Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Sucuk Zararlı mı Sucuğun Zararları Nelerdir?

Sucuk Kalori Değeri Nedir Sucuklu Yumurta Kaç Kalori Sucuk kahvaltıların vazgeçilmezi olan, özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bi...

...
Sucuk Kalori Değeri Nedir Sucuklu Yumurta Kaç Kalori

Sucuk Kalori Değeri Nedir Sucuklu Yumurta Kaç Kalori

Sucuk kahvaltıların vazgeçilmezi olan, özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir yiyecektir. Diyetisyenler 100 gram sucuğun 333 kalori olduğunu bildiriyor.Bu makalemizde sucuğun zararları hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Sucuk Kaç Kaloridir?

50 gram yağlı sucuk 166 kaloridir.
1 ince dilim yağlı sucuk 26 kaloridir.

Sucuk Kaç Kalori:
İnce bir dilim yağlı sucuk, yaklaşık 25 Kcal değerindedir. Bir porsiyon tüketildiğinde alınacak kalori miktarı ise 200 Kcal olur. 100 gram yağsız hazırlanmış sucuk, ortalama 280 kalori taşır. Kangal sucuğun kalori miktarı ise hazırlanırken kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterir.

Sucuklu Yumurta Kalorisi: 2 yumurta ve 1 porsiyon sucuk ile hazırlanmış sucuklu yumurta 370 kaloridir. Hazırlanırken eklenen ilave yumurta, tuz ve yağ kalori miktarının artmasına sebep olur. Sucuklu yumurta yaparken bu değerleri göz önünde bulundurarak kalori hesabı yapabilirsiniz.

Sucuk Kilo Aldırır mı: Sucuk hazırlanırken yağ oranı yüksek tutulmuşsa kilo artışına neden olur. Aynı zamanda içerisindeki sodyum ve kolesterol değerleri de yükselmiş olur. Mevcut kilonuzu korumak ya da fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, sucuk yerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Diyette Sucuk Yenir mi?

Yağ oranı yüksek olan hiçbir hayvansal besin, diyetisyenler tarafından tavsiye edilmez. Diyet yaparken hedef fazla kilolardan kurtulmaktır. Bu nedenle kalori değeri yüksek olan gıdalardan uzak durarak, vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerini almaya yönelik listeler hazırlanır. 

Sucuk, yüksek kalori değerleri nedeniyle sağlıklı bir kilo verme programına uygun değildir. Haftada bir kez, yarım porsiyondan fazla tüketilmesi kilo artışına neden olur. Protein ve demir yönünden zengin bir besin olsa da, diyet yaparken tüketilmemesi gerekir. Kilo kaybının sağlanması için, kişiye özel beslenme programlarının hazırlanması gerekir. Yakılan ve alınan kalori miktarı doğru şekilde belirlenmezse kilo vermek mümkün olmaz. Sonuç olarak yağ ve kalori miktarı hayli yüksek olan sucuk, diyet listesinde bulunmaması gereken bir yiyecektir.

Sucuğun Sağlığa Zararları Nelerdir?

Sosis, jambon, salam, pastırma ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerinin geneline şarküteri ürünü adı verilir. Bu ürünler, başta çocuklar olmak üzere birçok kişi tarafından severek tüketilir. Ancak insan sağlığı üzerinde çok büyük zararları olduğu da bir gerçektir. Dünya Sağlık Örgütü, yapılan araştırmalar sonucunda bu ürünlerin kolon kanseri riskini arttırdığını kanıtlamıştır. Ayrıca içerisinde bulunan rafine tuz ve katı yağlar nedeniyle obezite, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları riskini tetiklediği de açıklanmıştır.

Sucuğun üretimi sırasında, daha uzun süre dayanmasını sağlamak ve bozulmasını engellemek amacıyla çeşitli katkı maddeleri kullanılmaktadır. Bu maddelerden biri de sodyum nitrittir ve meme kanseri, lösemi, kolorektal kanser, pankreas kanseri, beyin tümörü gibi hayati risk taşıyan hastalıkları tetiklemektedir. Monosodyum glutamat (MSG) adlı madde ise migren, obezite ve alzheimer benzeri hastalıklara yol açmaktadır. Şarküteri ürünlerinin raf ömrünü uzatabilmek ve lezzet katabilmek için yoğun miktarda tuz kullanılır. Bu durum sonucunda ise kalp hastalıkları, damar hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi sağlık problemlerinin görülme oranı artmaktadır.


Kaynak: https://www.mavikadin.com/sucuk-zararli-mi-sucugun-zararlari-nelerdir

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.