakışta mantıksız olarak görülen ve gözümüzden kaçan sosyal paylaşım çevrelere ekleme konusunu, Dünya genelinde düşünürsek büyük bir güvenliği de peşinde taşıdığını farketmeliyiz. Kurunun yanında yaş da yanar sözünü unutmayarak emniyet ve güvenlik açısından yaptığımız her işi bir kez daha düşünerek yapmalıyız. Yanlış atılan bir adım bize zarar verebileceği gibi dostlarımıza da zarar verebilir. Çok fazla çevre ekledim şunları silim veya şuraya aktarim gibi düşünceler zamanla içinden çıkılamayacak büyük engeller oluşturarak çevrelerinize kişi ekleme zorluğu yaşatacaktır. Rasgele herkesi çevrelere eklediğinizde ve eklediğiniz bu sayı 5000 kişi olduğunda artık en yakın tanıdığınız kişiyi ekleyemez duruma gelebilirsiniz. Çevrelere ekleme sayısı artık günlük ve belli bir sayıya kadar müsadeli olacak gün aşırı aynı hakları elde edeceksiniz. Bu konuya kısaca bakalım.

Çevrelerle ilgili sınırlar :

Kullanıcıları ve Google+'yı kötüye kullanımdan korumak için, Google+ bazı çevre işlemlerini sınırlar. Bunlarla sınırlı olmamak üzere aşağıdakileri içerir. Tüm çevreleriniz için izin verilen maksimum profil sayısı Tüm çevrelerinize dahil edilebilen toplam profil sayısı 5000 ile sınırlıdır. Buna +sayfalar da dahildir.

Günlük çevre ekleme sınırı :

24 saatlik bir süre içinde çok fazla sayıda kullanıcı veya +sayfa eklerseniz sistem geçici olarak başka kullanıcı eklemenizi engeller. Çevrelerinizde bulunabilecek toplam kullanıcı sayısına ulaşmamış olsanız bile bu engelleme uygulanır. Mevcut çevre üyeliklerinizde çok fazla değişiklik yaparsanız da bu sınıra dayanabilirsiniz. Kullanıcıları sürekli olarak çevrelerden kaldırmak ve başka çevrelere eklemek de bu sınıra ulaşmanıza neden olabilir. Bu gibi durumlarda bir gün bekleyin. Bu sürenin ardından yeniden kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Bu kadarlık bir açıklama biraz olsun havanın aydınlanmasına neden olacaktır. Sorun yaşamadan sorunları inceleme gibi bir alışkanlığımız olmadığından konunun devamını sorunlar yaşanmaya başladığında devam ettirmek en doğalı olarak düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.