Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Son Windows 11 güncellemesi arıza çıkardı! Dosya silinmiyor

  Windows 11 24H2 güncellemesiyle birlikte mavi ekran hataları, silinemeyen önbellek problemleri gibi birçok sorun ortaya çıktı. Micros...

...

 

Windows 11 24H2 güncellemesiyle birlikte mavi ekran hataları, silinemeyen önbellek problemleri gibi birçok sorun ortaya çıktı.

Microsoft’un son Windows 11 güncellemesi, kullanıcıların başını ağrıtan sorunları da beraberinde getirdi. Devasa 24H2 güncellemesi, oyun oynarken mavi ekran hataları, Intel sürücüleriyle ilgili problemler ve kaybolan fare imleçlerinin yanı sıra silinemeyen önbellek problemine yol açtı. Yaklaşık 8.63 GB boyutundaki önbellek, güncelleme sonrası sabit disklerde gereksiz yer kaplıyor ve ne yazık ki standart yöntemlerle silinemiyor. İşte detaylar…

Windows 11 24H2 güncellemesi, silinemeyen devasa boyuttaki önbellek ve daha bir çok soruna yol açtı

Normalde, Windows güncellemeleri sırasında geçici bir önbellek oluşturulması alışıldık bir durum. Bu önbellek, kurulum dosyalarını geçici olarak depolamak için kullanılıyor ve güncelleme tamamlandıktan sonra kolayca temizlenebiliyor. Fakat, 24H2 güncellemesinde bu önbellek silinemiyor.

Sokakta win 11 dizüstü bilgisayar laptop sokak güncelleme

Kontrol Paneli üzerinden temizlik denendiğinde işlem başlatılsa bile önbellek olduğu gibi kalıyor. Disk Temizleme Aracı gibi diğer yöntemler de sorunu çözmüyor; yalnızca Windows’un temiz bir kurulumuyla önbellek tamamen silinebiliyor.

Kullanıcıların geri bildirimleri, gelen Windows 11 güncellemesiyle bu hatanın yaygın olduğunu ve birçok kişinin aynı problemle karşılaştığını ortaya koydu. Feedback Hub üzerinden yapılan yorumlarda kullanıcılar, çeşitli yöntemlerle önbelleği silmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirtiyorlar.

Microsoft ise bu hatanın farkında ve sorunu çözmek için bir yama üzerinde çalıştığını duyurdu. Ancak, bu yamayı beklemek dışında şu an için kullanıcıların yapabileceği fazla bir şey yok. Bu sorun, özellikle depolama alanı sınırlı olan kullanıcılar için büyük bir sıkıntı.

9 GB, düşük kapasiteli SSD’ler için önemli bir yer kaplıyor. Microsoft’un bu sorunu hızlı bir şekilde çözmesi gerekiyor, aksi takdirde kullanıcı deneyimi olumsuz etkilenmeye devam edecek. Normalde, Microsoft’un bu tür sorunları önceden tespit edip gidermesi gerekiyordu. Ama bu kez bir çok sorunun gözden kaçtığına şahit olduk.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.