Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress, Kenar Çubuklarınızı, Üstbilgilerinizi ve Altbilgilerinizi daha hızlı ve daha esnek bir şekilde düzenleyin: widget'lar için bloklar

  Harika haber: Wordpress, sayfalarda ve yayınlarda aşina olduğunuz blok editörü artık widget editörünün bir parçası. Blok editörü , site ol...

...

 


Harika haber: Wordpress, sayfalarda ve yayınlarda aşina olduğunuz blok editörü artık widget editörünün bir parçası.

Blok editörü, site oluşturmayı hızlı ve esnek hale getirir. Artık, kenar çubuklarınızı, üstbilgilerinizi ve altbilgilerinizi düzenlemek ve özelleştirmek için sayfalarınızı ve yayınlarınızı düzenlerken aynı büyük blok kütüphanesini kullanabilirsiniz.

Hangi Aletler vardır?

Kenar çubukları, üstbilgiler ve altbilgiler WordPress.com web sitesi widget'lar tarafından desteklenmektedirWidget'lar, yayınlarınızın ve sayfalarınızın kenarlarında içerik ve araçları düzenlemek ve görüntülemek için küçük ama güçlü modüllerdir. Şimdiye kadar, widget'lar sitenizin kenar çubuğuna, üstbilgisine ve altbilgisine takvimlerden sosyal simgelere kadar çeşitli içerikler eklemenin en iyi yolu olmuştur.

Blok düzenleyici ile esneklik

Widget'ları kurmak ve yönetmek çok statik ve genellikle zor bir süreçti. Sayfalarda ve yayınlarda aşina olduğunuz blok editörü artık widget editörünün bir parçasıdır. Bu, düzenleme gücünü kontrolünüze koymayı amaçlamaktadır.

Artık sadece widget'larla sınırlı değilsiniz-herhangi bir blok sizin seçiminiz içindir.

Örneğin, kenar çubuğunuzda, üstbilginizde ve altbilginizde Artık şunları yapabilirsiniz:

  • Sütunlar veya ara parçalar ekleyerek yapıyı özelleştirin
  • Bir arama bloğu veya başlık gibi içeriği hızlı bir şekilde ekleyin
  • İçeriği renkler ve zengin metin düzenleme ile biçimlendirin

Eski Widget'lar Ne Olacak?

Bugün var olan her widget bloklara dahil edilecektir.

Ancak endişelenmeyin-mevcut widget'larınız hala çalışacak ve diğer bloklarınızla birlikte kullanılabilir. Blok eşdeğeri olmayan eski widget'lar bile çalışacaktır. Sadece bir blok eklemek için tercih ettiğiniz yöntemi kullanın, widget'ın adını arayın ve ekleyin.

Başlarken

Kenar çubuğunuzdaki, üstbilginizdeki veya altbilginizdeki içeriği hiç düzenlemediyseniz, şimdi denemek için harika bir zaman!

İçeriği düzenlemek için Görünüm → Özelleştir → Widget'lara gidin ve artık sitenizde tam olarak neye benzeyeceklerini önizlerken doğrudan widget'lar ve herhangi bir blok ekleyebilirsiniz.

Bu güncelleme, daha sezgisel bir site düzenleme deneyimine giden yolda sadece bir adım...

Kaynak:https://wordpress.com/blog/2021/08/10/block-based-widgets/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.