Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google'ın Haber medyası pazarlık koduyla ilgili en önemli soruları yanıtladı

Google'un açıklamaları ; Birçoğunuzun, Google Avustralya Genel Müdürü Mel Silva'nın geçen hafta Senato ekonomi Mevzuatı Komitesinin ...

...


Google'un açıklamaları; Birçoğunuzun, Google Avustralya Genel Müdürü Mel Silva'nın geçen hafta Senato ekonomi Mevzuatı Komitesinin halka açık bir duruşmasında ortaya çıkmasından sonra, haber medyası pazarlık Kodu ve kullandığınız Google hizmetleri üzerindeki etkisi hakkında hala sorularınız olduğunu biliyoruz. Konumumuzu açıklığa kavuşturmak için bazı önemli soruları ele almak istiyoruz.

Soru 1: Google'ın bu yeni yasa hakkındaki konumu nedir?

Bir kod tarafından düzenlenmeye karşı değiliz ve gazeteciliği desteklemek için ödeme yapmaya hazırız—bunu haber Vitrini aracılığıyla dünya çapında yapıyoruz . Ancak, bu yasanın mevcut sürümünün bazı yönleri, kullandığınız hizmetler ve Avustralya'daki işimiz için geçerli değildir. Kod, yazıldığı gibi, Google Aramasının çalışma şeklini ve internetin temel ilkesini kıracak ve bizi haber işletmelerinin sitelerine bağlantılar sağlamak için ödeme yapmaya zorlayacaktır.


Yasa ile kalan iki ciddi sorun daha var, ancak bunun kalbinde, şu noktaya geliyor: kodun kuralları, herkese hizmet etmek için inşa edilmiş ücretsiz ve açık bir hizmeti zayıflatacak ve bir yasanın bir avuç haber işine herkesin üzerinde bir avantaj sağlayacağı bir hizmetle değiştirecektir.

Soru 2: başkaları bu yeni yasa hakkında ne söyledi?

Bu kodun önemli yönleri hakkında endişe duyan sadece Google değil. İlk taslağın Temmuz 2020'de yayınlanmasından bu yana iki kez, düzenleyiciler ve Hükümet halktan geri bildirim sağlamak için gönderimler yapmasını istedi. İşte bu 

materyallere genel bir bakış:

23 Aralık 2020'de Avustralya rekabet ve Tüketici Komisyonu, haber medyası pazarlık Yasası'nın ilk taslağına yapılan gönderimleri yayınladı. Bu gönderimlerin %80'inden fazlasının önemli endişeleri işaretlediğini ve her büyüklükteki işletmeler, endüstri grupları, küçük haber yayıncıları, YouTube içerik oluşturucuları ve yüzlerce Bireysel Avustralyalı da dahil olmak üzere çeşitli gruplardan geldiğini gördük. Bu blogda daha fazla bilgi.

Şu anda yasayı gözden geçiren Senato Komitesi de geri bildirim istedi. Analizimiz, aldıkları 55 gönderimden 34'ünün, dijital platformların yalnızca bağlantı için ödeme yapmasına neden olan hüküm de dahil olmak üzere yasa hakkındaki endişelerini dile getirdiğini göstermektedir (bkz.soru 4). Bu, Google'ın kendi gönderimini içerir. Geri kalan 21 başvuru, kodun çoğu yönüne karşı destekleyici veya tarafsızdı. Tüm materyalleri buradan okuyabilirsiniz.

Soru 3: bağlantılar için ödeme yapma konusunda bu kadar kötü olan nedir?

Siteler arasında serbestçe bağlantı kurma yeteneği, internetin temel bir parçasıdır. Tıpkı bir e-postaya bir köprü eklemek için ödeme yapmadığınız gibi, web siteleri ve arama motorları üçüncü taraf Web sitelerine bağlantılar sağlamak için ödeme yapmaz. Bu, zararlı bir emsal oluşturur ve bir içerik grubunu, haber yayıncılarını, Google aramasını bozan herkese üstün kılar. Açık web için serbestçe bağlanmanın neden bu kadar önemli olduğu hakkında daha fazla bilgi için buraya bakın.


Soru 4: Diğerleri bağlantılar için ödeme hakkında ne söyledi?

"[Yasa], belirli çevrimiçi içerikler arasında bağlantı kurmak için ödeme gerektirerek Web'in temel ilkesini ihlal etme riskini taşıyor."- Tim Berners-Lee, world wide Web'in mucidi.

”...dijital platformların başka bir web sitesine bağlantı sağlamak için ödeme yapma gereksinimi, internetin temel ilkelerinden birine aykırıdır: içerik arasında serbestçe bağlantı kurma yeteneği. Bu bağlantıları özgürce yapma yeteneği, internetin sağladığı bilginin yaratıcılığını ve paylaşımını desteklemiştir. Bu mevzuat, on yıllardır internetin tüm Avustralyalılara gerçek faydalar sağlamasına izin veren bu temel ilkeyi zayıflatıyor."

"Bağlantılar ve snippet'ler için ücretlendirme emsali, sadece Google için değil, açık internet için temel bir tehdittir."- Avustralya teknoloji şirketi Atlassian'ın kurucu ortağı Scott Farquhar, 15 Ocak'ta Avustralya'ya söylediği gibi.

” Mevcut haliyle [tasarı], özgür ve açık İnternet, ülkenin dijital ekonomisinin işleyişi ve Avustralya'nın ekonomik geleceği için temel bir meydan okumayı temsil ediyor... " - Google'ın baş internet evangelisti Vint Cerf , aynı zamanda ‘internetin babalarından’biri olarak kabul edildi.

Soru 5: gazeteciliği desteklemek için ödeme yapmaya karşı olmadığınızı söylüyorsunuz, ancak kod uygulanabilir değil. PEKİ NE öneriyorsun?

Gazeteciliği desteklemek için para ödemeye hazırız, ancak bunu nasıl yaptığımız önemli. Web sitelerine bağlantı için ödeme yapmak yerine, Google'ın Google News Showcase aracılığıyla bu Yeni Kod altında Avustralya haber şirketlerine ödeme yapabileceği bir model önerdik: dünya çapında haber endüstrisini desteklemek için üç yıl boyunca 1,38 milyar ABD doları (1 milyar ABD doları) taahhüdümüz. Avustralya'da 25 başlığa sahip yedi yayıncı ve Brezilya'da Reuters, Alman Der Spiegel, Fransız Le Monde veya piauí gibi yayınlar da dahil olmak üzere yaklaşık 450 yayın imzalandı.
Google Haber Vitrini yeni ürün alacak parası hem yayıncılar ve okuyucular: Okuyucular daha fazla fikir hakkında hikayeler bu konuda onlarla küratörlüğünü hikaye paneller arasında çeşitli Google hizmetleri ve haber yayıncıları artıracak kendi geliri ile aylık lisans ödeme Google gibi ödeme için paywalled içerik sağlayan kullanıcılara ücretsiz erişim için seçme hikayeler. Buna ek olarak, haber yayıncıları, sitelerine yüksek değerli trafik ve izleyicileriyle daha derin ilişkiler yoluyla işlerini daha da büyütme fırsatına sahipler.


Haber Vitrini, Google Haberler ve Google Discover web sitelerinde paneller olarak görünür. Almanya ve Brezilya'da milyonlarca kullanıcı, yayıncıların orada yarattığı panelleri zaten gördü.

Google Haberler Vitrini bu yeni yasaya tabi olacaktır. Bu, bir yayıncı Google ile bir haber Vitrini anlaşmasını tartışıyorsa ve müzakereden memnun değilse, anlaşmazlıkları çözmek için bir hakeme gidebileceği anlamına gelir.

Soru 6: Google önerilen yasada hangi değişiklikleri önerdi?

Üç alanda makul değişiklikler öneriyoruz:

Bağlantılar için ödeme yapmak yerine , önümüzdeki üç yıl içinde haber ortaklıklarına 1.3 milyar dolarlık küresel yatırımımız olan Google News Showcase aracılığıyla yayıncılara ödeme yapmayı öneriyoruz. News Showcase çalıştığını biliyoruz, çünkü bir düzine ülkede büyük ve küçük 450 yayınla News Showcase anlaşmaları imzaladık ve şimdi ödeme alıyorlar. News Showcase, herhangi bir anlaşmazlık varsa hakeme başvurma seçeneği ile bu kod kapsamında çalışacaktır.

Hem yayıncıların hem de platformların adil bir şekilde pazarlık yapabilmelerini sağlamak için, hakemlerin benzer işlemlerin karşılaştırılabilir değerine bakmasına izin verecek standart bir ticari tahkim modeli önerdik.


Algoritmamızdaki değişiklikler hakkında bazı haber şirketlerine bildirim vermek, yalnızca önemli eyleme geçirilebilir değişikliklerle sınırlı olmalı ve her yıl binlerce Google Arama güncellemesi yaptığımıza dikkat edilmelidir.

Soru 7: bu yasa geçerli olduğu gibi geçerse, Google Arama hala Avustralya'da mevcut olacak mı?

Web siteleri arasında serbestçe bağlantı kurma yeteneği, arama yapmak için çok önemlidir. Bu kod, işletmemiz için makul olmayan ve yönetilemez bir finansal ve operasyonel risk oluşturur. Mel Silva'nın geçen hafta Senato duruşması sırasında söylediği gibi, Eğer kod şu anki haliyle yasa haline gelseydi, Google aramasını Avustralya'da kullanılabilir hale getirmekten başka gerçek bir seçeneğimiz olmazdı.

Mel bunu söyledikten sonra, birçok medya kuruluşu Avustralya'yı terk etmek için ‘tehdit’ ettiğimizi bildirdi. Artık arama yapmak, olmasını istediğimiz son şeydir ve kodun çalışamaz kalması durumunda en kötü durum senaryosudur. Senatörlere söylediğimiz gibi, yayıncılara değer için ödeme yapmaya hazırız. Zorunlu bir haber medyası pazarlık koduna itiraz etmiyoruz ve bu kodun herkes için çalışmasını sağlamak için açık bir yol olduğuna inanıyoruz—yayıncılar, dijital platformlar ve Avustralyalı işletmeler ve tüketiciler.

Soru 8: Avustralya'da arama yapmak neden en kötü durum senaryosudur, Neden arama sonuçlarından haberleri kaldıramazsınız?

Bu, koddaki “haber” in son derece geniş ve belirsiz tanımı nedeniyle mümkün değildir—herhangi bir “Avustralyalıların ilgisini çeken güncel sorunları veya olayları bildiren, araştıran veya açıklayan içerik " içerir."Bu bize büyük bir haber düşünün “ne ötesinde gider.” Ve kaldırmamız gereken içerik, yalnızca kod altında kayıtlı haber işletmelerinin web sitelerinde değil, herhangi bir zamanda herhangi bir web sitesinde olabilir.

Soru 9: Fransa'da neler oluyor? Orada yayıncılara para ödediğini okumuştum...


Avustralya'da önerdiğimiz gibi, Fransa'da ve bir düzine başka ülkede haber Vitrini için fırsatlar sunduk (ve imzaladık). Bu yeni anlaşmaların, News Showcas'ın Google Arama'yı veya açık Web'i bozmadan düzenleyiciler tarafından belirlenen bir çerçeve içinde yayıncılara ödeme yapmak için bir çözüm olarak çalışabileceğini gösterdiğine inanıyoruz.

Soru 10: haber içeriği Google'da nasıl görünür?

Google, tam haber makalelerini göstermez, sizi haber içeriğine bağlarız, tıpkı sizi Wikipedia girişleri, kişisel bloglar veya iş web siteleri gibi web'deki diğer tüm sayfalara bağladığımız gibi. Haberlerin Google Search'te nasıl göründüğü ve bu blogda haber endüstrisini nasıl desteklediğimiz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Soru 11: Google Avustralya ekonomisine ne katkıda bulunuyor?

Google, her yıl işletmelere ve tüketicilere 53 milyar dolar fayda sağlıyor. 2002 yılında, Google Avustralya bir salon odasında sadece bir kişi ile başladı, bugün, ekibimiz 1.800 güçlü olarak büyüdü. Bugün, ülke genelinde ek 116.000 işi destekliyoruz ve Avustralyalı işletmelere 39 milyar dolar ve tüketicilere 14 milyar dolar fayda sağlıyoruz. 2019 takvim yılında, Google Avustralya 59 milyon dolarlık kurumsal gelir vergisi ödedi ve Google'ın Avustralya'daki varlığı Avustralya hükümetinin gelir tabanına 700 milyon dolarlık vergiden fazla katkıda bulundu.

Soru 12: gözden geçirilmiş yasanın YouTube üzerindeki etkisi nedir?

8 Aralık 2020'de hükümet, YouTube'un şu anda kodda belirlenmiş bir hizmet olarak dahil edilmeyeceğini doğruladı ve bunun doğru yaklaşım olduğunu kabul ediyoruz. Bununla birlikte, kodun yazılma şekli, herhangi bir zamanda eklenecek ek dijital platformlar için kapıyı açık bırakıyor ve bazı haber şirketleri YouTube'un Senato gönderimlerine dahil edilmesini savunuyor . Avustralya Hükümeti için YouTube Kodu dışında kalmalıdır neden davamızı sürdüreceğiz.

Uygulanabilir bir haber medya pazarlık kodu için teklifimiz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz g.co/afaircode ve bu blog yazılarında. Bu sitede 22 Ocak'ta Senato duruşmasında Mel Silva'nın tam ifadesini duyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.