Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Gmail hesaplarında posta rehber görevler ne işe yarar (Resimli Anlatım)

Google Gmail hesabımızda posta, rehber, görevler kısımları nedir ? Ne işe yarar ? Google gmail hesabımızı açtık. Şimdi Google gmail hesab...

...
Gmail
Google Gmail hesabımızda posta, rehber, görevler kısımları nedir ? Ne işe yarar ? Google gmail hesabımızı açtık. Şimdi Google gmail hesabımızdaki şablonda görülen eklentilerin neler olduğunu aşağıda sırası ile inceleyelim. Bugüne kadar Google gmail hesabınızda yapılandırılmamış kısımları, eksik olan yerleri yapılandırıp Google gmail'i daha esnek ve güzel bir şekilde kullanmaya başlayın.
Eklentiler :
1. Posta 2. Rehber 3. Görevler
1. Posta :
Google Gmail olarak aldığımız emaile gelen postaların en yeninin en üste sıralandığı gövde kısmında olan bir eklentidir.Tüm maillerimiz bu kısımda toplanır.İlk olarak mail geldiğinde gelen yazının görüntüsü koyudur.Emailinizi açıp okuduğunuzda ve ana sayfaya geri döndüğünüzde yazı soluk bir renk alır.Bu mailinizi okuduğunuz anlamını taşımaktadır.
Resim : 2 Gelen yazının okunmuş , okunmamış gölgeli ve soluk görüntüsü
Gmail
Sol başta Gönderilmiş postalar, hemen yanında gönderilen yerin adı, bitişiğinde mailin içeriğini anlatan link, ve bitiminde mailin geldiği tarih görülmektedir. Gelen maillerden birine tıkladığımızda açılan sayfa görüntüsü aşağıda resimde görülmektedir
Resim : 3 Gelen mailinizin açılmış görünümü.
                                          Gmail
Yukarıda bahsettiğimiz gibi başlık linki, yazı içeriği, geldiği tarih ve içerik görülmektedir.
Gelen mailinizin hemen üst kısmında resimde görülen, sola dönük ok işareti önceki sayfaya dön, hemen yanında arşivle, spam bildir, çöp kutusu gibi olanda sil seçenekleridir. Diğer yazan kutucuğun solunda olan menülerde gelen mailleri etiket oluşturarak taşıyacağımız yerin belirleneceği menü bağlantısı, gelen maillere yada sizin özel olarak hazırlayacağınız etiket seçenekleri bulunmaktadır.
Resim : 4 Gelen mesaj üst menü görüntüsü
                                Gelen mesaj üst menü görüntüsü
2. Rehber : Rehber kayıt kısmı resimde görülmektedir.
Rehber kayıt
Gmail altında posta açılır menüye tıkladığımızda seçeneklerden Rehber kısmını görürüz. Rehbere tıkladığımızda yukarıda resimlediğim görüntü çıkar. Bu görüntülere bakalım.
Yeni kişi : Ekleyeceğiniz yeni kişinin posta adresinin yazıldığı alandır.
Rehber : Rehbere tıkladığımızda karşımıza çıkan kutucukta (adam resmi +) ekleyeceğimiz kişinin mail adresini yazıyoruz.Resim örneğinde : adnan@gmail.com yazdım. 

Enterlediğinizde kişi rehbere kydediliyor. Ancak o anda siz göremiyorsunuz. Yukarıdaki arama kutusuna eklediğiniz kişinin mailini yazıp kişilerde ara dediğinizde karşınıza kişi profilini yapılandıracağınız şablon geliyor. Aynı işlemi farklı bir uygulama ile yapabiliyoruz ve çok daha kolay olacağına inanıyorum.

Soldaki Yeni kişiye tıklayın. Ekleyeceğiniz kişinin şablon profili geliyor yazacaklarınızı bu alanda tek kalemde tamamlayabilirsiniz. İlk anlatım acil işiniz olduğunda benim çok çabuk olarak uyguladığım bir yoldur. Sonradan işim bittiğinde rehbere dönüp gerekli alanları dolduruyorum. Diğer anlattığım ise rahat rahat tüm bilgileri dolduracağınız bir alandır. Her iki şekildede kullanılabiliyor.
Resim : 5 Ekleyeceğiniz kişi şablonu görüntüsü
kişi şablonu
3. Görevler :
Görevlere tıkladığınızda gmail sayfanızın sol alt kenarında çıkar.Bu kısma günlük hayatınızda yapacağınız herşeyi not alabilir ajanda gibi kullanabilirsiniz.Uyarıcı koyabilir.Siz çalışırken unuttuğunuz bir konuyu hatırlatmasını isteyebilirsiniz. Örnek görevler şablonuna bugün yapacağınız konuların listesi yazdım.İstediğiniz kadar görev ekleyebilirsiniz. Yazdıktan sonra enterlemeniz yeterli, bir sonraki satıra geçer.
Resim : 6 Görevler görseli
Görevler

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.