Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogunu Arama Matorları İçin Optimize Edin

Bir önceki konumuzda Blogumuzu nasıl oluşturacağımızı , Dil ve Biçimlendirme ayarlarını incelemiş, blog ayarlarımızı yapılandırmaya çalı...

...
Blogunu Arama Matorları ayarları
Bir önceki konumuzda Blogumuzu nasıl oluşturacağımızı , Dil ve Biçimlendirme ayarlarını incelemiş, blog ayarlarımızı yapılandırmaya çalışmıştık. Bugünde diğer ayarlar gibi blog’umuzu Arama Motorları için nasıl optimize edeceğiz basit bir şekilde inceleyelim. Arama Motoru Optimizasyonu’nun diğer adı da SEO olup, bunu çok yerde okumuş ve duymuşsunuzdur. Şu anda yapacağımız basit bir ayar gibi görülsede yaptığımız işlem blog’umuzu aramalarda tanıtan meta etiketlerinin blogger geliştiriciler tarafından blog tasarımına ilave edilmiş modül görünümüdür.

Bu şu anlama gelmektedir. Blogunuzu tanıtan bir başlık ve blog içeriğinizin neyle ilgili olduğunu anlatan tanıtım yazısıdır. Eskiden bunlar html kodları içine konulurdu. Şimdi Blog başlığı ve blogunuzu tanıtan açıklama altında yazdığınız kelimeler, blogunuzu arama bootlarına tanıtan modüllerden oluşmakta.

Blog başlığı ve açıklamaları nerededir :
1. Blog panelinize giriş yapın
2. Ayarlar → Temel sekmesindeki Temel yazsının hemen altında yer alır
Başlık Açıklama Gizlilik
Başlık : Blogunuzu tanımlayan penceredir. Blog URL’niz ile blog içeriğini tanımlayacak en yakın isimlerden olmasına dikkat etmek lazımdır.
Açıklama : Blog’unuzun tanıtımını arama motolarına (SEO) anlatan en hassas yerdir. Çoğu blogcu bu kısımlara önem vermez. Her halde bu yazımdan sonra blog panelinizde gereken önemi vererek gereki düzenlemelerinizi kontrol edersiniz.
Gizlilik : Google aramalarda blogunuzun çıkması veya çıkmamasını sağlayan kısımdır. Önemi çok büyüktür.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.