Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google ses tanıma özelliği çevrimdışı da çalışacak!

Google Gboard klavyesi üzerindeki dikte tuşu kullanıcılara konuşarak mesaj yazma konforunu sunuyor. İnternet bağlantısı gerektiren uygul...

...

Google Gboard klavyesi üzerindeki dikte tuşu kullanıcılara konuşarak mesaj yazma konforunu sunuyor. İnternet bağlantısı gerektiren uygulama için Googlecephesinden sevindiren bir haber geldi. Google ses tanıma özelliği için internete bağlı olma zorunluluğunu kaldırdı.


oogle Gboard klavyesindeki dikte tuşu Google Pixel telefonlarda çevrimdışı kullanılmaya başlıyor. Artık metinleri akıllı telefon internete bağlı olmadığı zamanda bile konuşarak yazdırmak mümkün. Tabi bu şimdilik yalnızca Pixel ailesi için geçerli.

Google’ın AI ekibi son yaptığı açıklamayla, cihaz internete bağlı değilken bile Gboard’a yapılan konuşmaların tanımlanabileceğini söyledi. Yeni güncelleme sayesinde telefon internetten veri göndermeden kullanıcısının ne söylediğini anlayıp mesaja dökecek. Bu sayede hem hızlı hem de daha pratik olan dikte, tabiki herhangi bir internet bağlantısı olmadığı için daha da güvenli.

Google daha önce yaptığı açıklamasında güvenilirliği artırmak için böyle bir geliştirme üzerinde çalıştığını söylemişti.
Google çevrimdışı dikte özelliği nasıl çalışıyor?

Ses tanıma özelliği ilk önce kelimeleri bilinen en küçük parçalara ayırarak işe başlıyor. Sonrasında bir cümle oluşturmak için konuşmanın düzenini analiz eden sistem bu aşamada bir süre gecikme yaşatsa da doğru sonuçlar çıkarıyor. Googleekibine göre çevrimdışı dikte özelliği ilerleyen zamanda daha fazla cihazı kapsayacak şekilde güncelleme alacak. Aynı zamanda şimdilik yalnızca Amerikan İngilizcesi’ni anlayan dikteye yeni dil seçenekleri de eklenecek.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.