Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İnternetiniz Neden Yavaş

İnternet hızınız sizi çıldırtacak kadar yavaşsa, işte yapmanız gerekenler.Öncelikle yavaş diyebilmeniz için internet hızınızı bir teste ta...

...
İnternet hızınız sizi çıldırtacak kadar yavaşsa, işte yapmanız gerekenler.Öncelikle yavaş diyebilmeniz için internet hızınızı bir teste tabi tutmanız gerekiyor. Türk Telekom'un internet sitesindeki ADSL Hız Testi ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bilgisayarınızı test etmek için tüm uygulamaları kapatıp bu linke tıklayarak sonucu görebilirsiniz..

Sonuç beklentilerinizin altındaysa ilk akla gelen sebeplerden biri bilgisayardaki virüs yada ajan yazılım (Spy)'lardır. İşte bilgisayarınıza virüs yada spy olup olmadığını araştırmanın en pratik yolu…
Öncelikle tüm internet sayfalarını kapatınız. Daha sonra ;
Başlat > Çalıştır > cmd > netstat komutunu giriniz. Bu komutun ardından sıralanan tüm bağlantılar, arka planda çalışarak değişik adreslere bağlantı kurarak sizin download yapmanızı engelleyen Virüs yada Spy'lardır. Bunları silmek için Anti-virus ve Anti-spy programlarını kullanabilirsiniz.
Aynı uygulamalar diğer sistemler içinde çalışabilir.Mevcut proğramlar ile kontrol etmek en doğrusudur.manuel olarak silme yapmayın.Google'un bir talk proğramınıda burda görebilirsiniz.

6 yorum

  1. Hocam ilk yazılarınızdan son yazılarınıza bakıyorum.Ciddi bir değişim var.Ve tamamen çözümleyici ve sistem mantığına sahipsiniz.Çok etkileyici ve bunda yaşında çok önemi var bana göre çünkü bu çok belli.Yoğun bir tecrübeniz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sami eski
      Bey Teşhis doğru.Geçmiş ve yaşın etkisi tecrübeyle birleşmiş durumda.Windows 95 ilk Microsoft başlamadan önce biz siyah ekran kullanıyorduk.Bayağı geçmiş yani.Birazda araştırmacı ruha sahibim. O nedenle niteleme çok yerinde, çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Hocam bende teşekkür ederim.Yaşınızı bilmiyorum ama çokta önemli değil çünkü düşünce olarak çok dinamik ve faydalı bilgiler veriyorsunuz.Sizin yönlendirici ve çözümleyici bilgilerinizi bloğuma sizin sayenizde yansıttığım için sizi gerçekten özenle okuyorum.

      Sil
    3. @sami eski
      Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.54 yaşındayım.Blog'unuz gerçekten güzel.Baktığımda kendimi görüyorum, inanın.Bundan da çok memnun oluyorum.Bir arkadaşımın bu derece ilerlemesi beni çok mutlu ediyor.

      Sil
    4. Hocam saygılar.Yazılarınızı okumaya her zaman devam edeceğim.

      Sil
    5. @sami eski
      Bey,çok teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.