Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazılarında Süreli Resim Barındırma Hataları

Blogger blog yazarı iseniz yazılarınızda kullandığınız resimleri süreli barındırma servislerinde barındırmayın. Süreli barındırma servisl...

...
Süreli Resim Barındırma Hataları
Blogger blog yazarı iseniz yazılarınızda kullandığınız resimleri süreli barındırma servislerinde barındırmayın. Süreli barındırma servisleri ; Yüklediğiniz resimlerin 6 ay süre eli bekleten, bu süre sonunda silen servislerdir. Blog yazılarınıza eklediğiniz resimler süresi belli olan bir resim yükleme servisleri tarafından depolanıyor ise, bu süre sonunda resminiz silinecektir. Siz yazılarınıza bu servislerden aldığınız linki kullanarak resim eklediğiniz de resimleriniz 6 ay sonra silindiğinde blog yazı içeriğinizde resim görülmeyecektir.

Böyle çirkin bir olay yaşamak istemediğinizi düşünüyorum. Şöyle düşünelim. 6 ay boyunca bu servislere resim yüklediniz ve bu resmin linkini de alarak yazı içeriğine eklediniz.

6 Ay sonra bu resimler barındırılan servisten silindi. 6 ay içinde yazdığınız tüm yazı içindeki resimler yok olacaktır. Bu durumu nasıl düzelteceksiniz.Çok doğal olarak düzeltme şansınız yoktur.Herhangi bir konuda tekrar kullanmayacağınızı düşündüğünüz resimler var ise bu resimleri hızlı resim yükle servisine yükleyebilirsiniz. Diğer bir şeçenek ise, yüklediğiniz bu resimleri biçimlemek, bu servis sağlayıcısı tarafından size daha kolay geliyorsa resimleri farklı kaydet seçeneği ile ücretsiz olarak silinmeden elinizde tutabilirsiniz.

Resimlerinizi ücretsiz saklayabileceğiniz servisler mevcuttur. Ücretsiz bulut depolama servisleri yazı, resim, video barındırabileceğiniz hizmetleri sunmaktadır. Bu servisleri kullanabileceğiniz gibi, Blogger ve Picasa ’nunda resimlerinizi barındırdığını biliyor olmanız gerekir. ilgili konuya gereken önemi vereceğiniz ümidi ile resim konusunda dikkatli olmanızı öneririm.Konu hakkında sorun ve sorularınız var ise yorumlarda belirterek yardım alabilirsiniz. Düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.