Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

One Signal: Chrome ve Firefox, Bildirimleri için Daha Sessiz Kullanıcı Arayüzü İzni Sunuyor

Günümüzde, web site bildirim lerin oldukça sık kullanıldığını biliyoruz. Bu nedenle,  Google Chrome ve Mozilla Firefox , kullanıcı ları...

...
Günümüzde, web site bildirimlerin oldukça sık kullanıldığını biliyoruz. Bu nedenle, Google Chrome ve Mozilla Firefox, kullanıcıların daha iyi bir kaydolma deneyimini hissettirmek  istediklerini belirti.
Günümüzde, web site bildirimlerin oldukça sık kullanıldığını biliyoruz. Bu nedenle, Google Chrome ve Mozilla Firefox, kullanıcıların daha iyi bir kaydolma deneyimini hissettirmek  istediklerini belirti.

Bu hafta Firefox'ta ve önümüzdeki ay Chrome'da (Şubat 2020) başlayarak , belirli koşullar altında kullanıcılar daha sessiz bir bildirim izni kullanıcı arayüzü görecek. Kullanıcılar tarayıcı ayarlarında yeni kullanıcı arayüzüne manuel olarak da katılabilirler.

Chrome'da Daha Sessiz Bildirim İzni Arayüzü

BuiltW göre en büyük 100.000 web sitesinin% 4'ü ve en büyük 10.000 web sitesinin% 8'i artık Web Push bildirimlerini kullanıyor. Bu miktar son 18 ayda kabaca iki katına çıktı.

En İyi 1 Milyon Site İçindeki Push Bildirimleri Kullanım Dağıtımı

Anlık Bildirimler teknolojilerini kullanan web siteleri için istatistikler
Anlık Bildirimler teknolojilerini kullanan web siteleri için istatistikler
Firefox, bir web sitesi sayfada ilk kullanıcı eylemi olmadan (bir düğmeyi tıklamak gibi) izin istediğinde sessiz bildirim izni istemini gösterir.

Chrome için, genellikle bildirim izni isteklerini tipik olarak engelleyen kullanıcılar için daha sessiz bildirim istemleri, ikinci olarak da çok düşük katılım oranlarına sahip sitelerde daha sessiz bildirim istemleri etkinleştirilir.

Ne yapmak gerekiyor

OneSignal, tüm web sitelerini henüz yapmadıysa iki adımlı bir yönlendirme sistemi benimsemeye teşvik eder . Bu, çok fazla kullanıcı Chrome'daki geleneksel yerel istemi reddettiğinde web sitesinin cezalandırılmasını ve daha sessiz bir izin istemi göstermesini önlemeye yardımcı olacaktır.

OneSignal, web sitelerinin kontrol panelimizdeki bir düğmeyi tıklayarak uygulayabileceği, kullanımı kolay çeşitli izin istemleri sunar. Tüm istem modları, ücretsiz ve ücretli OneSignal istemcileri için ek bir ücret ödemeden kullanılabilir.
Geçiş yapmanın en kolay istemi OneSignal'ın Slayt İstemidir. Ancak ideal olarak, kullanıcıları Özel Bağlantı istemini kullanmalarını öneririz. Uygulanması daha karmaşık olmakla birlikte, iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlar ve Google ve Mozilla'nın , web sitelerinin, kullanıcıların izin istenmeden önce bildirim alma avantajını anlayana kadar beklediği en iyi uygulamalarıyla uyumlu olmasını sağlar.

OneSignal, daha fazla teknoloji meraklı kullanıcının Özel Kod uygulamamızı kullanarak katılım deneyimini tamamen özelleştirmesine olanak tanır . Örneğin, aşağıdakilerin nasıl yapılacağına dair öğreticiler şunlardır:
Bir kullanıcı bir süre web sitenizde olduktan sonra slayt istemini gösterin.
Slayt istemini yalnızca bir kullanıcı web sitesini 2 veya daha fazla kez ziyaret ettikten sonra gösterin.

Teknik açıdan anlayışlı müşterileri değerlendirmeye teşvik ettiğimiz diğer bazı fikirler:
Bildirimlere katılmayı tercih eden kullanıcılar karşılığında kupon sunmak.
Kullanıcı bir makaleyi okumayı bitirdiğinde izin isteme.
Kullanıcıya ilgilendikleri konuları seçme ve bu konulara dayanarak daha alakalı bildirimler gönderme ( OneSignal'ın etiketlerini kullanma )

Hangi istemi uygularsanız uygulansın, kullanıcılarınız için olumlu bir deneyim sağlarken, hem katılım oranını nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı düşünmeye zaman ayırdığınızdan emin olun.

Bu Değişikliklerin Daha Geniş Etkisi

Kullanıcılar istenmeyen bildirim istemleriyle daha az kesintiye uğradığından, bildirimlere yönelik genel düşünce büyük ölçüde artacaktır. Web siteleri, kullanıcıların bildirimlere katılmaları için zorlayıcı bir neden sunmalı ve kullanıcı beklentilerini karşılayan bildirimler göndermelerini sağlamalıdır.

OneSignal, müşterilerimizin bu en iyi uygulamalardan yararlanmasına ve rakiplerinin üzerine çıkmasına yardımcı olmaktan heyecan duymaktadır.

Daha Fazla Bilgi İçin Web Seminerimize Katılın

One Signal 16 Ocak 2020'de canlı bir soru-cevap ile tarayıcı değişiklikleri ve en iyi uygulamalar hakkında bir web seminerine ev sahipliği yapacak - lütfen buradan kaydolun.

Geliştirici önerileri

İlk olarak, web geliştiricilerinin chrome: // settings / content / notifications içinde manuel olarak etkinleştirerek sitelerinin izin isteği akışını daha sessiz bildirim izni kullanıcı arayüzüyle test etmelerini öneririz. Yazma sırasında, bu özellik yavaş yavaş Canary, Dev ve Beta kanallarına dağıtılıyor ve Chrome 80 ve sonraki sürümlerde chrome: // flags / # quiet-bildirim-istemlerinde zorla etkinleştirilebilir. İkinci olarak, geliştiricilerin kullanıcılardan bildirim izni istemek için en iyi uygulamaları izlemelerini öneririz. Kullanıcılardan ilk geldiklerinde web bildirimlerine kaydolmalarını isteyen web sitelerinin genellikle çok düşük kabul oranları vardır. Bunun yerine, web sitelerinin, kullanıcıların içeriği anlamalarını ve izin istemeden önce bildirim alma avantajını görmelerini beklemelerini öneririz. Bazı web siteleri yerel izin istemini tetiklemeden önce içerik alanında bir ön istem görüntüler. Bu yaklaşım, kullanıcı yolculuğunu kesintiye uğratırsa da önerilmez: bağlamsal olarak alakalı anlarda izin isteyen siteler daha düşük hemen çıkma ve daha yüksek dönüşüm oranlarından yararlanır. Kullanıcı izni UX ile ilgili yardım için, kullanıcı izni kabul oranlarınızı artırmayla ilgili bu 5 dakikalık videoya başvurabilir ve izin isterken en iyi uygulamalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Gönderen: PJ McLachlan, Ürün Müdürü

Kaynaklar : https://onesignal.com/blog/web-push-permission-prompting-changes/

https://blog.chromium.org/2020/01/introducing-quieter-permission-ui-for.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.