Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Telegram şimdi de gözünü YouTube’a dikti! Rakip olabilir

  Telegram, yeni özellikleriyle YouTube rakibi olacak gibi duruyor. Şirket, yeni bir video oynatıcısı için yarışma başlattı.   Popüler mesa...

...

 


Telegram, yeni özellikleriyle YouTube rakibi olacak gibi duruyor. Şirket, yeni bir video oynatıcısı için yarışma başlattı.

 

Popüler mesajlaşma platformu Telegram, özelliklerini genişletmeye hazırlanıyor. Halihazırda 900 milyona yakın kullanıcıya sahip olan platform, şimdi de video alanına girmek istiyor. Buna göre Telegram, uygulamasına entegre edebileceği yeni bir medya oynatıcı için yarışma başlattı.

Telegram, mesajlaşma uygulamasının ötesine geçerek video yayıncılığı alanına girmeyi planlıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde geliştiriciler için Telegram uygulamasına entegre edilebilecek yeni bir medya oynatıcı oluşturmaları için 50 bin dolarlık bir yarışma başlattı.

Bu hamle, şirketin kendi video platformunu kurma yolunda adım attığını gösteriyor. Yeni medya oynatıcının, temel video özelliklerini desteklemesi ve videolar arasında geçiş sağlaması bekleniyor. İlk olarak iOS‘ta piyasaya sürülecek olan oynatıcının Android ve masaüstü sürümleri de daha sonra yayınlanacak. 

 

Yarışmanın kazananı, Telegram ile iş birliği anlaşması yapma fırsatı da yakalayacak. Şirketin bu girişimi, 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısıyla YouTube gibi devlere rakip olma potansiyeli taşıyor. Video barındırma özelliğinin doğrudan Telegram’a entegre edilmesi, kullanıcıların uygulamadan ayrılmadan video izleyip paylaşmalarını sağlayacak.

Ayrıca gizlilik ve kontrol seçenekleri de YouTube’a karşı önemli bir avantaj sağlayabilir. Tabii YouTube’un ölçeği ve kaynakları göz önüne alındığında, rekabet edebilecek bir hizmet oluşturmak oldukça zor olacak.

Telegram’ın video alanına girmesi, mesajlaşma platformunu çok amaçlı bir merkeze dönüştürerek daha da genişletmesini sağlayabilir. Bu alanda ne kadar başarılı olacağını zamanla göreceğiz. 

 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.