Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

"Koydum oldu kararı ile" "Türkiye'den Çekilir mi?" Denilen Chery ve MG'den "İlave Gümrük Vergisi" Hakkında Açıklama

Çinli otomobillerden alınacak ilave gümrük vergisiyle ilgili Chery ve MG'den açıklama geldi. Her iki firma da Türkiye'den çekilmeyi...

...


Çinli otomobillerden alınacak ilave gümrük vergisiyle ilgili Chery ve MG'den açıklama geldi. Her iki firma da Türkiye'den çekilmeyi düşünmüyor. Hatta Türkiye'de üretim yapmak istiyorlar.

Cumartesi günü sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Çin'den gelecek otomobillerle ilgili yayımlanan bir düzenlemeden bahsetmiştik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan bu düzenlemeye göre artık Çin'den gelecek tüm otomobillere ilave gümrük vergisi uygulanacaktı.

Tabii bu karar, sosyal medyada bazı tartışmalara yol açtı. Bu tartışma kapsamında Çinli üreticilerin, Türkiye'den tamamen çekilebileceği düşüncesi yayıldı. Bu önemliydi çünkü MG ve Chery gibi popüler markalar, yedek parça ve servis hizmetlerini de üçüncü taraflara devredebilirlerdi. İşte firmalardan gelen açıklamalarla tüm bu soru işaretleri giderilmiş oldu.

MG cephesinden gelen açıklama şöyle:

Çinli otomobil firmalarından Türkiye açıklaması

Çin'den Türkiye'ye otomobil getiren markalardan bir tanesi MG. MG'yi Türkiye'ye getiren Doğan Trend Otomotiv CEO'su Kağan Dağtekin, konuyla ilgili olarak X hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, MG müşterilerinin rahat olması gerektiği ifade edildi. Zira servis ve yedek parça öte dursun; MG'nin Türkiye'den çekilme gibi bir niyeti bile yok.

Kağan Dağtekin tarafından yapılan açıklamaya göre Doğan Trend Otomotiv, MG'nin Çin'deki merkezi ile görüşmeler yapacak ve uygun fiyat politikasını korumaya çalışacak. Ayrıca bu süreçte yatırım çalışmaları da yapılacak. Hatta MG otomobillerin Türkiye'de üretilmesi de masada. Ancak Dağtekin, bunların kolay olmadığını da sözlerine ekledi. 

Chery de MG gibi Türkiye'de fabrika kurmanın peşinde!

Chery Türkiye açıklaması

Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, kararla ilgili açıklamasında MG cephesine benzer değerlendirmelerde bulundu. Chery'nin Türkiye operasyonlarını sürdürmeye devam edeceğini söyleyen Fenghuo'nun açıklaması şöyleydi:

Türkiye, bizim en stratejik pazarlarımızdan bir tanesi ve ayrıca Chery'nin Avrupa stratejisinin de önemli bir parçası. Bu nedenle Chery markası olarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına Eylül 2022'de tamamen kendi özsermayemiz ile iştirak şirketimiz olan Chery Türkiye'yi kurduk. Hükûmetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz.

Bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye'de fabrika inşasının ve Türkiye'de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. En kısa sürede Türkiye'de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz. Türkiye geneline yayılan yetkili satıcı ağımız ile satış ve servis hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.
Kaynak: https://www.haberturk.com/cinli-otomobil-markalarindan-turkiye-de-uretim-aciklamasi-3693749-ekonomi?page=2
 
 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.