Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Huawei ve Xiaomi, Katlanabilir Ekranda LG Yerine Samsung'u Tercih Etti

Huawei ve Xiaomi 'nin katlanabilir ekran larını Samsung 'dan temin edeceği belirtiliyor.  Huawei daha önce Mate X akıllı tel...

...
Samsung Galaxy Fold piyasadaki en popüler katlanabilir akıllı telefonlardan birisi.
Huawei ve Xiaomi'nin katlanabilir ekranlarını Samsung'dan temin edeceği belirtiliyor. 

Huawei daha önce Mate X akıllı telefonundaki katlanabilir ekranı LG ve BOE'den alıyordu.
Samsung Galaxy Fold piyasadaki en popüler katlanabilir akıllı telefonlardan birisi. Katlanabilir akıllı telefon piyasasında aralarında Huawei, Motorola ve Xiaomi gibi devlerin de bulunduğu yalnızca birkaç şirket yer alıyor.

ET News'ten aldığımız bilgilere göre, Huawei ve Xiaomi'nin katlanabilir ekranlarını Samsung sağlayacak. Bundan önce Huawei, Mate X katlanabilir telefonunun ekranlarını LG ve BOE'den temin ediyordu.

Huawei'nin, nicelik ve nitelik sorunları nedeniyle gelecekteki katlanabilir telefonlarında Samsung Display'i kullanacağı belirtiliyor. Haberde, Samsung'un Huawei için katlanabilir OLED panelini şimdiden geliştirmeye başladığı da ifade edildi.
katlanabilir OLED paneli
Huawei'nin Samsung'un katlanabilir OLED panelini bu yıl piyasaya çıkacak bir cihazında kullanması bekleniyor. Bununla birlikte Huawei'nin Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıkacak Mate X cihazının yenilenmiş sürümünde BOE kullanmaya devam edeceği söylendi. Son olarak Çinli akıllı telefon devinin üretim rakamlarının artması durumunda BOE'yi tamamlayıcı tedarikçi olarak da kullanacağı da bildirildi. Ancak Huawei'nin hâlâ Google uygulamalarını ve hizmetlerini yükleyemiyor oluşu, yenilenmiş Mate X'in çok sayıda üretilip üretilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Huawei'in yanı sıra Xiaomi'nin de gelecekteki katlanabilir cihazlarında Samsung'u tercih etmeyi düşündüğü belirtildi. Xiaomi daha önce Visionox'un bükülebilir ekranını denemişti ancak 'randıman sorunları' nedeniyle Samsung'a geçiş yapılacağı ifade edildi. Ancak Xiaomi'nin tasarım değişiklikleri ve parça tedarik sorunları nedeniyle 2020 yılında katlanabilir telefon çıkaramayacağı düşünülüyor.


Kaynak: https://www.gizbot.com/mobile/news/huawei-xiaomi-opt-for-samsung-foldable-displays-064719.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.