Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog yazılarınızı Google dökümanlarla yazın

Blogger, Blog yazılarınızı Google Drive dökümanlar ile yazarak blog'unuza taşıyabilirsiniz. Blog'unuzda Google Drive dökümanları...

...
Google döküman nasıl oluşturulur
Blogger, Blog yazılarınızı Google Drive dökümanlar ile yazarak blog'unuza taşıyabilirsiniz.
Blog'unuzda Google Drive dökümanları blog editörü gibi kullanabilir, Gooole dökümanlarda bir sayfa oluşturarak sayfanıza “Blog Editörüm” gibi bir ad verip, Blog yazılarınızı bu editörle düzenleyerek blog'unuza yazılarınızı kopyala ve yapıştır mantığı ile şık bir görünün vermenizde mümkündür.

Google Dökümanlarla neler yapabilirsiniz ;

1. HTML kodlamaları ile uğraşmadan başlık, alt başlık,normal yazı (H1,H2,H3, vs) gibi yazılarınıza tek tıklama ile biçimleme yapmanız mümkün.
Dökümanlarla stil oluşturma
Uygulamaya döküman sayfasında Stil menüsünden ulaşabilirsiniz.
2. Blog editörlerimizde kullandığımız yazı tiplemeleri aynı şekilde dökümanlarda da bulunmaktadır. İstediğiniz yazı tipini seçip yazılarınızı yazmanız mümkün.
3. Dökümanlarda Web panosu menüsü ile ilgili geniş bilgiyi incelediğinizde, birden fazla içerik seçip kopyalayarak seçimleriniz arasında hangisini yapıştırmak istiyorsanız daha sonra karar verme seçeneği sunması ve farklı bilgisayarlardan kopyaladığınız içeriği kullanmak istediğiniz bilgisayarda yapıştırma olanağına da sahip olabiliyorsunuz.Yukarıdaki resimde geri al tuşunun yanında web panosu menü iconu görülmektedir.
4.Yazılarınıza bağlantı oluşturabilir, resim ekleyebilir, girintileri düzenleyerek yazılarınızı şekillendirebilir ve yazı aralıklarını belirleyebilirsiniz.
5. Resimlerinizi bilgisayarınızdan veya farklı konumlardan yükleyerek istediğiniz ölçekleme işlemini farenizle sürükleyerek gerçekleştirebilir yükseklik, genişlik ayarlarınızı yapabilirsiniz. Google Drive Döküman ayarları inceleyin.
6. Blog'unuza tablolar halinde resimlerinizi koymak isteyebilirsiniz. Ayrıca yaptığınız tabloların genişlik ve yüksekliklerini kendi elinizle istediğiniz ebatlara göre yapabilme şansınada sahipsiniz. Menüler kısmından
Tablo ⇒ Tablo ekle ⇒ Tablo sayısını belirtin. Kaç adet kutu şeklinde tablo eklemek istiyorsanız farenizle üzerinde gezdirerek tablo sayısı seçmeniz yeterli. Tablonuzu ekledikten sonraki görünümü aşağıda resimlenmiştir. 3 sütunlu bir tablo seçtim. Bu hücreye resim yerleştirelim ;
1'no’lu Resimi bilgisayarımdan seçtim ve ilk tablo sütunumuza yapıştırdım. Kenar çizgilerini fare ile daraltarak konumlandırdım. Diğer tablo sütunlarınıda aynı işlemi yaparak görüntümü özelleştirdim. Buradaki genişlik ve yükseklik boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Sonuç : Boş bir tablo sütununda, 3 adet resminizi istediğimiz ebatlarda hazırlayabilirsiniz. Siz istediğiniz kadar sütun seçebilir resim ekleyebilirsiniz. Bu sütunlarda resim olmayabilir yazınızda olabilir. Yazınıza başlık ve link vererek bağlantılarda yapabilirsiniz.Ben size resim olarak örnek verdim. Hayal gücünüzle istediğinizi yapabilirsiniz.
Ölçekleme işlemi 2 şekilde kullanıyoruz.
1. Resme tıklayarak büyütüp küçülterek
2.Tablo sütununuza tıklayarak resminizin çerçevesini büyütüp küçülterek ayarlayabilirsiniz.
7. Yaptığınız tüm işlemleri sizin kaydetmeniz gerekmiyor. Sistem otomatik olarak kendisi kaydediyor.
8. Menüler kısmını açarak tüm kullanım için istediğiniz kadar seçenekler sunulmuş. Daha ne olsun. Bizlere sadece bilgi edinmek için biraz okumak ve testler yapmak gibi kısa işlemler düşmekle beraber, yardım kısmını açtığınızda birçok bilgiyede ulaşmanız mümkün.
Blogger bloglarınız için "YENİ YAZI EDİTÖRÜNÜZ" kullanıma hazır. Nasıl beğendiniz mi ? Lütfen beğeni ve paylaşımlarınızı belirtin. Bilgi paylaştıkca değer kazanır. Arkadaşlarınıza önererek verilen bilgileri paylaşabilirsiniz. Google Drive Dökümanlarını oluşturabilmeniz için daha önce yazdığım Goggle Blog Editörünü kullanmak istermisin başlıklı yazımı okuyarak kendinize özel bir yazım editörü yapabilirsiniz.

4 yorum

  1. Çok yararlı bilgiler veriyorsunuz.Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Levent Sırma; Bey Yorum ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhaba Adnan Bey,

    Müsadenizle bir sorum olacak ;

    Google dökümanlar bölümünden çalışma sayfası nasıl

    oluşturabiliriz?

    Grup üyeleri olarak,birbirimizin çalışmalarını görmek istiyoruz ve bu sayfaya ekip arkadaşlarımızın dahil etmek
    istiyoruz.
    Şimdiden çok teşekkürler,

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UMUT EJDER Bey,Merhaba;
      Gogle Dökümanlar ile çalışma sayfasını verdiğim kategori linkini incelediğinizde resimli ve videolu anlatımı ulaşacaksınız.Ayrıca blog sağ tarafdaki açılır menüde Kategoriler sekmesinde Google dökümanlar başlığına tıkladığınızda tüm bilgilere ulaşmanız mümkün.Diğer konularıda oradan bulabilirsiniz.
      Link : http://goo.gl/A2PS1
      Dökümanlarda web de paylaşa tıklayıp herkesle paylaşabildiğiniz gibi grup üyelerinin emaillerini paylaş sekmesine tıklayarakda sadece onalrla ortak çalışma yapabilirsiniz.Bu konuyu sadece emaille paylaştığını kişler görebilir.Paylaşma sekmesinde yetki ayarlarını istediğiniz şekilde ayarlamanız mümkün.Yani projenizi biri düzenlerken diğeri sadece görebilir.
      Hatta Google sites ile site bile yaparak bu çalışmalarınızı ordan dahi kullanmanız mümkün.Resim, sunu, slayt, exel, word, video, gibi.Sorun yaşadığınız kısımlarda yorum bırakmanız yeterli olacaktır.Yorum için ayrıca teşekkür ederim.Görüşmek üzere.Düşünceniz çok güzel.Başarılar dilerim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.