Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Skype, Firefox’ta çalışmaya başladı!

  Skype yakın zamanda gelen bir Insider sürümü ile Firefox tarayıcısında çalışmaya başlıyor. Bu haber Firefox kullanıcılarını sevindirdi. CO...

...

 Skype yakın zamanda gelen bir Insider sürümü ile Firefox tarayıcısında çalışmaya başlıyor. Bu haber Firefox kullanıcılarını sevindirdi.

COVID-19 salgınıyla birlikte geçen yıl bir video konferans trendi başladı. Bu noktada Microsoft trende katılan şirketlerden birisi oldu. Şirket burada şaşırtıcı bir hamle gerçekleştirdi. Yıllardır sahip olduğu Skype adlı hizmetini tanıtmak yerine Teams platformuna öncelik verdi.

Microsoft da dahil olmak üzere günümüzde pek çok kişi Skype platformunu unutmuş olabilir. Şirket bir süre önce yeni Web uygulamasını başlatmıştı. Şimdi yani iki yıl sonra Skype’ı Firefox tarayıcısına getirdi.

Skype ile Firefox uyumluluğu Insider’lar için açılıyor

Şu anda Skype platformunun bir masaüstü uygulaması var. Bunun web tarayıcısına da gelmesi ek bir kolaylık sağlıyor. Çünkü herkes yalnızca arama yapmak için uygulamayı indirme zahmetine girişmek istemeyebiliyor. Bu noktada Firefox tarafına da Skype’ın destek sağlaması kullanıcıları sevindirdi.

Microsoft Edge tarayıcısını kendi geliştirdiği edgeHTML motorundan Chromium‘a geçirirseniz Chrome ve Opera gibi tarayıcıların yeni Skye for Web deneyiminden yararlanabiliyorsunuz. Mac‘lerdeki Safari kullanıcıları Skype’ı kullanabilmek için bu yılın Mayıs ayına kadar beklemek zorunda kalmıştı.

Şimdi sıra Firefox cephesine geldi. Dr. Windows’a göre tarayıcılar için Skype açılış sayfasına gitmek artık iletişim platformunun işlevselliğini kullanmanıza izin veriyor. Firefox’a gelen bu uyumluluk henüz Insider‘lar için önizleme aşaması olan Skype 8.78‘de mevcut oluyor. Henüz ne zaman kararlı sürüme geçeceği hakkında ise bir açıklama yok.

Sizler Skype‘ın Firefox tarayıcısına gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın!

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.