Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome, Yeni Bir Uzantı Menüsünü Test Ediyor

Uzantılara daha iyi erişim ve daha az karmaşık bir arayüz sağlamak için Google , araç çubuğu ndan erişilebilen yeni bir Google Chrome uz...

...

Uzantılara daha iyi erişim ve daha az karmaşık bir arayüz sağlamak için Google, araç çubuğundan erişilebilen yeni bir Google Chrome uzantı menüsünü test ediyor. Bu menü, simgelerini seçerek kullanılabilecek kurulu tüm uzantıların bir listesini içerir.

Bu denemeyi etkinleştirmek ve yeni menüyü test etmek için kullanıcılar Chrome Canary'i yükleyebilir ve "
chrome://flags" 'lere gidebilir ve "Extensions Toolbar" "Eklentiler Araç Çubuğu Menüsü" adlı deneyi etkinleştirebilir.
Uzatma Araç Çubuğu Menü Bayrağı
Etkinleştirildiğinde, yeni bir yapboz parçası simgesi ( ) gösterildiğinde, seçildiğinde, yüklü uzantılarınızın tümünü içeren bir menü gösterecektir.
Yeni Chrome Uzantısı Menüsü

Araç çubuğunu temizlemek için, artık uzantı simgelerinin her birini üzerlerine sağ tıklayarak ve Sabitlemeyi Kaldır'ı seçerek kaldırabilirsiniz.
Uzantıyı Çıkar

Tamamlandığında, tüm uzantılarınıza hala menüden erişilebilen temiz bir araç çubuğu kalacaksınız.

altyazı
Uzantıları tekrar araç çubuğuna eklemek için, sabitlenmemiş uzantıları ortaya çıkarmak için adres çubuğunun sağ tarafını sola sürükleyebilirsiniz.

Bu yeni uzantı menüsü, belirli bir uzantının sağındaki 3 noktalı menüye tıklayarak uzantıları yönetmeyi de kolaylaştırır. Bu menüyü tıkladığınızda, ilişkili uzantıyı yönetmenize izin veren bir bağlam menüsü açılır.
Uzantı Seçenekleri

Bu özelliğin ne zaman eklenebileceği konusunda bir süre belirtilmese de, Chrome 76 Kanarya yapısının bir parçası olduğundan, bu sürümde görmeyi beklemeliyiz.

Kaynak:  https://www.bleepingcomputer.com/news/google/google-chrome-is-testing-a-new-extension-menu/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.