Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ubisoft çalışanları isyan başlattı: 700 kişi grevde!

  Geçtiğimiz günlerde Prince of Persia ekibini dağıtarak tepki toplayan Ubisoft cephesi resmen kaynıyor. İşte detaylar...   Fransı...

...

 


Geçtiğimiz günlerde Prince of Persia ekibini dağıtarak tepki toplayan Ubisoft cephesi resmen kaynıyor. İşte detaylar...

 

Fransız oyun devi Ubisoft cephesinde yaşanan kriz artık önü alınamaz bir boyuta ulaştı. Şirketin son dönemde aldığı tartışmalı kararlar ve çalışanlarına yönelik katı ofis politikası, büyük bir isyan başlamasına sebep oldu. Özellikle eleştirmenlerin beğenisini kazanan Prince of Persia: The Lost Crown’ın geliştirildiği stüdyonun kapatılması, çalışanlar için bardağı taşıran son damla oldu.

Ubisoft kaynıyor!

Metacritic’te 86 puan alan Prince of Persia: The Lost Crown, serinin köklerine dönen yapısı ve yenilikçi Metroidvania tasarımıyla oyunculardan tam not almıştı. Ancak 200 milyon dolarlık geliştirme bütçesine karşılık sadece 15 milyon dolar gelir elde eden oyun, Ubisoft yönetiminin gözünde başarısız olarak değerlendirildi. Şirket, oyunun geliştirici ekibinin yeni Prince of Persia projesi önerisini de reddederek, stüdyonun kapatılmasına karar verdi.

ubisoft-calisanlari-isyan-baslatti-700-kisi-grevde

Bu gelişmelerin üzerine Ubisoft Franasa’nın çalışanlarına haftada en az 3 gün ofiste bulunma zorunluluğu getirmesi, şirkette büyük bir krize yol açtı. Yönetimin, ‘yaratıcı fikirleri artırmak ve çalışanlar arası ilişkileri güçlendirmek’ gerekçesiyle aldığı bu karar, çalışanlarda tam tersi bir etki yarattı. 700’den fazla çalışan, 3 günlük greve giderek bu karara ciddi bir tepki göstermeye başladı.


Ubisoft’un son dönemde yaşadığı sorunlar bununla da sınırlı değil. Star Wars Outlaws’ın beklenen satış rakamlarına ulaşamaması ve Assassin’s Creed serisinin satışlarında düşüş şirketi zor durumda bırakıyor. Rayman gibi sevilen serilerin rafa kaldırılması ve AAA oyunlardaki teknik sorunlar da üstüne eklenince, şirket adeta buhrana girdi.

Şirket çalışanları, yönetimin katı tutumunun değişmemesi durumunda grevin uzayabileceğini belirtirken, oyun dünyasının gözü Ubisoft’un atacağı adımlara çevrilmiş durumda. 1986’dan bu yana oyun dünyasına damga vuran şirketin 38 yıllık tarrihi, alınacak kararlara bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.

Siz bıu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.